open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 591/3524/20

Провадження № 2/591/1948/20

З А О Ч Н Е Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13 жовтня 2020 року Зарічний районний суд м. Суми в складі:

головуючого в особі судді - КЛИМЕНКО А.Я.

при секретарі - Устименко М.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Суми цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2

про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням -

встановив:

Позивачка ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до ОСОБА_2 про визнання особи такою, що втратила право користування житлом і свої вимоги мотивує тим, що згідно ордеру №830 від 03.05.1983 року, який був виданий відповідно до рішення Сумського міськвиконкому на ім`я її чоловіка ОСОБА_3 , йому та членам його сім`ї була надана квартира за адресою: АДРЕСА_1 . ОСОБА_3 помер ІНФОРМАЦІЯ_1 . Після його смерті, відповідно до рішення виконавчого комітету Сумської міської ради №684 від 09.11.2010 року вона стала основним наймачем квартири за адресою: АДРЕСА_1 . Квартира не приватизована. На даний час у квартирі зареєстровані вона, її сини: ОСОБА_2 та ОСОБА_2 . ОСОБА_2 більше 15 років не проживає у вказаній квартирі, квартирою не цікавиться, за комунальні послуги не сплачує, участі в її утриманні не приймає, його речі у квартирі відсутні. А тому просить визнати відповідача таким, що втратив право користування житлом, а саме квартирою за адресою: АДРЕСА_1 .

Позивачка ОСОБА_1 в письмовій заяві позов підтримала повністю, просить суд слухати справу у її відсутність.

Відповідач ОСОБА_2 в судове засідання не з`явився, про день та час слухання справи повідомлявся належним чином. Також був повідомлений через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України.

На підставі ст. 280 ЦПК України суд вважає за можливе провести заочний розгляд справи на підставі наявних у справі доказів.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється, так як розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи.

Суд, вивчивши матеріали даної цивільної справи, вважає, що позов обґрунтований і підлягає задоволенню з таких підстав:

Судом при розгляді справи встановлено, що згідно ордеру №830 від 03.05.1983 року, який був виданий відповідно до рішення Сумського міськвиконкому на ім`я її чоловіка ОСОБА_3 , йому та членам його сім`ї була надана квартира за адресою: АДРЕСА_1 (а.с. 6).

Основним наймачем квартири був чоловік позивачки ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , що підтверджується копією свідоцтва по смерть (а.с.7).

Після його смерті, відповідно до рішення виконавчого комітету Сумської міської ради №684 від 09.11.2010 року позивачка стала основним наймачем квартири за адресою: АДРЕСА_1 (а.с.8). Квартира не приватизована.

На даний час у вказаній квартирі зареєстровані: позивачка ОСОБА_1 , її сини: ОСОБА_2 та ОСОБА_2 , що підтверджується довідкою (а.с.9).

Відповідно до матеріалів справи, ОСОБА_2 більше 15 років не проживає у вказаній квартирі, квартирою не цікавиться, за комунальні послуги не сплачує, участі в її утриманні не приймає, його речі у квартирі відсутні.

Факт не проживання відповідача у квартирі за адресою: АДРЕСА_1 підтверджується копією акту (а.с.10)

Правовідносини, що склалися між сторонами є житловими і врегульовані ст.ст. 71, 72 ЖК України.

Згідно ст. 163 ЖК України у разі тимчасової відсутності наймача або членів його сім`ї за ними зберігається займане жиле приміщення у випадках і межах строків, встановлених частиною першою, пунктами 1 і 5 частини третьої та частиною четвертою ст. 71 цього кодексу.

Згідно ст. 71 ЖК України при тимчасовій відсутності наймача або членів його сім`ї за ними зберігається жиле приміщення протягом шести місяців. Якщо наймач або члени його сім`ї були відсутні з поважних причин шість місяців, цей строк за заявою відсутнього може бути продовжено наймодавцем, а у разі спору - судом.

Поважності причин відсутності відповідача в житловому приміщенні за адресою: АДРЕСА_2 не встановлено.

Згідно ст. 72 ЖК України визнання особи такою, що втратила право користування жилим приміщенням внаслідок відсутності цієї особи понад встановлені строки, провадиться в судовому порядку.

За таких обставин, позовні вимоги підлягають задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 71-72, 163 ЖК України, ст. ст. 12, 13, 76-81, 141, 200, 247, 263-265, 280-284 ЦПК України, суд -

вирішив:

Позов ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ) задоволити.

Визнати ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_3 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_2 ) таким, що втратив право користування житлом, а саме: квартирою АДРЕСА_3 .

Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом 30 днів з дня його проголошення.

Учасник справи, якому повне заочне рішення суду не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на подання заяви про його перегляд якщо така заява подана протягом 20 днів з дня вручення йому повного заочного рішення суду.

Рішення суду може бути оскаржено до Сумського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом 30 днів з дня проголошення. В разі проголошення вступної та резолютивної частини або розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, в той же строк з дня складання повного судового рішення.

До початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційна скарги подаються учасниками справи через Зарічний районний суд м. Суми. Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

СУДДЯ КЛИМЕНКО А.Я.

Джерело: ЄДРСР 92185709
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку