open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 712/7346/20

Провадження № 3/712/2596/20

07 жовтня 2020 року, суддя Соснівського районного суду м. Черкаси Рябуха Ю.В. розглянувши матеріали справи відносно:

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ідентифікаційний номер НОМЕР_1 , працюючого на посаді начальника Аварійно - рятувального загону спеціального призначення Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області (призначений на посаду 31.10.2013, згідно наказу №139), зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1

у вчиненні адмінправопорушення, передбаченогоч.1 ст.41 КУпАП,-

ВСТАНОВИВ:

Головним державним інспектором відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Яворським В.А., в період з 09.06.2020 до 18.06.2020, при проведенні інспекційного відвідування Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області (код ЄДРПОУ 25576385), за адресою: м. Черкаси, вул. Сумгаїтська, 4, встановлено порушення законодавства про працю, а саме:

1. В порушення вимог ч.2 ст.30 Закону України «Про оплату праці» не забезпечено достовірний облік виконуваної працівником роботи та бухгалтерський облік витрат на оплату праці. В наданих табелях за 2017-2019 рік виявлено недостовірний облік робочого часу квітень, травень, червень 2017 року. За поясненнями службових осіб Загону у березні 2017 році працівник надав табель обліку нічних годин після виплати заробітної плати, тому розрахунок був здійснений у наступному місяці. Згідно розрахунків у серпні 2017 при нарахуванні святкових та нічних не донараховано 1,52 грн. Протягом січня -квітня 2018 року у зв`язку з недостовірним обліком робочого часу заробітна плата нараховувалася та виплачувалася не відповідно до фактично відпрацьованому часу. Зокрема нарахування та виплата з/п коригувалася протягом 4 наступних місяців.

За травень-серпень 2019 в зв`язку з недостовірним обліком робочого часу заробітна плата нароховувалася та виплачувалася не відповідно до фактичного відпрацьованого часу.

2. Відповідно до наказу від 06.10 2014 року з 1 жовтня встановлено посадовий оклад в розмірі 1233 грн. Індексація в 2014 за вересень-грудень виплачена в не в повному обсязі при базових місяцях грудень 2013, серпень 2014 року. У вересні-грудні 2014 року індексація проведена в не в повному обсязі. За 2015 індексація нарахована та виплачена з порушенням вимог постанови від 17 липня 2003 року № 1078 «Про затвердження Порядку проведення індексації грошових доходів населення». У червні 2017 року було помилково нараховано індексацію в сумі 62,31 грн. (базовий місяць квітень).

Відповідно до встановленого законодавством порядку проведення індексації заробітної плати передбачено нарахування та виплата індексації заробітної плати працівникам у липні- вересні 2019 року належна індексація заробітної плати не проводилась, чим порушено ч.6 ст. 95 КЗпП України, ст.12, 33 Закону України «Про оплату праці», п.5 Порядку проведення індексації грошових доходів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 липня 2003 р. № 1078.

3. Відрахування із заробітної плати можуть провадитись тільки у випадках, передбачений законодавством України. Відрахування із заробітної плати працівників для покриття їх заборгованості підприємству, установі і організації, де вони працюють, можуть провадитись за наказом (розпорядженням) власника або уповноваженого ним органу. У червні 2017 року було помилково нараховано індексацію в сумі 62,31 грн.(базовий місяць квітень). За таким базових місяцем виплата індексації не передбачена. Тому у наступному місяці було здійснене відрахування (-62,31 грн.). Протягом січня-квітня 2018 року у зв`язку з недостовірним обліком робочого часу заробітна плата нараховувалася та виплачувалася не відповідно до фактично відпрацьованому часу. Зокрема нарахування та виплата з/п коригувалася протягом 4 наступних місяців. За травень-серпень 2019, в зв`язку з недостовірним обліком робочого часу заробітна плата нараховувалася та виплачувалася не відповідно до фактично відпрацьованому часу. Нарахування та виплати з/п ще коригувалися протягом 4 наступних місяців.

У судове засідання ОСОБА_1 не з`явився про час, місце слухання справи повідомлявся, шляхом направлення судової повістки. Причини неявки не повідомив.

Суддя дослідивши матеріали адміністративної справи, приходе до наступних висновків.

Відповідальність за ч.1 ст.41 КУпАП передбачена за порушення встановлених термінів виплати пенсій, стипендій, заробітної плати, виплата їх не в повному обсязі, терміну надання посадовими особами підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності та фізичними особами - підприємцями працівникам, у тому числі колишнім, на їхню вимогу документів стосовно їх трудової діяльності на даному підприємстві, в установі, організації чи у фізичної особи - підприємця, необхідних для призначення пенсії (про стаж, заробітну плату тощо), визначеного Законом України "Про звернення громадян", або надання зазначених документів, що містять недостовірні дані, порушення терміну проведення атестації робочих місць за умовами праці та порядку її проведення, а також інші порушення вимог законодавства про працю.

Вина ОСОБА_1 у вчиненні адміністративного правопорушення підтверджується матеріалами справи, а саме:

- даними протоколу про адміністративне правопорушення №ЧК-295/1548/АВ/П/ПТ від 18.06.2020;

- актом інспекційного відвідування(невиїздногоінспектування)юридичної особи (фізичноїособи),яка використовуєнайману працю №ЧК295/1548/АВ від 18.06.2020.

На підставі вищевикладеного, суд вважає, що в діях ОСОБА_1 вбачається склад адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.41 КУпАП,.

Проте, згідно ч.2 ст.38 КУпАП, якщо справи про адміністративні правопорушення відповідно до цього Кодексу чи інших законів підвідомчі суду (судді), стягнення може бути накладено не пізніш як через три місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні - не пізніш як через три місяці з дня його виявлення, крім справ про адміністративні правопорушення, зазначені участинах третій - п`ятійцієї статті.

З огляду на наведене, в діях ОСОБА_1 вбачається склад адміністративного правопорушення передбаченого ч.1 ст.41 КУпАП, але термін накладання адміністративного стягнення відповідно до ст.38 КУпАП сплинув, тому провадження у справі необхідно закрити.

Керуючись ст.38, ч.1 ст.41 КУпАП,-

ПОСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 , визнати винним у вчиненніадміністративного правопорушенняпередбаченого ч.1 ст.41 КУпАП.

Провадження у справі про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1 за ч.1 ст.41 КУпАП закрити, в зв`язку з закінченням строків накладення адміністративного стягнення.

Постанова може бути оскаржена до Черкаського апеляційного суду через суд першої інстанції протягом 10 днів з дня винесення постанови.

Суддя Соснівського

районного судум.Черкаси Ю.В. Рябуха

Джерело: ЄДРСР 92105085
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку