open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА ОДЕСИ

Справа № 947/15121/20

Провадження № 2/947/2923/20

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08.10.2020 року

Київський районний суд м. Одеси в складі:

головуючого - судді Петренка В.С.

за участю секретаря - Ратовської А.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження в м. Одесі цивільну справу за позовом

Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «На Десятій»

до ОСОБА_1

про стягнення заборгованості по сплаті внесків,

ВСТАНОВИВ:

05.06.2020 року Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «На Десятій» звернулося до Київського районного суду м. Одеси з позовною заявою до ОСОБА_1 , в якій просить суд стягнути з ОСОБА_1 витрати на утримання багатоквартирного будинку, прибудинкової території та оплату комунальних послуг у розмірі 40 760,03 грн., а саме: за послуги по утриманню будинку та прибудинкової території - 1 977 грн. 24 коп., за послуги по опаленню - 29 139 грн. 69 коп., за послуги з постачання холодної води та водовідведення - 389 грн. 64 коп., за послуги з постачання гарячої води - 1 483 грн. 10 коп., за стоянку транспортного засобу - 647 грн. 58 коп., за послуги з використання електричних мереж - 2 565 грн. 22 коп., за послуги з охорони - 436 грн. 90 коп., за послуги з утримання та експлуатації котельні - 4 871 грн. 05 коп., внески у фонди - 205 грн. 76 коп., внески на відшкодування стоянки за добу - 23 грн. 65 коп., внески на відшкодування стоянки за годину - 20 грн. 00 коп., а також стягнути пеню у розмірі 23 565,22 грн., інфляційне збільшення боргу у розмірі 11 363,39 грн., 3% річних, нараховані на суму заборгованості у розмірі 4 158,37 грн., та витрати за сплату судового збору у розмірі 2 102,00 грн.

В обґрунтування заявлених позовних вимог представник позивача посилається на те, Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «На Десятій» створено власниками квартир та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку АДРЕСА_1 , відповідно до Закону України «Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку», чинного законодавства України та Статуту ОСББ «На Десятій». Метою створення об`єднання є забезпечення і захист прав співвласників, дотримання ними своїх обов`язків, належне утримання та використання спільного майна будинку, забезпечення своєчасного надходження коштів для сплати всіх платежів, передбачених законодавством та статутом. ОСББ «На Десятій» є неприбутковою організацією і не має на меті одержання прибутку для його розподілу між співвласниками. ОСББ «На Десятій» відповідає за своїми зобов`язаннями коштами і майном об`єднання, від свого імені набуває майнові і немайнові права та обов`язки, виступає позивачем та відповідачем у суді. Об`єднання не несе відповідальності за зобов`язаннями співвласників.

Представник позивача вказує, що ОСОБА_1 є власником квартири за адресою: АДРЕСА_1 , та платником внесків та платежів на утримання багатоквартирного будинку, що підтверджується оформленим особовим рахунком за № НОМЕР_1 та договором про відносини власників житлових та нежитлових приміщень та управителя від 01.01.2007р., укладеним між Об`єднанням співвласників багатоквартирного будинку «На Десятій» та ОСОБА_1 .

При цьому, як стверджує представник позивача, між Об`єднанням співвласників багатоквартирного будинку «На Десятій» та ТОВ «Інфокс» філія «Інфоксводоканал», ВАТ ЕК «Одесаобленерго», ПАТ «Національне акціонерна компанія «Нафтогаз України», ТОВ «КОМАНДОР-СЕРВІС», ПАТ «Національне акціонерна компанія «Нафтогаз України» були укладені договори про надання послуг.

Однак, як зазначає представник позивача, відповідач ОСОБА_1 свої зобов`язання щодо сплати внесків на утримання житлового багатоквартирного будинку, прибудинкової території та за оплату комунальних послуг не виконує, у зв`язку з чим, у нього утворилася заборгованість, яка станом на 27 травня 2020 року, становить 40 760,03 грн.

Крім того, через несвоєчасне виконання зобов`язань щодо сплати внесків на утримання багатоквартирного будинку та спожиті житлово-комунальні послуги Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «На Десятій» також просить суд стягнути з ОСОБА_1 пеню у розмірі 1,5% за кожний день прострочення, яка нарахована на заборгованість у сумі 23 565,22 грн., інфляційне збільшення богу у розмірі 11363,39 грн., та 3% річних, нараховані на суму заборгованості у розмірі 4 158,37 грн.

З урахуванням викладеного, Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «На Десятій» звернулося до суду з відповідним позовом.

Відповідно до автоматизованої системи документообігу цивільну справу було розподілено судді Київського районного суду м. Одеси Петренку В.С.

Ухвалою судді Київського районного суду м. Одеси Петренка В.С.від 15.06.2020 року було прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження по цивільній справі за позовною заявоюОб`єднання співвласників багатоквартирного будинку «На Десятій» до ОСОБА_1 про стягнення витрати на утримання багатоквартирного будинку, прибудинкової території та оплату комунальних послуг з урахуванням пені, індексу інфляції та трьох відсотків річних. Розгляд справи призначено в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними матеріалами у справі, у строки передбачені ст. ОСОБА_2 275 ЦПК України.

Визначено відповідачеві п`ятнадцятиденний строк з дня отримання даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву.

Вказана ухвала судді була направлена на адресу відповідача - ОСОБА_1 ,зазначену у довідці з відділу адресної довідкової роботи Головного управління державної міграційної служби України в Одеській області та отримана відповідачем, що підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення, яке наявне у матеріалах справи.

При цьому, 31.07.2020 року ОСОБА_1 надіслав на адресу суду заперечення, в яких зазначив що з позовом він не згоден у повному обсязі, з наступних підстав: сума стягнення за теплопостачання перевищує строк позовної давнини в 3 (три) року, а тому всі неустойки в вигляді індексу інфляції, 3% давнини розраховані не коректно;ним, як відповідачем, не було підписано договору з надання послуг з опалення та будь-яких інших договорів з надання житлово-комунальних послуг з позивачем;пеня за несвоєчасні розрахунки за постачання житлово-комунальних послуг передбачено діючим законодавством лише статтею 26 Закону України «Про житлово-комунальні послуги»; Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «На Десятій» як постачальник послуги з опалення, повинно за допомогою загальнобудинкового лічильника тепла, враховуючи кількість витрачених Гкал, розподілити невраховані Гкал на площу квартир, де лічильники тепла не встановлені, і це єдиний законний засіб нарахування вартості за теплопостачання; законним тарифом з теплопостачання є таким, який відповідає методики розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг, затвердженої центральним органом виконавчої влади» що забезпечує формування державної політики у сфері житлово- комунального господарства, тобто Одеською міською радою, а такий тариф не було узгоджено;на момент пред`явлення цих заперечень були сплачені платежі в повному обсязі за УБПТ, водопостачання та водовідведення, гарячої води, стоянки, використання електричних мереж, охорони, фонди, тощо, а тому, позивачем повинен бути проведений повний перерахунок, з урахуванням зазначених платежів та строку позовної давнини у 3 (три) роки;не наданий принцип та порядок розрахунку вартості послуг за опалення (теплопостачання), утримання та експлуатація котельні.

Крім того, у наданих запереченнях відповідач просив надати йому час для надання повного відзиву на позов та можливим вирішенням справи за мировою угодою.

Однак, до теперішнього часу, відповідачем не було подано відзиву на позов, не було надано заперечення проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження, та не було надано відповідної мирової угоди, як зазначено у запереченнях.

Відповідно до ст. 275 ЦПК України суд розглядає справи у порядку спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі.

З урахуванням викладеного, у зв`язку з тим, що провадження у справі було відкрито ще 15.06.2020 року, суд вважає за можливе розглядати справу за відсутності відзиву на позов та заперечень проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

05.10.2020 року від представника позивача на електронну адресу суду надійшла заява, в якій представник позивача позовні вимоги підтримав у повному обсязі, просив суд їх задовольнити, та зазначив, що не заперечує проти заочного розгляду справи.

За таких обставин, суд ухвалив розглянути справу в порядку заочного спрощеного провадження відповідно до ст. 280 ЦПК України.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку про необхідність задоволення позову, виходячи з наступного.

Як вбачається із матеріалів справи та встановлено судом у судовому засіданні, 12.12.2006 року було зареєстровано Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «На Десятій» за адресою: 65016, м. Одеса, вул. Фонтанська дорога, 123, метою якого відповідно до положень Закону України «Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку» є забезпечення і захист прав співвласників, дотримання ними своїх обов`язків, належне утримання та використання спільного майна будинку, забезпечення своєчасного надходження коштів для сплати всіх платежів, передбачених законодавством та статутом.

Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «На Десятій» створено власниками квартир та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку АДРЕСА_1 , відповідно до Закону України «Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку».

Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «На Десятій» є балансоутримувачем житлового будинку, що розташований за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідач - ОСОБА_1 є власником квартири АДРЕСА_1 , що підтверджується копією свідоцтва про право власності.

Згідно положень статуту ОСББ «На Десятій», затвердженого Загальними зборами ОСББ «На Десятій» згідно протоколу загальних зборів від 10.05.2017 року, завданнями та предметом діяльності ОСББ є забезпечення реалізації прав співаників на володіння та користування спільним майном; забезпечення належного утримання багатоквартирного будинку та прибудинкової території; сприяння співвласникам в отриманні житлово-комунальних послуг належної якості за обґрунтованими цінами; забезпечення виконання співвласниками своїх зобов`язань, пов`язаних з діяльністю об`єднання; визначення порядку сплати, переліку та розмірів внесків і платежів співвласників.

Пунктом 5.2 розділу 5 статуту ОСББ «На Десятій» встановлено, що співвласник зобов`язаний своєчасно та в повному обсязі сплачувати належні внески і платежі.

Відповідно до п. 16 розділу 4 статуту ОСББ «На Десятій» частка співвласника у загальному обсязі внесків і платежів на утримання, реконструкцію, реставрацію, проведення поточного і капітального ремонтів, технічного переоснащення спільного майна встановлюється пропорційно до загальної площі квартири (квартир) та/або нежитлових приміщень, що перебувають у його власності. Порядок сплати, перелік та розмір внесків . і платежів співвласників, у тому числі відрахувань до резервного,; ремонтного фондів встановлюється загальними зборами об`єднання відповідно до чинного законодавства та Статуту.

З матеріалів справи вбачається, що 26 липня 2007 року між ОСББ «На Десятій» та ТОВ «Інфокс» філія «Інфоксводоканал» укладено договір № 87/01 на надання послуг з водопостачання та приймання стічних вод; 13 грудня 2007 року між ОСББ «На Десятій» та ВАТ ЕК «Одесаобленерго» укладено договір № 4123с/а93 про постачання електричної енергії; 20 листопада 2017 року між ОСББ «На Десятій» та ПАТ «Національне акціонерна компанія «Нафтогаз України» укладено договір №8166/1718-ТЕ-23 про постачання природного газу; 01 березня 2017 року між ОСББ «На Десятій» та ТОВ «КОМАНДОР-СЕРВІС» укладено договір № ФО-ОІ/ОЗ/17 про надання послуг з фізичної охорони об`єктів; 12 жовтня 2018 року між ОСББ «На Десятій» та ПАТ «Національне акціонерна компанія «Нафтогаз України» укладено договір №7184/18-ТЕ-23: про постачання природного газу; 25 вересня 2019 року між ОСББ «На Десятій» та ПАТ «Національне акціонерна компанія «Нафтогаз України» укладено договір № 7917/1920-ТЕ-23 про постачання природного газу.

01.01.2007 року між ОСОБА_1 та ОСББ «На Десятій» було укладено договір про відносини власників житлових і нежитлових приміщень та управителя. Предметом зазначеного договору є надання послуг власникам приміщень з управління неподільним та загальним майном житлового комплексу, забезпечення належної його експлуатації, якісне та своєчасне надання житлово-комунальних послуг, забезпечення необхідні умови користування неподільним та загальним майном власника, ОСОБА_1 , управителем, та участь ОСОБА_1 у витратах на виконання зазначених робіт.

Договір про відносини власників житлових і нежитлових приміщень та управителя було укладено на житлове приміщення, а саме: квартиру, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 , загальною площею 122 кв. м., яка складається з; трьох кімнат та обладнана водопроводом, гарячим водопостачанням, опаленням, каналізацією та електроенергією, а також - на місце для паркування АДРЕСА_6 , загальною площею 15 кв. м.

Відповідно до умов Договору про відносини власників житлових і нежитлових приміщень та управителя, вартість щомісячного платежу за житлово-комунальні послуги встановлюється рішенням Загальних зборів членів Об`єднання.

Згідно з пп. 4.2.5. п. 4.2. вищезазначеного договору власник приміщення зобов`язується у встановлені терміни сплачувати належні платежі, економно використовувати воду, газ, електричну та теплову енергію.

Також пунктом 9.4. договору про відносини власників житлових і нежитлових приміщень та управителя, передбачено, що за несвоєчасне внесення плати зі споживача стягується пеня у розмірі 1,5% від суми заборгованості за кожний день прострочки.

Відповідно до п. 8.2. договору про відносини власників житлових і нежитлових приміщень та управителя, у разі відмови власника приміщення укладати договір або сплачувати обов`язкові платежі на утримання та ремонт неподільного майна та відповідної частки загального майна, управитель має право звернутись до суду для стягнення нарахованих платежів у судовому порядку.

Відповідно до частини 1 статті 385 Цивільного кодексу України власники квартир та нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку (будинках) для забезпечення експлуатації такого будинку (будинків), користування квартирами та нежитловими приміщеннями та управління, утримання і використання спільного майна багатоквартирного будинку (будинків) можуть створювати об`єднання співвласників багатоквартирного будинку (будинків). Таке об`єднання є юридичною особою, що створюється та діє відповідно до закону та статуту.

Згідно з частиною 1 статті 4 Закону України «Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку» об`єднання створюється для забезпечення і захисту прав співвласників та дотримання їхніх обов`язків, належного утримання та використання спільного майна, забезпечення своєчасного надходження коштів для сплати всіх платежів, передбачених законодавством та статутними документами.

Згідно з частини 5 статті 4 Закону України «Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку» господарче забезпечення діяльності об`єднання може здійснюватися власними силами об`єднання (шляхом самозабезпечення) або шляхом залучення на договірних засадах суб`єктів господарювання.

Відповідно до пункту 5,10 частини 1 статті 7 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» співвласники зобов`язані виконувати рішення зборів співвласників, своєчасно сплачувати за спожиті житлово-комунальні послуги.

Відповідно до частини 2 статті 7 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» кожний співвласник несе зобов`язання щодо належного утримання, експлуатації, реконструкції, реставрації, поточного і капітального ремонтів, технічного переоснащення спільного майна багатоквартирного будинку пропорційно до його частки співвласника.

Відповідно до ст. 16 Закону України «Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку» об`єднання має право відповідно до законодавства та статуту об`єднання, зокрема, встановлювати порядок сплати, перелік та розміри внесків і платежів співвласників, у тому числі відрахувань до резервною та ремонтного фондів.

Забезпечення утримання та експлуатації будинку, користування спільним майном, включаючи поточний ремонт, утримання будинку і прибудинкової території, водопостачання водовідведення, опалення, вивезення побутових відходів об`єднання задовольняє самостійно шляхом самозабезпечення відповідно до ч. 1 ст. 22 Закону про ОСББ.

Згідно з ч. 3 ст. 11, ч. 2 ст. 509 ЦК України зобов`язання можуть виникати безпосередньо з актів цивільного законодавства, якими відповідно до ч. 2 ст. 4 ЦК України є, зокрема, закони України.

Статтею 15 Закону України «Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку» встановлено, що співвласник зобов`язаний виконувати обов`язки, передбачені статутом об`єднання, виконувати рішення статутних органів, прийняті у межах їхніх повноважень, та своєчасно і в повному обсязі сплачувати належні внески і платежі.

Згідно з ч. 1 ст. 20 Закону України «Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку» частка співвласника у загальному обсязі внесків і платежів на утримання, реконструкцію, реставрацію, проведення поточного і капітального ремонтів, технічного переоснащення спільного майна у багатоквартирному будинку встановлюється пропорційно до загальної площі квартири (квартир) та/або нежитлових приміщень, що перебувають у його власності.

Згідно зі ст. 525 ЦК України одностороння відмова від зобов`язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом.

Відповідно до ст. 526 ЦК України зобов`язання повинні виконуватися належним чином відповідно до умов договору, вимог кодексу, актів законодавства, а при відсутності таких вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

Так, відповідач свої зобов`язання по сплаті внесків на утримання житлового багатоквартирного будинку, прибудинкової території та за оплату комунальних послуг належним чином не виконує, у зв`язку з чим, у нього утворилася заборгованість, яка станом на 27 травня 2020 року, становить 40 760,03 грн. та складається з: послуги по утриманню будинку та прибудинкової території - 1 977 грн. 24 коп., послуги по опаленню - 29 139 грн. 69 коп., послуги з постачання холодної води та водовідведення - 389 грн. 64 коп., послуги з постачання гарячої води - 1 483 грн. 10 коп., стоянка транспортного засобу - 647 грн. 58 коп., послуги з використання електричних мереж - 2 565 грн. 22 коп., послуги з охорони - 436 грн. 90 коп., послуги з утримання та експлуатації котельні - 4 871 грн. 05 коп., внески у фонди - 205 грн. 76 коп., внески на відшкодування стоянки за добу - 23 грн. 65 коп., внески на відшкодування стоянки за годину - 20 грн. 00 коп.

При дослідженні наданого позивачем розрахунку, суд прийшов до висновку про те, що зазначений розрахунок зроблено вірно та у повній відповідності до інших наявних у справі доказів, та підтверджує порушення відповідачем обов`язків.

Вказане відповідачем з урахуванням положень ст.ст. 76-81 ЦПК України не спростовано.

При цьому, викладені відповідачем у запереченнях обставини судом до уваги не приймаються, оскільки ніяких доказів в їх обґрунтування надано не було, зокрема, доказів сплати платежів в повному обсязі за УБПТ, водопостачання та водовідведення, гарячої води, стоянки, використання електричних мереж, охорони, фонди, тощо, як вказано у запереченнях.

Відповідно до ст. 549 ЦК України неустойкою (штрафом, пенею) є грошова сума або інше майно, які боржник повинен передати кредиторові у разі порушення боржником зобов`язання.

Пенею є неустойка, що обчислюється у відсотках від суми несвоєчасно виконаного грошового зобов`язання за кожен день прострочення виконання.

Частина 1 ст. 611 ЦК України передбачає, що у разі порушення зобов`язання настають правові наслідки встановлені договором або законом.

Статтею 610 ЦК України передбачено, що порушенням зобов`язання є його невиконання або виконання з порушенням умов визначених змістом зобов`язання (неналежне виконання).

Відповідно до ч. 1 ст. 612 ЦК України боржник вважається таким, що прострочив, якщо він не приступив до виконання зобов`язання або не виконав його у строк, встановлений договором.

Частиною 2 ст. 625 ЦК України передбачено, що боржник, який прострочив виконання грошового зобов`язання, на вимогу кредитора зобов`язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом.

Статтею 17 Закону України «Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку» передбачено, що для забезпечення виконання власниками приміщень своїх обов`язків об`єднання має право вимагати від співвласників своєчасної та у повному обсязі сплати всіх встановлених цим Законом та статутом об`єднання внесків і платежів, у тому числі відрахувань до резервного та ремонтного фондів; звертатися до суду в разі відмови співвласника відшкодовувати заподіяні збитки, своєчасно та у повному обсязі сплачувати всі встановлені цим Законом та статутом об`єднання внески і платежі, у тому числі відрахування до резервного та ремонтного фондів.

Крім того, пунктом 9.4. договору про відносини власників житлових і нежитлових приміщень та управителя, передбачено, що за несвоєчасне внесення плати зі споживача стягується пеня у розмірі 1,5% від суми заборгованості за кожний день прострочки.

Таким чином, вимоги позивача в частині стягнення пені у розмірі 23 565,22 грн., інфляційного збільшення боргу у розмірі 11 363,39 грн., 3% річних, нарахованих на суму заборгованості у розмірі 4 158,37 грн., є обґрунтованими і в цій частині позов також підлягає задоволенню в повному обсязі в межах заявлених позовних вимог.

Відповідно до ч. 1 ст. 13 ЦПК України суд розглядає цивільні справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Разом з тим, слід зазначити, що однією з засад судочинства є, зокрема, визначена ст. 12 ЦПК України змагальність сторін та свобода в наданні ними до суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості.

Відповідно до положень ст. 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень. Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи. Доказування не може ґрунтуватися на припущеннях.

Враховуючи викладене, суд вважає позов Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «На Десятій» обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

Відповідно до вимог ст. 141 ЦПК України з відповідача на користь позивача підлягають стягненню витрати по сплаті судового збору в сумі 2 102,00 грн.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 10, 12, 19, 81, 141, 258-260, 263-265, 274-279, 280-282 ЦПК України, ст. 509, 525, 526, 530 ЦК України, -

ВИРІШИВ:

Позов Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «На Десятій» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості по сплаті внесків - задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_2 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , паспорт серії НОМЕР_3 , виданий 27.02.1996 року Київським РВ УМВС України в Одеській області) на користь Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «На Десятій» (місцезнаходження: 65016, м. Одеса, вул. Фонтанська дорога, буд. 123, код ЄДРПОУ 34800668, р/р № НОМЕР_4 , МФО 328704) витрати на утримання багатоквартирного будинку, прибудинкової території та оплату комунальних послуг у розмірі 40 760 (сорок тисяч сімсот шістдесят) грн. 03 коп., що складаються з:

послуги по утриманню будинку та прибудинкової території у розмірі 1 977 (одна тисяча дев`ятсот сімдесят сім) грн. 24 коп.;

послуги по опаленню у розмірі 29 139 (двадцять дев`ять тисяч сто тридцять дев`ять) грн. 69 коп.;

послуги з постачання холодної води та водовідведення у розмірі 389 (триста вісімдесят дев`ять) грн. 64 коп.;

послуги з постачання гарячої води у розмірі 1 483 (одна тисяча чотириста вісімдесят три) грн. 10 коп.;

стоянка транспортного засобу у розмірі 647 (шістсот сорок сім) грн. 58 коп.;

послуги з використання електричних мереж у розмірі 2 565 (дві тисячі п`ятсот шістдесят п`ять) грн. 22 коп.;

послуги з охорони у розмірі 436 (чотириста тридцять шість) грн. 90 коп.;

послуги з утримання та експлуатації котельні у розмірі 4 871 (чотири тисячі вісімсот сімдесят одна) грн. 05 коп.;

внески у фонди у розмірі 205 (двісті п`ять) грн. 76 коп.;

внески на відшкодування стоянки за добу у розмірі 23 (двадцять три) грн. 65 коп.;

внески на відшкодування стоянки за годину у розмірі 20 (двадцять) грн. 00 коп.

Стягнути з ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_2 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , паспорт серії НОМЕР_3 , виданий 27.02.1996 року Київським РВ УМВС України в Одеській області) на користь Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «На Десятій» (місцезнаходження: 65016, м. Одеса, вул. Фонтанська дорога, буд. 123, код ЄДРПОУ 34800668, р/р № НОМЕР_4 , МФО 328704) пеню у розмірі 23 565 (двадцять три тисячі п`ятсот шістдесят п`ять) грн. 22 коп., інфляційне збільшення боргу у розмірі 11 363 (одинадцять тисяч триста шістдесят три) грн. 39 коп., три відсотки річних, нараховані на суму заборгованості у розмірі 4 158 (чотири тисячі сто п`ятдесят вісім) грн. 37 коп. та витрати по сплаті судового збору у розмірі 2 102 (дві тисячі сто дві) грн. 00 коп.

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача.

Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Учасник справи, якому повне заочне рішення суду не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на подання заяви про його перегляд - якщо така заява подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного заочного рішення суду.

Строк на подання заяви про перегляд заочного рішення може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Учасники справи, а також особи, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси та (або) обов`язки, мають право оскаржити в апеляційному порядку рішення суду повністю або частково.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його складення.

Суддя Петренко В. С.

Джерело: ЄДРСР 92075106
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку