open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 234/6558/19

Провадження № 2/234/157/20

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

08 вересня 2020 року м. Краматорськ Краматорський міський суд Донецької області у складі

головуючого судді Нейло І.М.

за участю секретаря Ридош Г.Ю.

представника відповідача Мавроді О.В.

представника третьої особи- Ликової В.Ю.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Краматорську в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу № 234/6558/19 за позовом ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвокат Даншин Сергій Олександрович до Публічного акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації «ДОНЕЦЬКОБЛГАЗ», третя особа: Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області в особі Краматорського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області,-

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

15 квітня 2019 року позивачка ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до Публічного акціонерного товариства "По газопостачанню та газифікації "Донецькоблгаз" третя особа: Фонд соціального страхування України, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у м.Краматорську про стягнення заборгованості по лікарняним.

Свої вимоги мотивує тим, що відповідно до наказу № 123/к від 26.10.1992 року, ОСОБА_1 , прийнята на роботу в Горлівське управління по газопостачанню та газифікації ВАТ «ДОНЕЦЬКОБЛГАЗ», на теперішній час назва змінена на «Горлівське управління по газопостачанню та газифікації, структурного підрозділу Публічного акціонерного товариства «По газопостачанню та газифікації «ДОНЕЦЬКОБЛГАЗ» Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України».

Наказом № 138/к від 16.12.2014 року позивачка була звільнена з роботи за власним бажанням відповідно до ст. 38 КЗпП України.

В той час коли позивачка працювала на підприємстві, з травня 2014 року по жовтень 2014 року вона хворіла, перебувала на лікарняних. Про своє захворювання вона поставила у відомість відповідача, та надала йому усі лікарняні листи, а саме: з 31.05.2014 року до 01.07.2014 року серія АГК № 864878; з 02.07.2014 року до 16.09.2014 року серія АГЛ № 618135; з 17.09.2014 року до 24.10.2014 рік серія АГЛ № 618579. У разі, якщо працівник підприємства або підприємця хворів та після хвороби надав належним чином оформлений лікарняний лист, роботодавець зобов`язаний компенсувати такому працівникові втрачену за період тимчасової непрацездатності заробітну плату (виплатити лікарняні). Відповідно до довідки про заборгованість по лікарняному від 27.03.2019 року, станом на 26.03.2019 року, заборгованість по лікарняному становить 10935,99 грн., яка до теперішнього часу відповідачем не виплачена.

Враховуючи вищевикладене, просить стягнути з відповідача на її користь заборгованість по лікарняному в розмірі 10935,99 грн. та витрати на правову допомогу у розмірі 1000,00 грн.

Ухвалою Краматорського міського суду Донецької області від 17 квітня 2019 року відкрито провадження по цивільні справі за позовною заявою ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвокат Даншин Сергій Олександрович до Публічного акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації «ДОНЕЦЬКОБЛГАЗ», третя особа: Фонд соціального страхування України, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у м.Краматорську про стягнення заборгованості по лікарняним, в порядку спрощеного позовного провадження.

Ухвалою суду від 08 вересня 2020 року замінена третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору-Фонд соціального страхування України, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у м.Краматорську на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області в особі Краматорського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області.

Згідно відзиву ПАТ по газопостачанню та газифікації «ДОНЕЦЬКОБЛГАЗ», який надійшов на адресу суду 10.06.2019 року, зазначено, що Публічне акціонерне товариство по газопостачанню та газифікації "Донецькоблгаз" є юридичною особою, до складу підприємства входить 19 відокремлених підрозділів юридичної особи, один яких Горлівське управління по газопостачанню та газифікації, яке розташоване за адресою: м. Горлівка, вул. Горького,58а. Внаслідок проведення на території Донецької області АТО та втрати керування майновими комплексами 7 структурних підрозділові один з яких Горлівське управління по газопостачанню та газифікації, місцезнаходження якого зареєстроване на території, не підконтрольній України, господарську діяльність структурних підрозділів паралізовано, деяких тимчасово призупинено на час проведення АТО відповідно до рішення Наглядової ради ПАТ "Донецькоблгаз". У зв`язку із блокуванням роботи Горлівського управління по газопостачанню та газифікації ПАТ "Донецькоблгаз", яке фактично знаходиться на непідконтрольній українській владі території, з 30.06.2015 року фактично даний структурний підрозділ не працює. Відкрите кримінальне провадження по факту захоплення невстановленими особами адміністративної будівлі Горлівського управління по газопостачанню та газифікації. Під час того, як м. Горлівка було окуповано "ДНР" колишні співробітники працевлаштувалися у структурі утвореній "ДНР" - Державному підприємстві "Донбассгаз". Жодні документи з території структурного підрозділу вивезти або передати не вбачається можливим. Підтвердити або спростувати чи знаходилась позивачка у трудових відносинах з ПАТ "Донецькоблгаз" в особі Горлівського управління по газопостачанню та газифікації не можливо, так як інформація відсутня. Представник відповідача вважає, що всі додані позивачем до позовної заяви документи є недостовірними, виданими невстановленими особами, з проставлянням невідомих штампів та печаток, що захватили адміністративну будівлю та виробничі приміщення Горлівського управління по газопостачанню та газифікації. Крім того, усі перелічені документи складені адвокатом не доводять документально факт витрат та їх сплату. Довідка про сплату винагороди не може підтверджувати фактичність сплати грошових коштів на користь адвоката оскільки не підписана позивачем. Просив відмовити у задоволенні позову повністю.

Позивачка ОСОБА_1 та її представник Даншин С.О. в судове засідання не з`явились, надали суду заяви, в яких просили розглядати справу у їх відсутності, на задоволенні позовних вимог наполягали.

Представник відповідача ПАТ по газопостачанню та газифікації «ДОНЕЦЬКОБЛГАЗ»- Мавроді О.В. в судовому засіданні позов не визнала з підстав викладених у відзиві, просила в позовних вимогах відмовити.

Представник третьої особи Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області в особі Краматорського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області -Ликова В.Ю. в судовому засіданні позовні вимоги не визнала та пояснила, що Відповідно до ч.1 ст.4 Закону №1105 Фонд соціального страхування України є органом, який здійснює керівництво та управління загальнообов`язковим державним соціальним страхуванням від нещасного випадку, у зв`язку з тимчасовою втратою працездатності та медичним страхуванням, провадить акумуляцію страхових внесків, контроль за використанням коштів, забезпечує фінансування виплат за цими видами загальнообов`язкового державного соціального страхування та здійснює інші функції згідно із затвердженим статутом.

Згідно ст. 19 вищезазначеного Закону право на матеріальне забезпечення та соціальні послуги за страхуванням у зв`язку з тимчасовою втратою працездатності мають застраховані особи - громадяни України, іноземці, особи без громадянства та члени їх сімей, які проживають в Україні, якщо інше не передбачено міжнародним договором України, згода на обов`язковість якого надана Верховною Радою України. Це право виникає з настанням страхового випадку в період роботи (включаючи час випробування та день звільнення), зайняття підприємницькою та іншою діяльністю, якщо інше не передбачено законом.

Допомога по тимчасовій непрацездатності - виходячи з нарахованої заробітної плати (доходу), з якої сплачуються страхові внески, але не більше за розмір допомоги, обчислений із мінімальної заробітної плати, встановленої на час настання страхового випадку (п.1 ч.4 Закону №1105) наданими застрахованими особами документами, на підставі яких призначались окремі виплати та матеріальне забезпечення, зберігається у страхувальника.

Інформація, внесена страхувальником до заяви-розрахунку, повинна повністю відповідати документам, на підставі яких здійснено призначення матеріального забезпечення та окремі виплати потерпілим на виробництві (членам їх сімей), та бути відображена в реєстрах бухгалтерського обліку. Відповідальність за достовірність даних, наведених у заяві- розрахунку, несе страхувальник.

Робочий орган виконавчої дирекції Фонду або його відділення після надходження заяви-розрахунку здійснює перевірку інформації, наведеної у ній, перевіряє правильність заповнення реквізитів, наявність даних про страхувальника в Державному реєстрі загальнообов`язкового державного соціального страхування, дані про сплату ним єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, наявність у Фонді зареєстрованого нещасного випадку або профзахворювання (у разі проведення виплат потерпілим на виробництві (членам їх сімей), правильності нарахування виплат та у разі відсутності зауважень протягом десяти робочих днів здійснює фінансування сум, зазначених у заяві-розрахунку. У разі виявлення помилок та/або недостовірних відомостей заява- розрахунок повертається страхувальнику з відповідними рекомендаціями щодо їх усунення. Робочий орган виконавчої дирекції Фонду або його відділення у разі потреби має право здійснювати обмін інформацією зі страхувальником шляхом направлення запиту щодо уточнення інформації, наведеної у заяві-розрахунку (п.8 Порядку №12).

Таким чином, з метою отримання допомоги за листками непрацездатності ОСОБА_1 комісія (уповноважений) із соціального страхування підприємства, з урахуванням вимог Положення про комісію (уповноваженого) із страхування з тимчасової втрати працездатності, на підставі поданих документів застрахованою особою, передбачених статтею 31 Закону, приймає рішення про призначення матеріального забезпечення застрахованій особі. На підставі рішення комісії, страхувальник нараховує суми матеріального забезпечення та оформлює за встановленою формою заяву-розрахунок та передає до робочих органів виконавчої дирекції Фонду не пізніше 5 робочих днів з дати прийняття комісією такого рішення.

Робочий орган виконавчої дирекції Фонду після надходження заяви-розрахунку здійснює перевірку інформації, наведеної у ній, перевіряє правильність заповнення реквізитів, наявність даних про страхувальника в Державному реєстрі загальнообов`язкового державного соціального страхування, дані про сплату ним єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, наявність у Фонді зареєстрованого нещасного випадку або профзахворювання (у разі проведення виплат потерпілим на виробництві (членам їх сімей), правильності нарахування виплат та у разі відсутності зауважень протягом десяти робочих днів здійснює фінансування сум, зазначених у заяві- розрахунку.

Після надходження коштів, зазначених у заяві-розрахунку, на рахунок страхувальника, останній зобов`язаний здійснити виплату відповідного матеріального забезпечення не пізніше, ніж у строки, визначені у частині другій статті 32 Закону.(п.9 Порядку №12).

Після проведення виплат за рахунок коштів Фонду страхувальник надсилає повідомлення про проведення виплат за встановленою формою.

Відповідно до п.11 Порядку №12, у разі відсутності інформації від страхувальника про виплати застрахованим особам протягом трьох місяців з дня здійснення фінансування робочі органи виконавчої дирекції Фонду здійснюють перевірку щодо використання страхувальником коштів Фонду.

Якщо сума отриманих страхувальником від Фонду страхових коштів перевищує фактичні витрати на проведення виплат за рахунок коштів Фонду, невикористані страхові кошти протягом трьох робочих днів повертаються страхувальником на рахунок робочого органу виконавчої дирекції Фонду або його відділення, з якого надійшло фінансування, та листом надсилається пояснення причин повернення коштів.(п. 12 Порядку №12).

Керуючись п.13 вищезазначеного Порядку, у разі виявлення страхувальником помилок | при нарахуванні виплат за минулі періоди (за межами діючого бюджетного року) надлишково нараховані та виплачені кошти повертаються страхувальником до робочого органу виконавчої дирекції Фонду або його відділення та одночасно надсилається обґрунтоване письмове пояснення щодо причин повернення страхових коштів.

З урахуванням вищевикладеного, страхувальник Публічне акціонерне товариство «По газопостачанню та газифікації «ДОНЕЦЬКОБЛГАЗ» за кодом ЄДРПОУ 03361075 з заявами-розрахунками до Краматорського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області для їх фінансування не звертався та відповідні документи не надавав.

Отже, у Краматорського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області відсутні правові підстави для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності ОСОБА_1 .

ВСТАНОВИВ:

Згідно ст. 89 ЦПК України, суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів.

Проаналізувавши в сукупності зібрані в справі докази, суд вважає, що позов підлягає частковому задоволенню, з наступних підстав.

Судом встановлено, що відповідно трудової книжки серії НОМЕР_1 , наказом № 123/к від 26.10.1992 року, ОСОБА_1 , прийнята на роботу в «Горлівське управління по газопостачанню та газифікації, структурного підрозділу Публічного акціонерного товариства «По газопостачанню та газифікації «ДОНЕЦЬКОБЛГАЗ» Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» та відповідно наказу № 138/к від 16.12.2014 року позивачка була звільнена з роботи за власним бажанням відповідно до ст. 38 КЗпП України.

Згідно довідки № 7/1-892 від 27.03.2019 року, виданої ПАТ «По газопостачанню та газифікації «ДОНЕЦЬКОБЛГАЗ» Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», ПАТ «ДОНЕЦЬКОБЛГАЗ» має заборгованість по лікарняним перед ОСОБА_1 станом на 26.03.2019 року в сумі 10935,99 грн.

Відповідно до положень ст. 255 КЗпП України, види матеріального забезпечення та соціальних послуг за загальнообов`язковим державним соціальним страхуванням працівникам, умови їх надання та розміри визначаються законами України з окремих видів загальнообов`язкового державного соціального страхування, іншими нормативно-правовими актами, які містять норми щодо загальнообов`язкового державного соціального страхування.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 15 Закону України «Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування», роботодавець зобов`язаний надавати та оплачувати застрахованим особам у разі настання страхового випадку відповідний вид матеріального забезпечення, страхових виплат та соціальних послуг згідно із цим Законом.

Судом встановлено, що страхові випадки у позивача ОСОБА_1 настали з травня 2014 року по жовтень 2014 року, відповідно до лікарняних листів: серія АГК № 864878; серія АГЛ № 618135; серія АГЛ № 618579 та на час їх настання позивач перебувала у трудових відносинах з відповідачем.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 22, абз. 2 ч. 2 ст. 22 Закону України «Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування», допомога по тимчасовій непрацездатності надається застрахованій особі у формі матеріального забезпечення, яке повністю або частково компенсує втрату заробітної плати (доходу), у разі настання в неї одного з таких страхових випадків: тимчасової непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов`язаної з нещасним випадком на виробництві. Оплата перших п`яти днів тимчасової непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов`язаної з нещасним випадком на виробництві, здійснюється за рахунок коштів роботодавця у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Таким чином, відповідальність по невиплаті матеріального забезпечення по листкам непрацездатності покладається на роботодавця.

Крім того, законодавством чітко визначений механізм фінансування страхувальників-роботодавців.

Так, на підставі рішення комісії (уповноваженого) із соціального страхування підприємства про призначення матеріального забезпечення страхувальник-роботодавець нараховує суми матеріального забезпечення та оформлює заяву-розрахунок. Для отримання коштів Фонду для виплати матеріального забезпечення застрахованим особам, нарахованого страхувальником, страхувальник звертається до робочого органу Фонду за місцем обліку в органі Фонду або за місцем обліку, зазначеним в Державному реєстрі загальнообов`язкового державного соціального страхування (для зареєстрованих після 01 січня 2011 року) (далі - місце обліку), із заявою-розрахунком за підписом керівника та головного бухгалтера, засвідченою печаткою підприємства (абз. 1 п. 4, п. 5 постанови Правління фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності «Про затвердження Порядку фінансування страхувальників для надання застрахованим особам матеріального забезпечення за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності» № 26 від 22 грудня 2010 року).

Відповідно до ч.1 ст.34 Закону України «Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування», Фінансування страхувальників для надання матеріального забезпечення застрахованим особам здійснюється робочими органами Фонду в порядку, встановленому правлінням Фонду.

Підставою для фінансування страхувальників робочими органами Фонду є оформлена за встановленим зразком заява-розрахунок, що містить інформацію про нараховані застрахованим особам суми матеріального забезпечення за їх видами.

Робочі органи Фонду здійснюють фінансування страхувальників протягом десяти робочих днів після надходження заяви.

У разі якщо сума отриманих страхувальником від Фонду страхових коштів перевищує фактичні витрати на надання матеріального забезпечення, невикористані страхові кошти повертаються до робочого органу Фонду, що здійснив фінансування, протягом трьох робочих днів.

Згідно ч.1 ст.47 КЗпП України, власник або уповноважений ним орган зобов`язаний в день звільнення видати працівникові належно оформлену трудову книжку і провести з ним розрахунок у строки, зазначені в ст.116 цього Кодексу.

Згідно з ч.1 ст.116 КЗпП України, при звільненні працівника виплата всіх сум, що належать йому від підприємства, установи, організації, проводиться в день звільнення. Якщо працівник в день звільнення не працював, то зазначені суми мають бути виплачені не пізніше наступного дня після пред`явлення звільненим працівником вимоги про розрахунок.

Відповідно до ст. 233 КЗпП України у разі порушення законодавства про оплату праці працівник має право звернутися до суду з позовом про стягнення належної йому заробітної плати без обмеження будь-яким строком.

Згідно статті 4 КЗпП України законодавство про працю складається з КЗпП України та інших актів законодавства України, прийнятих відповідно до нього.

Відповідно частина перша статті 9 ЦК України кореспондується з вищевказаною статтею КЗпП України щодо застосування ЦК України до врегулювання відносин, зокрема, до трудових відносин, якщо вони не врегульовані іншими актами законодавствами.

Таким чином, вимоги позивача про стягнення заборгованості по лікарняному в сумі 10935,99 грн. є законними, обґрунтованими та підлягають задоволенню.

Вирішуючи питання про стягнення з відповідача на користь позивача витрат, пов`язаних з отриманими ним послугами адвоката суд приходить до наступного висновку.

За надання правової допомоги за вказаним договором адвокатом виставлено рахунок на суму 1000 грн., який оплачений позивачем, що підтверджується квитанціями до прибуткового касового ордера серія 10-ААА від 19 березня 2020 року на суму 1000 грн.

Частиною 3 ст.133 ЦПК України до витрат, пов`язаних з розглядом справи, належать витрати на професійну правничу допомогу.

Частиною 5 ст.135 ЦПК України сума забезпечення витрат на професійну правничу допомогу визначається судом з урахуванням приписів частини четвертої статті 137, частини сьомої статті 139 та частини третьої статті 141 цього Кодексу, а також їх документального обґрунтування.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст.137 ЦПК України, розмір витрат на правничу допомогу адвоката, в тому числі гонорару адвоката за представництво в суді та іншу правничу допомогу, пов`язану зі справою, включаючи підготовку до її розгляду, збір доказів тощо, а також вартість послуг помічника адвоката визначаються згідно з умовами договору про надання правничої допомоги та на підставі відповідних доказів щодо обсягу наданих послуг і виконаних робіт та їх вартості, що сплачена або підлягає сплаті відповідною стороною або третьою особою.

Відповідно до ч. 3 ст. 137 ЦПК України, для визначення розміру витрат на правничу допомогу з метою розподілу судових витрат учасник справи подає детальний опис робіт (наданих послуг), виконаних адвокатом, та здійснених ним витрат, необхідних для надання правничої допомоги.

Розмір витрат на оплату послуг адвоката має бути співмірним із: 1) складністю справи та виконаних адвокатом робіт (наданих послуг); 2) часом, витраченим адвокатом на виконання відповідних робіт (надання послуг); 3) обсягом наданих адвокатом послуг та виконаних робіт; 4) ціною позову та (або) значенням справи для сторони, в тому числі впливом вирішення справи на репутацію сторони або публічним інтересом до справи.

У разі недотримання вимог частини четвертої цієї статті суд може, за клопотанням іншої сторони, зменшити розмір витрат на правничу допомогу, які підлягають розподілу між сторонами.

Обов`язок доведення неспівмірності витрат покладається на сторону, яка заявляє клопотання про зменшення витрат на оплату правничої допомоги адвоката, які підлягають розподілу між сторонами.

Відповідачем не подано клопотання про зменшення розміру витрат на правничу допомогу.

Верховний Суд у постанові від 16.05.2019 у справі №823/2638/18 зазначив, що від учасника справи вимагається надання доказів щодо обсягу наданих послуг і виконаних робіт та їх вартості, що сплачена або підлягає сплаті відповідною стороною або третьою особою, але не доказів обґрунтування часу, витраченого фахівцем в галузі права <…>. Що стосується часу, витраченого фахівцем в галузі права, то зі змісту вказаних норм процесуального права можна зробити висновок, що достатнім є підтвердження лише кількості такого часу, але не обґрунтування, яка саме кількість часу витрачена на відповідні дії.

Перевіривши надані позивачем докази витрат на професійну правничу допомогу згідно ч. 4 ст. 137 ЦПК України, суд зазначає, що у нього відсутні підстави для твердження про неспівмірність розміру витрат на оплату послуг адвоката.

Тому суд дійшов висновку, що рівень витрат на правничу допомогу відповідає критеріям співмірності необхідних і достатніх витрат.

Позивачем доведено факт і тривалість надання адвокатом правової допомоги позивачу по справі, факт оплати ним правової допомоги на його користь, розрахунок розміру правової допомоги - з врахуванням часу на надання правової допомоги: у судовому засіданні та під час вчинення окремих процесуальних дій поза судовим засіданням, у зв`язку з чим ця позовна вимога підлягає задоволенню.

Відповідно до ч.1 ст.141 ЦПК України, судовий збір покладається на сторони пропорційно розміру задоволених позовних вимог. Оскільки позивача звільнено від сплати судового збору, він підлягає стягненню з відповідача на користь держави.

Відповідно до ст. 430 ЦПК України суд вважає за можливе допустити негайне виконання рішення в частини присудження працівникові виплати заробітної плати, але не більше ніж за один місяць.

Керуючись ст. ст. 12, 13, 141, 259, 263-268 ЦПК України, ст. ст. 47, 115, 116, 233,237-1 КЗпП України, -

ВИРІШИВ:

Позовні вимоги ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвокат Даншин Сергій Олександрович до Публічного акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації «ДОНЕЦЬКОБЛГАЗ», третя особа: Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області в особі Краматорського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області- задовольнити частково.

Стягнути з Публічного акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації "Донецькоблгаз" на користь ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка народилася в с. Думівка Краснопільського району Сумської області, РНОКПП - НОМЕР_2 , заборгованість по лікарняному в розмірі 10935 грн. 99 коп., та витрати на правову допомогу в сумі 1000 грн.

Стягнути з Публічного акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації "Донецькоблгаз" на користь держави судовий збір у сумі 840,80 грн.

Апеляційна скарга на рішення суду подається до Донецького апеляційного суду через Краматорський міський суд (Перехідні положення п.п. 15.5, 15), протягом тридцяти днів, з дня його проголошення. Учасник справи, якому повне рішення не було вручене у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Суддя Краматорського

міського суду І.М.Нейло

Джерело: ЄДРСР 92711056
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку