open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №731/448/20

Провадження №3/731/150/20

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

29 жовтня 2020 року смт. Варва

Варвинський районний суд Чернігівської області

в складі

судді Савенка А.І.,

за участі секретаря Трохименко Т.І.,

особи, яка притягається до адміністративної

відповідальності, ОСОБА_1 ,

потерпілої ОСОБА_2

розглянувши протокол про адміністративне правопорушення, який надійшов з Варвинського відділення поліції Прилуцького відділу поліції ГУНП в Чернігівській області про притягнення до адміністративної відповідальності

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІПН НОМЕР_1 , уродженця м. Знам`янка Кіровоградської області, зареєстрованого та мешканця АДРЕСА_1 , непрацюючого, одруженого, маючого на утриманні одну неповнолітню дитину, не маючого статусу особи з інвалідністю, має статус учасника бойових дій, 30 червня 2020 року притягався до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 173-2 КУпАП,

за ч. 2 ст. 173-2 КУпАП, -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 , будучи протягом року притягнутим до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 173-2 КУпАП, 27 вересня 2020 року, о 13 годині, за місцем свого проживання за адресою: АДРЕСА_1 , перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, вчинив насильство в сім`ї психологічного характеру стосовно своєї дружини ОСОБА_2 та неповнолітнього сина ОСОБА_3 , 2011 року народження, а саме: ображав їх нецензурною лайкою, погрожував фізичною розправою, внаслідок чого завдав шкоди їх психічному здоров`ю, відповідальність за що передбачена ч. 2 ст. 173-2 КУпАП.

В судовому засіданні ОСОБА_1 свою вину у вчиненні адміністративного правопорушення визнав, пояснив, що 27 вересня 2020 дійсно відбувся конфлікт з дружиною, в ході якого він, перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, дійсно голосно кричав на неї. Син при цьому він не бачив.

Потерпіла ОСОБА_2 в судовому засіданні пояснила, що обставини викладені в протоколі вірно, під час сварки син перебував за місцем проживання.

Відповідальність за ч. 1 ст. 173-2 КУпАП настає за вчинення домашньогонасильства,насильства заознакою статі,тобто умисневчинення будь-якихдіянь (дійабо бездіяльності)фізичного,психологічного чиекономічного характеру(застосуваннянасильства,що неспричинило тілеснихушкоджень,погрози,образи чипереслідування,позбавлення житла,їжі,одягу,іншого майнаабо коштів,на якіпотерпілий маєпередбачене закономправо,тощо),внаслідок чогомогла бутичи булазавдана шкодафізичному абопсихічному здоров`юпотерпілого.

Згідно з п. 14 ч. 1 ст. 1 Закону №2229-ІVвід 07грудня 2017року психологічненасильство -форма домашньогонасильства,що включаєсловесні образи,погрози,у томучислі щодотретіх осіб,приниження,переслідування,залякування,інші діяння,спрямовані наобмеження волевиявленняособи,контроль урепродуктивній сфері,якщо такідії абобездіяльність викликалиу постраждалоїособи побоюванняза своюбезпеку чибезпеку третіхосіб,спричинили емоційнуневпевненість,нездатність захиститисебе абозавдали шкодипсихічному здоров`юособи.

Відповідно до ст. 3 Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» №2229-ІV від 07 грудня 2017 року сфера дії законодавства про запобігання та протидію домашньому насильству незалежно від факту спільного проживання поширюється на подружжя та дітей.

Факт вчинення ОСОБА_1 адміністративного правопорушення підтверджується протоколом про адміністративне правопорушення серії ГП №257116 від 27 вересня 2020 року, наданими ним у судовому засіданні поясненнями, письмовою заявою та поясненнями потерпілої ОСОБА_2 .

Дослідивши матеріали справи, вважаю, що вина ОСОБА_1 у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 173-2 КУпАП, доведена повністю.

Обставиною, що пом`якшує відповідальність ОСОБА_1 , є щире розкаяння винного.

Обставиною, що обтяжує відповідальність ОСОБА_1 є вчинення правопорушення в стані алкогольного сп`яніння.

Обираючи вид та міру адміністративного стягнення, беручи до уваги характер вчиненого ОСОБА_1 правопорушення, враховуючи особу, яка притягається до адміністративної відповідальності, те, що він вже притягався до адміністративної відповідальності за аналогічне правопорушення, вважаю за необхідне застосувати до ОСОБА_1 адміністративне стягнення в межах, передбачених санкцією статті, у виді штрафу.

На підставі п. 13 ч. 1 ст. 5 Закону України «Про судовий збір» ОСОБА_1 звільнений від сплати судового збору.

Керуючись ч. 2 ст. 173-2, ст. 284 КУпАП,-

П О С Т А Н О В И В:

Визнати ОСОБА_1 винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 173-2 КУпАП, та накласти адміністративне стягнення у виді штрафу на користь держави у розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 510 (п`ятсот десять) гривень.

Роз`яснити ОСОБА_1 , що у порядку примусового виконання постанови про стягнення штрафу за вчинення адміністративного правопорушення з правопорушника стягується подвійний розмір штрафу.

Постанова може бути оскаржена до Чернігівського апеляційного суду через Варвинський районний суд протягом десяти днів з дня її винесення.

Суддя А.І. Савенко

Джерело: ЄДРСР 92523366
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку