open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 487/4555/20

Провадження № 2/487/2018/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05.10.2020 Заводський районнийсуд містаМиколаєва ускладі: головуючого судді Афоніної С.М., за участю секретаря судового засідання Гулого С.В.,представників позивач - ОСОБА_1 , Грибоноса В.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Миколаєві цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до Публічного акціонерного товариства Банк «Морський» в особі уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію Публічного акціонерного товариства Банк «Морський», державного реєстратора Миколаївського міського управління юстиції Миколаївської області Семенової В.А. про виключення запису про державну реєстрацію іпотек в державному реєстрі та запису про заборону на нерухоме майно та записів, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_2 звернувся до суду з позовом до Публічного акціонерного товариства Банк «Морський» в особі уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію Публічного акціонерного товариства Банк «Морський», державного реєстратора Миколаївського міського управління юстиції Миколаївської області Семенової В.А. про виключення з Державного реєстру іпотек запис №194824 від 15.03.2012 про державну реєстрацію іпотек в державному реєстрі та запису з Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна запис №194852 від 15.03.2012 про заборону на нерухоме майно , реєстраційний номер обтяження 12276173 від 15.03.2012.

Ухвалою від 14.08.2002 відкрите провадження у справі.

Представник позивача 01.10.2020 подав до суду заяву про заміну відповідача - державного реєстратора Миколаївського міського управління юстиції Миколаївської області Семенової В.А, належним відповідачем Департаментом з надання адміністративних послуг Миколаївської міської ради посилаючись на те, що відповідно до Постанови КМУ від 11.02.2016 №99 територіальні органи Міністерства юстиції України як юридичні особи публічного права припинені, у тому числі ліквідовані і Миколаївського міського управління юстиції. На теперішній час відповідно до ч.1 ст. 6 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» від 01.02.2004, функції суб`єкта реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень в м. Миколаєві виконує Департамент з надання адміністративних послуг Миколаївської міської ради, якому 27.12.2017 були передані реєстраційні справи щодо об`єктів нерухомого майна по м. Миколаєву.

В судовому засіданні засіданні представники позивача підтримали заяву про заміну відповідача на належного, просили про її задоволення.

Заслухавши думку представників позивача, вивчивши матеріли справи, суд приходить до наступного:

На підставі частини 1 статті 55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Процесуальне правонаступництво - це заміна сторони або третьої особи (правопопередника) іншою особою (правонаступником) у зв`язку з вибуттям із процесу суб`єкта спірного або встановленого рішенням суду правовідношення, за якої до правонаступника переходять усі процесуальні права та обов`язки правопопередника і він продовжує в цивільному судочинстві участь останнього.

Відповідно до Постанови КМУ від 11.02.2016 №99 територіальні органи Міністерства юстиції України як юридичні особи публічного права припинені, у тому числі ліквідовано і Миколаївського міського управління юстиції. 07.07.2016 до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, ФОП та громадських формувань внесено запис про припинення юридичної особи Миколаївське міське управління юстиції. Положенням розділу ІІ Прикінцеві та перехідні положення Закону України від 26.11.2015 «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» органи державної реєстрації, утворені Міністерством юстиції України в установленому законодавством порядку, припинили надання послуг у сфері державної реєстрації речових прав та їх обтяжень. Відповідно до ч.1 ст. 6 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» від 01.02.2004, у м. Миколаєві функцію реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень виконує Департаментом з надання адміністративних послуг Миколаївської міської ради, якому 27.12.2017 були передані реєстраційні справи щодо об`єктів нерухомого майна по м. Миколаєву.

За таких обставин, саме до Департаменту знадання адміністративнихпослуг Миколаївськоїміської ради перейшлиповноваження тафункції щододержавної реєстраціїправ нанерухоме майнопісля ліквідаціїМиколаївського міськогоуправління юстиції,тому уданй справідержавний реєстратор Миколаївського міського управління юстиції Миколаївської області Семенова В.А. є неналежним відповідачем, який, відповідно до ст.. 55 ЦПК України, підлягає заміні належним відповідачем - Департаментом з надання адміністративних послуг Миколаївської міської ради.

Керуючись ст.ст. 4, 55, 260 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Провести замінувідповідача у цивільнійсправі №487/4555/20 запозовом ОСОБА_2 до Публічногоакціонерного товаристваБанк «Морський»в особіуповноваженої особиФонду гарантуваннявкладів фізичнихосіб наліквідацію Публічногоакціонерного товаристваБанк «Морський»,державного реєстратораМиколаївського міськогоуправління юстиціїМиколаївської областіСеменової В.А.про виключення запису про державнуреєстрацію іпотек вдержавному реєстріта записупро заборонуна нерухомемайно тазаписів,з державного реєстратораМиколаївського міськогоуправління юстиціїМиколаївської областіСеменової В.А. на Департамент з надання адміністративних послуг Миколаївської міської ради.

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення і оскарженню не підлягає.

Суддя: С.М. Афоніна

Джерело: ЄДРСР 92030847
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку