open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

08.10.2020 Суддя Попова В. О.

Справа № 2029/2-2321/11

Провадження № 6/644/209/20

У Х В А Л А

08 жовтня 2020 року м. Харків

Суддя Орджонікідзевського районного суду м. Харкова Попова В.О., розглянувши заяву старшого державного виконавця Міжрайонного ВДВС по Індустріальному та Немишлянському районах у м.Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Харкова) Рудної Ірини Сергіївни про видачу дубліката виконавчого листа, -

В С ТА Н О В И В

06.10.2020 старший державний виконавець Міжрайонного ВДВС по Індустріальному та Немишлянському районах у м.Харкові Східного межрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Харкова) Рудна І.С., яка діє на підставі довіреності звернулась до суду з поданням про видачу дубліката виконавчого листа, виданого 18.09.2015 Орджонікідзевським районним судом м. Харкова по цивільній справі № 2029/2-321/11.

Відповідно до п. 17.4.Перехідних ПоложеньрозділуХІІІ Цивільного процесуального кодексу України, у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання.

Відповідно до п. 3 постанови Пленуму Верховного Суду України від 26.12.2003 року № 14 «Про практику розгляду судами скарг на рішення, дії або бездіяльність органів і посадових осіб державної виконавчої служби та звернень учасників виконавчого провадження», скарги, заяви, подання мають відповідати загальним вимогам щодо форми та змісту позовної заяви, передбаченим положеннями ЦПК України, та містити відомості, перелічені в пунктах 3-5 ч.7ст.82 Закону України від 21.04.1999 року № 606-XIV «Про виконавче провадження»(зі змінами та доповненнями).

За видачу стягувачу дубліката виконавчого документа справляється судовий збір у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Ухвала про видачу чи відмову у видачі дубліката виконавчого документа може бути оскаржена в апеляційному та касаційному порядку;

Відповідно дост. 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік», установлено у 2020 році прожитковий мінімум для працездатних осіб з 1 січня 2020 року 2102 гривні.

В порушення чого, заявником до подання не додано документ, що підтверджує сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документ, що підтверджує підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Окрім вищевикладеного, відповідно до постанови Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 25.09.2015 року за №8 «Про узагальнення практики розгляду судами процесуальних питань, пов`язаних із виконанням судових рішень у цивільних справах», заява про видачу дубліката виконавчого листа повинна містити необхідні відомості для вирішення питання видачі дубліката виконавчого листа. У таких заявах потрібно зазначати назви сторін виконавчого провадження, підстави для видачі дубліката виконавчого листа, посилання на докази, якими підтверджувались би втрата виконавчого листа.

Листом Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 01.07.2015 року «Узагальнення про практику розгляду судами процесуальних питань, пов`язаних із виконанням судових рішень у цивільних справах» роз`яснено, що при вирішенні питання про видачу дубліката виконавчого листа або судового наказу у зв`язку з його втратою заявники повинні подати докази, а суди мають обов`язково перевірити, чи не було виконано судові рішення, судові накази, чи не втратили вони законної сили.

Тобто, суд має право видати дублікат виконавчого листа тільки у разі доведеності втрати його оригіналу.

Відповідно до положень ст. ст. 12,81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Докази подаються сторонами та іншими учасниками процесу. Доказування не може ґрунтуватись на припущеннях.

Проте, заявником не надано жодного доказу, який би підтверджував втрату даного виконавчого листа. Підставою для видачі дубліката виконавчого листа є його втрата, але заявницею не викладено обставин із посиланням на доказі, які б свідчили про втрату виконавчого листа. З доданої заявником довідки не вбачається на підставі чого було встановлено, що виконавчий лист при примусовому виконанні виконавчого провадження № 48755545 було втрачено. Заявник не послалась на докази, якими підтверджувались би втрата виконавчого листа, якщо його втрачено.

Також, заявник не зазначила в своїй заяві: сторони виконавчого провадження (хто є боржником, а хто стягувачем у виконавчому провадженні);

Відповідно до вимог п. 2 ч. 3ст. 175 ЦПК України, заявнику слід додати копію заяви та копії всіх документів, що додаються до неї, для направлення заінтересованій особі (боржнику).

Відповідно до ч.1ст. 185 Цивільного процесуального кодексу України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях175і177цьогоКодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Отже, для усунення недоліків заявнику необхідно:

-сплатити судовий збір у розмірі 63,06 грн.;

-надати суду докази щодо втрати отриманого оригіналу виконавчого документа, дублікат якого заявник просить видати;

-зазначити сторони виконавчого провадження (хто є боржником, а хто стягувачем у виконавчому провадженні);

-надати копію заяви про видачу дубліката виконавчого листа з копіями документів, що додаються до неї для заінтересованої особи.З урахуванням викладеного, заяву слід залишити без руху, надавши заявнику строк для усунення недоліків.

На підставі наведеного і, керуючись ст.185, п. 17.4 розділу ХІІІ Перехідні положення ЦПК України, суддя,-

П О С Т А Н О В И В:

Заяву старшого державного виконавця Міжрайонного ВДВС по Індустріальному та Немишлянському районах у м.Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Харкова) Рудної Ірини Сергіївни про видачу дубліката виконавчого листа- залишити без руху.

Встановити заявнику строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення заяви без руху.

Роз`яснити, що в разі невиконання вимог суду у встановлений термін, заява буде вважатися неподаною і повернута заявнику.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Ухвалу складено 08.10.2020.

Суддя Попова В.О.

Джерело: ЄДРСР 92108824
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку