open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

======================================================================

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

07 жовтня 2020 року Справа № 915/1166/20

м. Миколаїв

Суддя Господарського суду Миколаївської області Давченко Т.М.,

розглянувши матеріали

позову товариства з обмеженою відповідальністю Агровет Продакшн,

вул. Шевченка, 82, кв. 9, смт. Варва, Варвинський район, Чернігівська область, 17600;

до державного підприємства Племрепродуктор Степове,

вул. Козацька, 39, с. Степове, Миколаївський район, Миколаївська область, 57107;

про стягнення грошових коштів у загальній сумі 274026 грн. 42 коп.

В С Т А Н О В И В:

Товариством з обмеженою відповідальністю (ТОВ) Агровет Продакшн пред`явлено позов про стягнення з державного підприємства (ДП) Племрепродуктор Степове грошових коштів у загальній сумі 274026 грн. 42 коп., із яких: 96120 грн. 27 коп. пеня; 165864 грн. 09 коп. 30 % річних; 12042 грн. 06 коп. інфляційні втрати, з посиланням на неналежне виконання ДП Племрепродуктор Степове зобов`язань за укладеним з позивачем договором поставки Д-2 від 12.11.2018 № 78-ПВ на умовах відстрочення платежу (далі договір), а саме, зобов`язань щодо своєчасної та у повному обсязі оплати поставленого товару, внаслідок чого на суми допущених прострочень позивачем нараховано пеню на підставі п. 6.2 договору, 30 % річних та інфляційні втрати на підставі п. 2.5 договору та ч. 2 ст. 625 ЦК України.

ТОВ Агровет Продакшн також просить суд про стягнення з відповідача грошових коштів на відшкодування судових витрат.

Ухвалою судді від 16.09.2020 залишено даний позов без руху та встановлено позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви десять днів з дня отримання цієї ухвали; її отримано позивачем 22.09.2020, що підтверджується відповідним рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення.

Отже, позивач мав право на усунення недоліків позовної заяви у строк до 02.10.2020 включно.

Від ТОВ Агровет Продакшн надійшла заява від 30.09.2020 № 3009, направлена поштою 01.10.2020, на усунення недоліків позовної заяви.

У відповідності до господарського процесуального законодавства, якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою в день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу (ч.ч. 1-3 ст. 174 ГПК України).

Ураховуючи викладене, суд визнає, що недоліки позовної заяви ТОВ Агровет Продакшн усунуто у встановлений строк, у зв?язку з чим позовна заява підлягає прийняттю до розгляду.

Крім того, так як дана справа не є справою значної складності, не відноситься до категорій справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, суд визнає її малозначною в розумінні ч. 5 ст. 12 ГПК України та визнає, що вона, згідно ч. 1 ст. 247 ГПК України, підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження.

Керуючись ст.ст. 12, 174, 176, 234, 247 ГПК України, суд

У Х В А Л И В:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження.

3. Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позов, оформленого згідно вимог ст. 165 ГПК України; заяви із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження п?ятнадцять днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

4. Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив, з урахуванням вимог ст. 166 ГПК України, десять днів з моменту отримання відзиву на позов.

5. Встановити відповідачу строк для подання заперечень, з урахуванням вимог ст. 167 ГПК України, десять днів з моменту отримання відповіді на відзив.

6. Встановити позивачу строк для усунення недоліку позову, зазначеного у мотивувальній частині даної ухвали ? п?ятнадцять днів з дня вручення даної ухвали.

7. Копії даної ухвали направити учасникам справи, зазначеним у вступній частині ували.

У відповідності до ст.ст. 165-167 ГПК України, до відзиву, відповіді на відзив або заперечень мають бути додані, зокрема, документи, що підтверджують надіслання (надання) таких документів та доданих до них доказів іншим учасникам справи.

Будь-які письмові заяви, клопотання, заперечення повинні відповідати вимогам ст. 170 ГПК України.

Інформацію по справі, що розглядається, можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://mk.arbitr.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, проте заперечення на неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Т.М. Давченко

Джерело: ЄДРСР 92037227
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку