open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 727/6211/20

Провадження № 3/727/3694/20

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 жовтня 2020 Суддя Шевченківського районного суду м.Чернівці Одовічен Я. В., розглянувши адміністративну справу, яка надійшла від Управління патрульної поліції в Чернівецькій області про притягнення до адміністративної відповідальності за ст. 121 ч. 6 КпАП України ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючого: АДРЕСА_1 , -

ВСТАНОВИВ:

До Шевченківського районного суду м. Чернівці надійшла справа про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1 за ст. 121 ч. 6 КпАП України.

Як вбачається із протоколу про адміністративне правопорушення серії ПДР 18 №136344 від 19.07.2020 року, 19.07.2020 року в м. Чернівці по вул. Героїв Майдану, 103Г ОСОБА_1 здійснював рух на квадроциклі, який не був зареєстрований протягом 10 днів з моменту придбання, при обов`язковій реєстрації, чим порушив вимоги п. 7 постанови КМУ №1388, п. 2.9В ПДР, чим своїми діями скоїв адміністративне правопорушення, передбачене ч. 6 ст. 121 КпАП України.

Дослідивши письмові матеріали вказаної вище адміністративної справи, вважаю, що остання підлягає поверненню для доопрацювання з наступних підстав.

Постановами Шевченківського районного суду м. Чернівці від 28.07.2020 року, 18.08.2020 року та 11.09.2020 року адміністративну справу про притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності за ст. 121 ч. 6 КпАП України було повернуто до Управління патрульної поліції в Чернівецькій області для належного оформлення з зазначенням ряду недоліків матеріалів справи про адміністративне правопорушення.

Так, у відповідності до п.п. 6, 13, 15 Інструкції з оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення в органах поліції, затвердженої Наказом Міністерства внутрішніх справ України від 06.11.2015 року за №1376, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 01.12.2015 року за №1496/27941 усі реквізити протоколу про адміністративне правопорушення заповнюються чорнилом чорного або синього кольору, розбірливим почерком, державною мовою; особі, стосовно якої складається протокол про адміністративне правопорушення, пропонується надати по суті вчиненого адміністративного правопорушення письмове пояснення, яке підписується зазначеною особою. Пояснення може додаватися до протоколу про адміністративне правопорушення окремо, про що робиться запис у ньому; до протоколу про адміністративне правопорушення долучаються інші матеріали про адміністративне правопорушення, зокрема: пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілих, свідків, висновок експерта, речові докази, протокол про вилучення речей і документів, рапорти посадових осіб, а також інші документи та матеріали, що містять інформацію про правопорушення.

Однак,у порушеннявимог вказаноїІнструкції впротоколі серіїДПР 18№136344 від19.07.2020рокупро адміністративне правопорушення в графі «свідки» - відсутні відомості про свідків даної події чи їх відсутність.

При цьому, як вбачається з матеріалів адміністративної справи особу, яка притягається до адміністративної відповідальності, встановлено згідно бази «Армор», однак справа про адміністративне правопорушення щодо невстановленої особи не підлягає розгляду в суді, а внутрішня база «Армор», використовується лише у сфері інформаційно-аналітичного забезпечення та діяльності органів поліції, та така база даних є внутрішньою базою даних, що забезпечує щоденну діяльність органів поліції у сфері трудових, фінансових, управлінських відносин та забезпечує інформаційно-аналітичну роботу органів поліції, та ніяким чином не замінює обов`язку особи, яка складає протокол встановити у передбачений законом спосіб особу, щодо якої складається протокол.

Таким чином неможливо належним чином встановити особу адмінправопрушника.

Статтею 251 ч.2КпАП України визначено, що обов`язок щодо збирання доказів покладається на осіб, уповноважених на складання протоколів про адміністративні правопорушення, визначенихст.255КпАП України.

При цьому суд виходить з вимог статті 62Конституції України та передбаченого у ній принципу презумпції невинуватості, згідно якого обвинувачення особи не може ґрунтуватись на припущеннях.

Оскільки встановлення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, є необхідним, то справу про адміністративне правопорушення слід направити для належного оформлення до УПП в Чернівецькій області.

Керуючись ст.ст. 245, 256, 278, 280, 283-285 КпАП України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративну справу відносно ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 за ст. 121 ч. 6 КпАП України повернути до Управління патрульної поліції в Чернівецькій області для для належного оформлення.

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя Шевченківського

районного суду м. Чернівці Одовічен Я. В.

Джерело: ЄДРСР 92024523
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку