open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 681/1310/20

УХВАЛА

"13" жовтня 2020 р. м. Полонне

вну заяву акціонерного товариства комерційний банк «ПриватБанк» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором, -

встановила:

Представник позивача Кіріченко В.М. звернувся до суду із вказаним позовом, який не в повній мірі відповідає вимогам ЦПК України.

До позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановленому порядку і розмірі (ч.4ст.177 ЦПК України).

При цьому позивачем до позовної заяви долучено копію платіжного доручення про сплату судового збору від 23.09.2020 року, яка не засвідчена в установленому пСуддя Полонського районного суду Хмельницької області Дідек М.Б.,

розглянувши позоорядку уповноваженою особою.

Платіжне доручення про сплату судового збору повинно бути підписано відповідальним виконавцем банку і скріплено печаткою установи банку з відміткою про дату надходження та дату виконання платіжного доручення (пункт 2.14 Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті, затвердженоїпостановою Правління Національного банку України від 21 січня 2004 року № 22(зі змінами). Відповідні документи подаютьсядо суду тільки в оригіналі; копії, у тому числі виготовлені з використанням технічних засобів (фотокопії, тощо) цих документів, а також платіжне доручення, яке за формою не відповідає наведенимвимогам, не можуть бути належним доказом сплати судового збору.

Відповідно до ч.5 ст.95 цього Кодексу учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який заходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Оглядом матеріалівданої справивстановлено,що данапозовна заяване відповідаєвимогам ст.95 ЦПК України, а саме додані до позовної заяви копії документів не посвідченіналежним чиномвідповідно доп.5.27Національного стандартуУкраїниУніфікованої системиорганізаційно-розпорядчоїдокументації «Вимогидо оформлюваннядокументів» (ДСТУ4163-2003),затвердженого наказомДержспоживстандарту Українивід 7квітня 2003р.№55,відповідно доякого відміткапро засвідченнякопії документаскладається зіслів «Згідноз оригіналом»,назви,особистого підписуособи,яка засвідчуєкопію,її ініціалівта прізвища,дати засвідченнякопії (накопіях відсутнійзапис «Згідноз оригіналом»назви,особистий підписособи,яка засвідчуєкопію,її ініціалита прізвище,дата засвідчення копії).

В порушення вказаних вимог, до позовної заяви (примірник, що наданий для вручення відповідачу) не посвідчений взагалі.

Відповідно до ч.1 ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175і177цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

За таких підстав, заява не відповідає вимогам ЦПК України, а тому має бути залишена без руху.

Керуючись ст.ст.185, 260 ЦПК України, -

постановила:

Залишити без руху позовну заяву акціонерного товариства комерційний банк «ПриватБанк» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості, надавши позивачу строк, протягом десяти днів з дня отримання копії ухвали, усунути недоліки заяви шляхом надання належним чином засвідчених документів: платіжне доручення про сплату судового збору, доказиіз зазначенням дати засвідчення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя М.Б.Дідек

Джерело: ЄДРСР 92187483
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку