open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

07 жовтня 2020 року м. Київ№ 640/23268/20Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Добрянської Я.І., ознайомившись з позовною заявою і доданими до неї матеріалами

за позовом Руденківської територіальної громади в особі виконавчого комітету Руденківської сільської ради (вул.Центральна, 13,с.Руденківка,Новосанжарський район, Полтавська область,39323, код ЄДРПОУ04382642)

до Кабінету Міністрів України (вул. Грушевського, 12/2,Київ 8,01008, код ЄДРПОУ00019442)

про визнання протиправним та скасування розпорядження №721-р від 12.06.2020,

В С Т А Н О В И В:

До Окружного адміністративного суду міста Києва звернулася Руденківська територіальна громада в особі виконавчого комітету Руденківської сільської ради з позовом до Кабінету Міністрів України, у якому просить:

1) Визнати протиправним та скасувати Розпорядження Кабінету Міністрів України від 12 червня 2020 р. № 721-р "Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Полтавської області" в частині включення Руденківської об`єднаної територіальної громади до складу Новосанжарської об`єднаної територіальної громади.

2) Стягнути з Кабінета Міністрів України (код ЄДРПОУ: 00019442) на користь Руденківської територіальної громада в особі виконавчого комітету Руденківської сільської ради (код ЄДРПОУ: 04382642) всі документально підтверджені судові витрати.

Позовна заява за формою та змістом відповідає вимогам статей 160 та 161 Кодексу адміністративного судочинства України.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження у справі не встановлено. Перешкод для відкриття провадження в адміністративній справі немає.

Зазначений спір згідно з ст. 19 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) відноситься до компетенції адміністративних судів та має розглядатись у порядку адміністративного судочинства.

Таким чином, позовна заява відповідає вимогам ст. 160-161, 172 КАС України та, відповідно до положень ст. 12 КАС України, справа має розглядатися за правилами загального позовного провадження.

Також, суд зазначає, що особливості провадження у справах щодо оскарження нормативно-правових актів органів виконавчої влади, Верховної Ради Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування та інших суб`єктів владних повноважень визначаються статтею 264 КАС України.

Правила цієї статті поширюються на розгляд адміністративних справ щодо законності (крім конституційності) постанов та розпоряджень Кабінету Міністрів України (п.1 ч.1 ст.264 КАС України).

Згідно частин 4-7 наведеної норми КАС України, у разі відкриття провадження в адміністративній справі щодо оскарження нормативно-правового акта суд зобов`язує відповідача опублікувати оголошення про це у виданні, в якому цей акт був або мав бути офіційно оприлюднений.

Оголошення повинно містити вимоги позивача щодо оскаржуваного акта, реквізити нормативно-правового акта, дату, час і місце судового розгляду адміністративної справи.

Оголошення має бути опубліковано не пізніш як за сім днів до підготовчого засідання, а у випадку, визначеному частиною десятою цієї статті, - у строк, визначений судом.

Якщо оголошення опубліковано своєчасно, вважається, що всі заінтересовані особи належним чином повідомлені про судовий розгляд справи.

З огляду на вищевикладене, а також з метою забезпечення дотримання прав всіх заінтересованих осіб, суд вважає за необхідне зобов`язати відповідача здійснити відповідне оголошення щодо оскарження нормативно-правового акта у виданні, в якому цей акт був або мав бути офіційно оприлюднений.

Керуючись ст.12, 79-80, 94, 162, 171-172, 241-243, 248, 256-257 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

1 Відкрити провадження в адміністративній справі, яка буде розглядатись суддею Добрянською Я.І. в порядку загального позовного провадження.

2. Призначити підготовче засідання на 17.11.2020 року об 11:00 за адресою: м. Київ, вул. Велика Васильківська, 81-А, зал судового засідання № 133.

3. Явку повноважних представників сторін у судове засідання визнати обов`язковою.

4. Запропонувати відповідачам подати до суду у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали про відкриття провадження у справі відзив на позовну заяву (відзив) та докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів позивачу. В судове засідання надати оригінали і належним чином засвідчені копії документів, на підставі яких вони діють.

5. Роз`яснити відповідачам, що в разі ненадання ними відзиву на позовну заяву справа буде вирішена на підставі наявних в ній доказів. Неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

6. Зобов`язати Кабінет Міністрів України опублікувати оголошення про відкриття провадження в адміністративній справі № 640/23268/20 за позовом Руденківської територіальної громади в особі виконавчого комітету Руденківської сільської ради до Кабінету Міністрів України про визнання протиправним та скасування розпорядження Кабінету Міністрів України від 12 червня 2020 р. № 721-р "Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Полтавської області" в частині включення Руденківської об`єднаної територіальної громади до складу Новосанжарської об`єднаної територіальної громади.

7. Оголошення повинно містити вимоги позивача щодо оскаржуваного акта, реквізити нормативно-правового акта, дату, час і місце судового розгляду адміністративної справи.

8. Оголошення має бути опубліковано не пізніш, як за сім днів до судового розгляду справи по суті. Доказ здійснення такого оголошення має бути наданий відповідачем через канцелярію суду за два дні до дати підготовчого засідання.

9.Зобов`язати відповідача подати до Окружного адміністративного суду міста Києва у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали належним чином завірену копію оскаржуваного акту.

10. Повідомити відповідачів про можливість отримання безпосередньо в суді позовної заяви та доданих до неї матеріалів.

11. Роз`яснити, що подання заяв по суті справи (відзиву на позовну заяву, відповіді на відзив, заперечення) є правом сторони, такі заяви повинні відповідати вимогам, встановленим статтями 162-164 Кодексу адміністративного судочинства України та подаватись до суду з доказами їх направлення з додатками іншій стороні.

12. Звернути увагу сторін, що письмові докази, які подаються до суду мають бути оформлені відповідно до вимог ст. 94 КАС України, зокрема, вони подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, а якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього. Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством, зокрема, учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

13.Інформацію по справі можна отримати на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: http://court.gov.ua/fair/sud2670/.

14. Копію ухвали невідкладно надіслати сторонам в порядку ст.126 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Я.І. Добрянська

Джерело: ЄДРСР 92072489
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку