open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Номер справи 237/3646/20

Номер провадження 3/237/1997/20

ПОСТАНОВА

Іменем України

01.10.20 року м. Курахове

Суддя Мар`їнського районного суду Донецької області Кучко Яна Юріївна, розглянувши матеріали справи про притягнення до адміністративної відповідальності

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , який зареєстрований та мешкає за адресою: АДРЕСА_1

за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення,

В С Т А Н О В И В:

На адресу Мар`їнського районного суду Донецької області надійшов матеріал про притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 173-2 КУпАП, який 03 вересня 2020 року близько 14 години 30 хвилин, знаходячись за місцем свого мешкання, повторно протягом року вчинив психологічне насилля в сім`ї відносно своєї матері ОСОБА_2 , висловлюючись на її адресу нецензурною лайкою та погрожуючи фізичною розправою.

Крім того, ОСОБА_1 також 10 вересня 2020 року близько 16 години 00 хвилин, знаходячись за місцем свого мешкання, повторно протягом року вчинив психологічне насилля в сім`ї відносно своєї матері ОСОБА_2 , висловлюючись на її адресу нецензурною лайкою та погрожуючи фізичною розправою.

Крім того, ОСОБА_1 також 22 вересня 2020 року близько 21 години 00 хвилин, знаходячись за місцем свого мешкання, повторно протягом року вчинив психологічне насилля в сім`ї відносно своєї матері ОСОБА_2 , висловлюючись на її адресу нецензурною лайкою та погрожуючи фізичною розправою.

Крім того, ОСОБА_1 також 23 вересня 2020 року близько 14 години 30 хвилин, знаходячись за місцем свого мешкання, повторно протягом року вчинив психологічне насилля в сім`ї відносно своєї матері ОСОБА_2 , висловлюючись на її адресу нецензурною лайкою та погрожуючи фізичною розправою.

ОСОБА_1 у судовому засіданні свою провину у вчиненні адміністративного правопорушення не визнав у повному обсязі.

Дослідивши матеріали справи (протокол про адміністративне правопорушення Серія АПР18 № 673185 від 03 вересня 2020 року відповідає вимогам ст. 256 КУпАП; протокол про адміністративне правопорушення Серія ВАБ № 071206 від 29 вересня 2020 року відповідає вимогам ст. 256 КУпАП; протокол про адміністративне правопорушення Серія ВАБ № 022075 від 29 вересня 2020 року відповідає вимогам ст. 256 КУпАП; протокол про адміністративне правопорушення Серія АПР18 № 673120 від 12 вересня 2020 року відповідає вимогам ст. 256 КУпАП; матеріали працівників поліції за результатами перевірки за заявою ОСОБА_2 , письмові пояснення ОСОБА_1 , письмові пояснення потерпілої ОСОБА_2 , копію постанови Мар`їнського районного суду Донецької області від 11 серпня 2020 року по справі № 237/2998/20)), оцінивши надані докази за внутрішнім переконанням в сукупності, керуючись законом і правосвідомістю, прихожу до висновку про те, що ОСОБА_1 є винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 173-2 КУпАП.

Обставин, що пом`якшують відповідальність за адміністративне правопорушення, визначених ст. 34 КУпАП та обставин, що обтяжують відповідальність за адміністративне правопорушення, визначених ст. 35 КпАП України не встановлено.

Відповідно до ст.7КУпАП провадження в справах про адміністративні правопорушення здійснюється на основі суворого додержання законності.

Приписами ч. 2 ст.36КУпАП визначено, якщо особа вчинила кілька адміністративних правопорушень, справи про які одночасно розглядаються одним і тим же органом (посадовою особою), стягнення накладається в межах санкції, встановленої за більш серйозне правопорушення з числа вчинених.

Статтею 245 КУпАПпередбачено, що завданнями провадження в справах про адміністративні правопорушення є: своєчасне, всебічне, повне і об`єктивне з`ясування обставин кожної справи, вирішення її в точній відповідності з законом, забезпечення виконання винесеної постанови, а також виявлення причин та умов, що сприяють вчиненню адміністративних правопорушень, запобігання правопорушенням, виховання громадян у дусі додержання законів, зміцнення законності.

З метою виховання особи, яка вчинила адміністративне правопорушення, в дусі додержання законів України, поваги до правил співжиття, а також запобігання вчиненню нових правопорушень як самим правопорушником, так і іншими особами, враховуючи характер вчиненого правопорушення, кількість епізодів протиправної діяльності, особу правопорушника, ступінь його вини, майновий стан, обставини, що пом`якшують і обтяжують відповідальність, вважаю за необхідне застосувати відносно ОСОБА_1 адміністративне стягнення у вигляді громадських робіт в межах санкції статті, як такого, що буде достатнім для виправлення правопорушника.

Крім того, згідно ст. 40-1 КУпАП України судовий збір у провадженні по справі про адміністративне правопорушення у разі винесення судом постанови про накладення адміністративного стягнення сплачується особою, на яку накладено таке стягнення. Згідно п. 5 ч. 2 ст. 4 Закону України «Про судовий збір» ставка судового збору у разі ухвалення судом постанови про накладення адміністративного стягнення дорівнює 0,2 розміру мінімального прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року. Згідно ст. 7 Закону України «Про Державний бюджет на 2020 рік» з 1 січня 2020 року розмір мінімального прожиткового мінімуму для працездатних осіб дорівнює 2102 гривні. Таким чином, розмір судового збору належний до сплати при притягненні правопорушника до адміністративної відповідальності дорівнює 420 гривень 40 копійок.

На підставі викладеного, ч. 2 ст. 173-2 КУпАП, керуючись ст. ст. 23, 33, 279, 280, 283, 284 КУпАП, суд

П О С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 визнати винним у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 173-2 КУпАП і накласти на нього адміністративне стягнення у вигляді громадських робіт на строк шістдесят годин.

Стягнути з ОСОБА_1 судовий збір на користь держави (вул. Липська, 18/5, м. Київ, 01021) в розмірі 420 (чотириста двадцять) гривень 40 (сорок) копійок.

Строк пред`явлення постанови до виконання три місяці.

Роз`яснити, що штраф має бути сплачений порушником не пізніше як через п`ятнадцять днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу, а в разі оскарження постанови не пізніше як через п`ятнадцять днів з дня повідомлення про залишення скарги без задоволення.

У разі несплати правопорушником штрафу у строк, установлений частиною першою статті 307 цього Кодексу, постанова про накладення штрафу надсилається для примусового виконання до відділу державної виконавчої служби за місцем проживання правопорушника, роботи або за місцезнаходженням його майна в порядку, встановленому законом. У порядку примусового виконання постанови про стягнення штрафу за вчинення адміністративного правопорушення з правопорушника стягується: подвійний розмір штрафу, визначеного у відповідній статті цього Кодексу.

Постанова в порядку провадження по справах про адміністративне правопорушення може бути оскаржена протягом десяти днів з дня винесення постанови шляхом подання скарги до Донецького апеляційного суду через Мар`їнський районний суд Донецької області.

Суддя Яна Юріївна Кучко

Джерело: ЄДРСР 92109343
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку