open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 515/1098/20

Провадження № 2/515/1797/20

Татарбунарський районний суд Одеської області

У Х В А Л А

06 листопада 2020 року Татарбунарський районний суд Одеської області в складі:

головуючого судді Тимошенка С.В.

за участю: секретаря судового засідання Коренчук О.Е.

позивача ОСОБА_1

відповідача ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду у м.Татарбунари Одеської області матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2

про виключення відомостей про особу, як батька, з актового запису про народження дитини,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 пред`явив цивільний позов до ОСОБА_2 про виключення відомостей про особу, як батька, з актового запису про народження дитини, посилаючись на наступні обставини.

У 2003 році він познайомився з ОСОБА_2 і вони почали спільно мешкати. Під час сумісно- го проживання у них народився син ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . А 27.11.2007 р. вони зареєстрували шлюб. У лютому 2010 року відповідач завагітніла та відносно нього подала до Татарбунарського районного суду позовну заяву про розірвання шлюбу. Рішенням суду від 09.09. 2010 р. шлюб між ним був розірваний. Після розірвання шлюбу відповідач залишила прізвище Ча- банюк. ІНФОРМАЦІЯ_2 у відповідача народилася дочка ОСОБА_4 , її батьком вказано його. що підтверджується свідоцтвом про народження. На теперішній час ним отримана інформація про те, що відповідач перед розлученням та під час вагітності підтримувала стосунки з іншим чоловіком, від якого могла народитися дочка. З роками він почав помічати, що дочка зовсім не схожа на нього. З цього приводу у нього виникли сумніви щодо його батьківства, тому вважає, що відомості про його батьківство, внесені у свідоцтво про народження дитини, є невірним та підлягають оспо- рюванню. У матеріалах справи наявне клопотання, яке було заявлене позивачем, про призначення у даній справі судово-генетичну експертизу з використанням ДНК.

У судове засідання позивач не з`явився, надав до суду заяву, в якій просив призначити у справі судово-медичну молекулярно-генетичну експертизу, а судове засідання провести за його відсут- ності (а.с.38).

Відповідач у судове засідання не з`явилася, надавши заяву про проведення судового засідання у її відсутність, проти задоволення клопотання про призначення судової молекулярно-генетичної ек- спертизи у справі не заперечувала (а.с.39).

Суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню, погоджуючись з думкою відповідача про необхідність призначення зазначеної експер-тизи для вирішення спору про батьківство.

З метою повного всебічного та об`єктивного дослідження всіх обставин справи, приймаючи до уваги, що для розв`язання питань, які мають значення для правильного вирішення даного спору, необхідні спеціальні знання в області судової медицини, керуючись ст.ст.103, 104, 108, 252 п.5, 258-260 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Призначити по даній справі судово-медичну молекулярно-генетичну експертизу, на розв`язання якої поставити наступне питання:

--- яка вірогідність біологічного батьківства ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , відносно неповнолітньої дитини (дочки) ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , народжена від ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_5 ?

Проведення експертизи доручити експертам Одеського обласного бюро судово-медичної експе- ртизи (м.Одеса, Валіховський провулок,4), попередивши їх про відповідальність за ст.ст.384, 385 КК України.

Для ознайомлення експертам надіслати копію ухвали про призначення експертизи та матеріали цивільної справи.

Покласти на ОСОБА_1 обов`язок оплатити проведення експертизи.

Провадження у справі зупинити на час проведення експертизи.

Ухвалу може бути оскаржено до Одеського апеляційного суду протягом п`ятнадцятии днів з дня її постановлення.

Суддя Тимошенко С.В.

Джерело: ЄДРСР 92775246
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку