open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Тарутинський районний суд Одеської області

Справа № 514/1429/20

Провадження у справі № 2-н/514/23/20

С У Д О В И Й Н А К А З

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

11 листопада 2020 року смт Тарутине

Суддя Тарутинського районногосуду Одеськоїобласті, Тончева Н. М. розглянувши заяву

Товариства з обмеженою відповідальністю «Одеська обласна енергопостачальна компанія» /будинок №88, вулиця Мала Арнаутська, місто Одеса, Одеська область/

про видачу судового наказу з вимогою про стягнення з

ОСОБА_1 / квартира АДРЕСА_1 /

заборгованості за спожиту електроенергію у розмірі 1253 гривні 46 копійок, трьох відсотків річних у розмірі 13 гривень 61 копійка, інфляційних нарахувань в розмірі 10 гривень 00 копійок,

ВСТАНОВИВ:

Боржник ОСОБА_1 є споживачем електричної енергії в квартирі АДРЕСА_1 , яку поставляє ТОВ «Одеська обласна енергопостачальна компанія.

Для проведення розрахунків ТОВ «ООЕК» на ім`я побутового споживача ОСОБА_1 відкрито особовий рахунок № НОМЕР_1 .

В період з лютого 2020 року по вересень 2020 року боржником ОСОБА_1 здійснювалось споживання електричної енергії за вказаною вище адресою в кількості 1278 кВТ/год на суму 1751 гривня 46 копійок, але останній оплату за спожиту електричну енергію здійснював частково, внаслідок чого виникла заборгованість в розмірі 1253 гривні 46 копійок.

Відповідно до п. 4.12 Правил роздрібного ринку електричної енергії, затверджених постановою НКРЕКП від 14 березня 2018 року №312, плата за спожиту протягом розрахункового періоду електричну енергію вноситься не пізніше 20 числа наступного місяця, якщо договором не встановлено іншого терміну. Рахунок за спожиту електричну енергію оплачується протягом 10 робочих днів від дня отримання рахунка побутовим споживачем.

Пунктом 5.5.5. Правил роздрібного ринку електричної енергії, затверджених постановою НКРЕКП від 14 березня 2018 року №312 передбачено, що споживач електричної енергії зобов`язаний сплачувати за електричну енергію та надані йому послуги відповідно до укладених договорів.

Відповідно до ст.526 ЦК України зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов Договору, та вимог цього кодексу та інших актів цивільного законодавства. Відповідно до ст. 525 ЦК України одностороння відмова від виконання зобов`язання не допускається.

Згідно зі ст. 625 ЦК України, боржник не звільняється від відповідальності за неможливість виконання ним грошового зобов`язання.

На вимогу ч.1 ст. 903 ЦК України,якщо договором передбачено надання послуг за плату, замовник зобов`язаний оплатити надану йому послугу в розмірі, строку та порядку, що встановлені договором.

Відповідно до загальних положень Закону України «Про житлово-комунальні послуги» ( надалі по тексту - Закон), житлово-комунальні послуги - результат господарської діяльності, спрямованої на забезпечення умов проживання та/або перебування осіб у житлових і нежитлових приміщеннях, будинках і спорудах, комплексах будинків і споруд відповідно до нормативів, норм, стандартів, порядків і правил, що здійснюється на підставі відповідних договорів про надання житлово-комунальних послуг.

Відповідно до ч. ч. 1, 2 ст. 160 ЦПК України, судовий наказ є особливою формою судового рішення, що видається судом за результатами розгляду вимог, передбачених статтею 161 цього Кодексу. Із заявою про видачу судового наказу може звернутися особа, якій належить право вимоги, а також органи та особи, яким законом надано право захищати права, свободи та інтереси інших осіб.

Згідно п. 3 ч. 1 ст.161 ЦПК України, судовий наказ може бути виданий, якщо заявлено вимогу про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг.

У порушення зазначених норм закону та умов договору боржниця ОСОБА_2 зобов`язання за вказаним договором належним чином не виконала, тому заява про видачу судового наказу підлягає задоволенню.

Відповідно до ч. 1ст. 141 ЦПК України судовий збір покладається на сторони пропорційно розміру задоволених позовних вимог.

Враховуючи зазначене, оскільки заява про видачу судового наказу задоволена, вважаю за необхідне стягнути з боржника ОСОБА_1 на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Одеська обласна енергопостачальна компанія» судовий збір у розмірі 210 гривень 20 копійок.

Керуючись ст.ст. 141, 160-167 ЦПК України, ст.ст. 526, 625, 903 ЦК України,

НАКАЗУЮ :

Стягнути з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця смт Тарутине Тарутинського району Одеської області, ідентифікаційний номер НОМЕР_2 , зареєстрованого в квартирі АДРЕСА_1 на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Одеська обласна енергопостачальна компанія» (65003, м. Одеса, вулиця Мала Арнаутська, 88, код ЄДРПОУ 42114410) заборгованість за спожиту електричну енергію в розмірі 1253 (одна тисяча двісті п`ятдесят три) гривні 46 (сорок шість) копійок на поточний рахунок із спеціальним режимом використання : НОМЕР_3 в Філія Одеське обласне управління АТ «Ощадбанк», МФО 328845, код ЄДРПОУ 42114410.

Стягнути з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця смт Тарутине Тарутинського району Одеської області, ідентифікаційний номер НОМЕР_2 , зареєстрованого в квартирі АДРЕСА_1 на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Одеська обласна енергопостачальна компанія» (65003, м. Одеса, вулиця Мала Арнаутська, 88, код ЄДРПОУ 42114410) 3 % річних в розмірі 13 (тринадцять) гривень 61 (шістдесят одна) копійка, інфляційні витрати в розмірі 10 (десять) гривень на поточний рахунок НОМЕР_4 в філія Одеське обласне управління АТ «Ощадбанк», МФО 328845, код ЄДРПОУ 42114410 з поміткою «3 % річних» та «інфляційні витрати».

Стягнути з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця смт Тарутине Тарутинського району Одеської області, ідентифікаційний номер НОМЕР_2 , зареєстрованого в квартирі АДРЕСА_1 на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Одеська обласна енергопостачальна компанія» (65003, м. Одеса, вулиця Мала Арнаутська, 88, код ЄДРПОУ 42114410) судовий збір в розмірі 210 (двісті десять) гривень 20 (двадцять) копійок на поточний рахунок НОМЕР_4 в філія Одеське обласне управління АТ «Ощадбанк», МФО 328845, код ЄДРПОУ 42114410 з поміткою «за судовий збір».

Судовий наказ підлягає виконанню за правилами, встановленими для виконання судових рішень у порядку, встановленому законом.

Повідомити боржника про те, що під час розгляду вимог у порядку наказного провадження та видачі судового наказу,не розглядалась обґрунтованість заявлених стягувачем вимог по суті.

Згідно зі ч. 1 ст.170 ЦПК України, боржник має право протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії судового наказу та доданих до неї документів подати заяву про його скасування до суду, який його видав, крім випадків видачі судового наказу відповідно до п.п. 4, 5 ч.1 ст.161 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 1 ст.172 ЦПК України у разі ненадходження до суду заяви від боржника про скасування судового наказу протягом п`яти днів після закінчення строку на її подання судовий наказ набирає законної сили.

Копію судового наказу одночасно з копією заяви стягувача і копіями доданих до неї документів надіслати рекомендованим листом із повідомленням боржнику.

Строк пред`явлення судового наказу до виконання в частині стягнення заборгованості три роки, з наступного дня після набрання законної сили.

Строк пред`явлення судового наказу до виконання в частині стягнення судового збору - три місяці, з наступного дня після набрання законної сили.

Суддя Н. М. Тончева

Джерело: ЄДРСР 92775216
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку