open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 138/2550/20

Провадження №:3/138/1434/20

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 жовтня 2020 року м. Могилів - Подільський

Суддя Могилів-Подільського міськрайонного суду Вінницької області Савкова І.М., за участю секретаря Цибульської Т.І., захисника Пограничного А.М., розглянувши в приміщенні міськрайсуду матеріали, які надійшли з Могилів-Подільського ВП ГУНП у Вінницькій області про притягнення до адміністративної відповідальності

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця та жителя АДРЕСА_1 , громадянина України, українця, працюючого водієм у ФОП « ОСОБА_2 »,-

за ч.1 ст.122-2, ч.1 ст.130 КУпАП, -

ВСТАНОВИВ:

В Могилів-Подільський міськрайонний суд надійшли протоколи про адміністративні правопорушення відносно ОСОБА_1 за ч.1 ст.122-2, ч. 1 ст. 130 КУпАП, згідно яких:

14.09.2020, о 21 год. 50 хв., по вул. Острівській в м. Могилів-Подільському Вінницької області, водій ОСОБА_1 керуючи автомобілем марки «Пежо 307» д.н.з. НОМЕР_1 , не виконав вимогу працівника поліції про зупинку транспортного засобу, яка була подана за допомогою проблискових маячків синього та червоного кольорів.

14.09.2020 о 21 год. 50 хв. по вул. Дністровській в м. Могилів-Подільському Вінницької області, ОСОБА_1 керував транспортним засобом марки «Пежо 307» д.н.з. НОМЕР_1 , з явними ознаками алкогольного сп`яніння, а саме не стійка хода, запах алкоголю з порожнини рота. Від проходження медичного огляду у встановленому порядку відмовився.

В судовомузасіданні ОСОБА_1 вину своюу вчиненніадміністративних правопорушень,передбачених ч.1ст.122-2,ч.1ст.130КУпАП,визнав,щиро розкаявсяу вчиненіадміністративних правопорушеньта обіцяєв подальшомутакого більшеніколи недопускати.Пояснив,що вимогупрацівників поліціїпомітив неодразу,тому незупинився.Підтвердив,що вденьвипив келихвина.Просив задовольнитиклопотання пропередачу матеріалівпро адміністративніправопорушення нарозгляд трудовогоколективу.

В судовому засіданні захисник Пограничний А.М. просив розглянути клопотання трудового колективу про передачу адміністративних матеріалів відносно ОСОБА_1 за ч.1 ст.122-2, ч.1 ст.130 КУпАП на розгляд трудового колективу для застосування до нього заходів громадського впливу. Дане питання було обговорено на зборах трудового колективу і одноголосно вирішено внести вказане клопотання на розгляд суду.

В судовому засіданні ОСОБА_2 роботодавець, клопотання підтримав. Пояснив, що ОСОБА_1 працює водієм автобуса на міжнародному маршруті, позитивно характеризується за місцем роботи. ОСОБА_1 водій високого професійного рівня. Має трудовий стаж на посаді водія понад тринадцять років. Сумлінно ставиться до праці.

Вина ОСОБА_1 у вказаних вище правопорушеннях доведена матеріалами справи: протоколами про адміністративні правопорушення від 14.09.2020 серії ДПР18 №161714, ДПР18 №161715 та відеозаписом з нагрудної камери поліцейського, на якому зафіксовано обставини інкримінованого ОСОБА_1 правопорушення.

Відповідно до вимог ч.1 ст.21 КУпАП, особа, яка вчинила адміністративне правопорушення, крім посадової особи, звільняється від адміністративної відповідальності з передачею матеріалів на розгляд громадської організації або трудового колективу, якщо з урахуванням характеру вчиненого правопорушення і особи правопорушника до нього доцільно застосувати захід громадського впливу.

Тобто, ст.21КУпАП передбачена можливість звільнення особи від адміністративної відповідальності з передачею на поруки трудового колективу. Це питання вирішується судом з урахуванням характеру вчиненого правопорушення і особи правопорушника та є правом суду. При цьому суд враховує, що відповідно до ст. 252-1 Кодексу законів про працю України, трудовий колектив підприємства утворюють усі громадяни, які своєю працею беруть участь у його діяльності на основі трудового договору (контракту, угоди), а також інших форм, що регулюють трудові відносини працівника з підприємством. В даному випадку для застосування положень ст.21КУпАП до правопорушника захисником до суду подано клопотання про звільнення від адміністративної відповідальності з передачею матеріалів на розгляд трудового колективу та протокол загальних зборів трудового колективу ФОП « ОСОБА_3 ».

З огляду на вказані обставини, з метою досягнення виховного ефекту, з урахуванням характеру вчиненого правопорушення, даних про особу винного, який щиро розкаюється у скоєному, позитивно характеризується за місцем роботи, права потрібні, адже це його єдиний дохід та вид заробітку, вперше притягається до адміністративної відповідальності, приймаючи до уваги клопотання трудового колективу про передачу матеріалів щодо нього на розгляд трудового колективу - вважаю за доцільне дане клопотання задовольнити, звільнити ОСОБА_1 від адміністративної відповідальності та передати матеріали на розгляд трудового колективу для застосування заходів громадського впливу.

Згідно ч. 2 ст.284КУпАП постанова про закриття справи виноситься при передачі матеріалів на розгляд громадської організації чи трудового колективу.

Керуючись ст.21, ч.1 ст.130, ст.ст. 248-249,251,268,283,284 КУпАП,-

ПОСТАНОВИВ :

Звільнити ОСОБА_1 від адміністративної відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень, передбачених ч.1 ст.122-2, ч.1 ст.130 КУпАП, на підставі ст. 21 КУпАП, передавши матеріали на розгляд трудовому колективу передавши матеріали на розгляд трудовому колективу ФОП « ОСОБА_2 » для застосування заходів громадського впливу.

Направити постанову щодо ОСОБА_1 до трудового колективу ФОП « ОСОБА_2 » ( АДРЕСА_2 )

Відповідно до вимог ст. 21 КУпАП,керівництво ФОП« ОСОБА_2 »повинно непізніше яку десятиденнийстрок здня одержанняпостанови повідомитисуд прозаходи громадськоговпливу якізастосовані до ОСОБА_1 .

Провадження у справі закрити.

Постанова може бути оскаржена до Вінницького апеляційного суду протягом 10 днів з дня її винесення.

Суддя: І.М. Савкова

Джерело: ЄДРСР 92096918
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку