open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 жовтня 2020 року справа № 580/4273/20

м. Черкаси

Черкаський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Гаращенка В.В.,

за участю:

секретаря судового засідання: Хіврич В.В.,

представник позивача: Роя О.В. за ордером;

представників відповідача: Слободяника В.В. за посадою, Білого М.М. за ордером;

розглянувши за правилами загального позовного провадження в місті Черкаси адміністративну справу за позовом політичної партії «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ» в інтересах Черкаської регіональної організації політичної партії «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ» до Шполянської міської територіальної виборчої комісії Звенигородського району Черкаської області про скасування постанови та зобов`язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

Політична партія «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ» в інтересах Черкаської регіональної організації політичної партії «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ» звернулась до суду з адміністративним позовом до Шполянської міської територіальної виборчої комісії Звенигородського району Черкаської області, в якому просить:

- визнати протиправною та скасувати постанову Шполянської міської територіальної виборчої комісії Звенигородського району Черкаської області №30 від 27.09.2020;

- зобов`язати Шполянську міську територіальну виборчу комісію Звенигородського району Черкаської області (код ЄДРПОУ 43764699) прийняти рішення, яким зареєструвати кандидатів у депутати Шполянської міської ради Звенигородського району Черкаської області на перших місцевих виборах 25 жовтня 2020 року, включених до Єдиного виборчого списку та територіальних виборчих списків кандидатів у депутати Шполянської міської ради Звенигородського району Черкаської області, висунутих Черкаською регіональною організацією політичної партії «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ» згідно рішення конференції Черкаської регіональної організації політичної партії «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ» від 21.09.2020.

В обґрунтування позовних вимог зазначено, що Черкаська регіональна організація політичної партії «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ» є структурним підрозділом політичної партії «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ». У зв`язку з цим, рішення конференції Черкаської регіональної організації політичної партії «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ», єдиний виборчий список та територіальні виборчі списки кандидатів у депутати Шполянської міської ради Звенигородського району Черкаської області засвідчені печаткою організації партії вищого рівня і та відповідають вимогами ст. 222 Виборчого кодексу України (далі Кодекс).

Крім того, на думку позивача протиправним є посилання відповідача у постанові від 27.09.2020 №30 у п. 3 на порушення вимог ч. 1 ст. 225 Кодексу, оскільки вказана частина стосується виключно виборів депутатів Автономної республіки Крим і далі у п. 3 оскарженої постанови відповідачем вказуються взагалі відомості про відмову у реєстрації кандидата на посаду міського голови.

Позивач не погоджується з твердженням у пункті 4 постанови від 27.09.2020 №30, що Черкаською регіональною організацією політичної партії «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ» порушено ч. 9 ст. 219 Кодексу щодо дотримання гендерних квот.

Позивач стверджує, що 21.09.2020 Черкаською регіональною організацією політичної партії «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ» висунуто кандидатів у депутати Шполянської міської ради Звенигородського району Черкаської області на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року та затверджено Єдиний виборчий список та територіальні виборчі списки кандидатів у депутати Шполянської міської ради Звенигородського району Черкаської області на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року, що відповідають вимогам ст. 219 Виборчого кодексу України, у тому числі, щодо дотримання гендерних квот. Відповідні документи для реєстрації подані до Шполянської ТВК 23.09.2020.

25.09.2020 Шполянська міська ТВК повідомила Черкаську РО «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ» про надходження заяви (24.09.2020) ОСОБА_1 про відкликання заяви про згоду на балотування від Черкаської РО ПП «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ». Однак, станом на 21.09.2020 момент висування кандидатів позивачем дотримано вимог ст. 219 Кодексу в частині присутності чоловіків і жінок у Єдиному та територіальних виборчих списках кандидатів у депутати Шполянської міської ради Звенигородського району Черкаської області, висунутих на конференції Черкаської РО ПП «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ».

Позивач наголосив, що ст. 230 Кодексу не містить підстав для відмови у реєстрації на вказаних підставах. Крім того, навіть після звернення ОСОБА_1 про відкликання заяви про згоду на балотування у Єдиному та територіальних виборчих списках зберігаються вимоги щодо гендерних квот, хоча і не є обов`язковими після висування кандидатів, тобто після 21.09.2020.

Позивач стверджує, що під час висування кандидатів у депутати на конференції Черкаської регіональної організації політичної партії «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ» не допущено порушення порядку її проведення. Позивачем дотримано вимог Кодексу в частині вимог ст. 219, а проведення конференції є внутрішньої партійною діяльністю політичної партії. Крім того, відповідач повідомлений і проігнорував право присутності на конференції 21.09.2020.

Ухвалою суду від 02.10.2020 відкрито провадження, вирішено розглядати справу за правилами загального позовного провадження у відповідності до вимог ст. 273 КАС України.

Відповідач у визначений судом час відзив не подав.

В судовому засіданні представник позивача підтримав заявлені вимоги та просив їх задовольнити. Крім того представник позивача в судовому засіданні пояснив, що відповідно до статуту політичної партії, реєструвати Черкаську регіональну організацію політичної партії «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ» зі статусом юридичної особи, виготовлення печатки, а також відкриття рахунків у банківських установах є виключно правом, а не обов`язком.

В судовому засіданні представники відповідача заперечили проти задоволення позову, та зазначили, що політичні партії не є суб`єктами виборчого процесу на місцевих виборах. Таким суб`єктом на місцевих виборах є місцева організація партії, через яку реалізуються право формувати списки кандидатів на місцевих виборах. Сплата грошової застави політичною партією «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ», яка не є суб`єктом виборчого процесу на місцевих виборах, не передбачена виборчим законодавством України та є законною підставою для відмови в реєстрації кандидатів, поданих місцевою організацією партії, оскільки Черкаською регіональною організацією ПП «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ» порушено ч. 10 ст. 219 Кодексу так як єдиною та відповідно вищою організацією партії в даних виборах і відповідно могла виготовити печатку і посвідчувати нею документи. Аналогічні порушення стосуються і сплати грошової застави. Щодо недотримання гендерних квот то у зв`язку з надходженням заяви ОСОБА_1 про відкликання заяви про згоду балотуватися спричинило порушення ч. 9 ст. 219 Кодексу. Крім того, комісією встановлено порушення встановленого порядку висування кандидатів на конференції 21.09.2020, що в сукупності виявлених порушень дало комісії передбачено Кодексом право відмовити в реєстрації всіх кандидатів.

Заслухавши учасників справи, розглянувши подані документи і матеріали, оцінивши належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також достатність і взаємний зв`язок доказів у їх сукупності, суд зазначає наступне.

Судом встановлено, що згідно відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань 12.02.2016 зареєстровано політичну партію «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ».

Переліком політичних партій, якими прийнято рішення про участь їх місцевих організацій у місцевих виборах 25 жовтня 2020 року, опублікованим на інтернет-порталі Центральної виборчої комісії, передбачена політична партія «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ», яка згідно рішення вищої ради політичної партії «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ» від 30.08.2020 №2/20 передбачила участь місцевих організацій політичної партії «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ» у місцевих виборах, що відбудуться 25 жовтня 2020 року.

Пунктом 5.9.2 статуту політичної партії «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ», затвердженого рішенням чергового з`їзду політичної партії, протокол №29-02 від 29.02.2020, визначено, що регіональними парторганізаціями партії є в тому числі обласні парторганізації.

Як вбачається з листа Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції України №34603/5.6-20 від 02.10.2020 Черкаська регіональна організація політичної партії «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ» зареєстрована 24.05.2016 без статусу юридичної особи. Голова регіональної організації ОСОБА_2 , тому остання згідно статуту партії не може виступати самостійним позивачем у суді, як наслідок повноваження щодо представництва її інтересів віднесено безпосередньо до юридичної особи політичної партії «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ».

Згідно відомостей, які містяться в матеріалах справи, розпорядженням голови політичної партії «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ» (№4 від 15.09.2020) скликано засідання вищої ради партії, відповідно до п. 6.9 та 7.2 статуту партії на 16.09.2020. На засіданні вищої ради партії 16.09.2020 визначено час, дату, місце проведення конференції Черкаської регіональної організації політичної партії «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ» та норму представництва, визначено порядок денний.

19.09.2020 Шполянську міську територіальну виборчу комісію Звенигородського району Черкаської області повідомлено письмово про дату і час проведення конференції Черкаської РО ПП «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ», за підписом секретаря ТВК Рудь Н.К.

21.09.2020 Черкаською регіональною організацією політичної партії «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ» на конференції прийнято рішення, оформлене протоколом №02/20 від 21.09.2020 про висування кандидатів у депутати Шполянської міської ради Звенигородського району Черкаської області на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року та затверджено Єдиний виборчий список та територіальні виборчі списки кандидатів у депутати Шполянської міської ради Звенигородського району Черкаської області на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року.

23.09.2020 Черкаською регіональною організацією політичної партії «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ» подано до Шполянської міської ТВК документи для реєстрації кандидатів у депутати Шполянської міської ради на перших місцевих виборах 25 жовтня 2020 року, включених до єдиного та територіальних виборчих списків кандидатів у депутати від Черкаської регіональної організації політичної партії «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ»:

- заява про реєстрацію 2 арк., рішення конференції на 1 арк., єдиний виборчий список та територіальні виборчі списки на 10 арк. та ел. носій, передвиборча програма на 2 арк. та ел. носій, документ про внесення грошової застави на 1 арк., заяви осіб на 26 арк., автобіграфії осіб на 26 арк. та ел. носій, заява про відсутність заборгованості на 26 арк., фотографії кандидатів на 26 арк. та ел. носій, копії паспорта осіб на 26 арк.

25.09.2020 Шполянська міська ТВК повідомила Черкаську РО ПП «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ» про надходження заяви ОСОБА_1 про відкликання заяви про згоду на балотування від Черкаської регіональної організації політичної партії «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ».

В силу ч. 1 ст. 78 КАС України обставини, які визнаються учасниками справи, не підлягають доказуванню, якщо суд не має обґрунтованого сумніву щодо достовірності цих обставин або добровільності їх визнання. Обставини, які визнаються учасниками справи, зазначаються в заявах по суті справи, поясненнях учасників справи, їх представників.

Відповідно до наданих в судовому засіданні пояснень учасників справи, повнота та відповідність поданих за заявою 23 вересня 2020 року документів визнаються учасниками справи і суд не має обґрунтованого сумніву щодо достовірності цих обставин.

Разом з тим, постановою Шполянської міської ТВК №30 від 27.09.2020 відмовлено Черкаської регіональної організації політичної партії «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ» в реєстрації кандидатів у депутати.

Як вбачається з протоколу засідання відповідача №5 від 27.09.2020, підставою для прийняття зазначеної постанови вказано зокрема, що:

- рішення конференції організації партії, скріплено печаткою не Черкаської регіональної організації політичної партії «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ»;

- єдиний та територіальні виборчі списки скріплено печаткою не Черкаської регіональної організації політичної партії «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ»;

- грошова застава сплачена не Черкаською регіональною організацією політичної партії «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ», а самою політичною партією «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ»;

- кандидатом у депутати до Шполянської міської ради ОТГ Запорожцем М.О. подано заяву від 24.09.2020 про відкликання заяви про згоду балотуватись кандидатом у депутати та виключення його з єдиного та територіальних виборчих списків кандидатів у депутати від Черкаської регіональної організації політичної партії «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ». На підставі даного факту порушено п .9 ст. 219 Виборчого кодексу України;

- комісія за допомогою відеозапису виявила порушення порядку висування кандидатів.

Не погоджуючись із вказаним рішенням комісії позивач звернувся до суду з даним позовом.

Вирішуючи спір по суті, суд зазначає, що згідно ст. 11 Виборчого кодексу України громадяни України, які є виборцями, мають право висування кандидатів на виборах, яке реалізується ними через політичні партії та їхні місцеві організації або шляхом самовисування у порядку, встановленому цим Кодексом.

Пунктом 3 частини 1 статті 22 Виборчого кодексу України визначено, що суб`єктом виборчого процесу відповідних виборів є партія (організація партії), яка висунула кандидатів на відповідних виборах.

Частиною 2 статті 216 Виборчого кодексу України визначено, що право висування кандидатів у депутати сільської, селищної, міської ради (територіальної громади з кількістю виборців 10 тисяч і більше) реалізується виборцями через місцеві організації партій (далі організація партії) у порядку, передбаченому цим кодексом.

Отже, організацією політичної партії, через яку реалізується право виборців висувати кандидатів у депутати міської ради (територіальних громад з кількістю виборців 10 тисяч і більше), є місцеві організації політичних партій.

Частиною 1 статті 219 Виборчого кодексу України визначено, що висування кандидатів у депутати організацією партії, формування та затвердження єдиного та територіальних виборчих списків здійснюється на її зборах, конференції організації партії у порядку, встановленому статутом партії та цим Кодексом.

Згідно частини 2 статті 220 Виборчого кодексу України висування кандидатів у депутати організацією партії у кожному багатомандатному виборчому окрузі відбувається на її конференції, зборах у порядку, встановленому статутом партії та цією статтею.

Відповідно до пункту 5 частини 1 статті 222 Виборчого кодексу України відповідна сільська, селищна, міська виборча комісія реєструє кандидатів у депутати, включених до єдиного та територіальних виборчих списків організації партії, за умови отримання нею документу про внесення організацією партії або кандидатом грошової застави відповідно до статті 225 цього Кодексу.

В свою чергу, абз. 4 частини 2 статті 225 Виборчого кодексу України передбачено, що організація партії, яка висунула список кандидатів у депутати обласної, районної у місті, а також міської, селищної, сільської (територіальної громади з кількістю виборців 10 тисяч і більше) ради, або організація відповідної партії вищого рівня, після початку виборчого процесу та до подання документів до відповідної виборчої комісії для реєстрації кандидатів у депутати вносить одним платежем у безготівковій формі на спеціальний рахунок виборчої комісії грошову заставу в розмірі чотирьох мінімальних заробітних плат у місячному розмірі, встановленому на день початку виборчого процесу, на кожні 90 тисяч виборців відповідного єдиного територіального виборчого округу для кожного виду виборів окремо.

Отже за змістом вказаних норм грошова застава вноситься місцевою організацією партії, яка висунула кандидатів у депутати обласної, районної у місті, а також міської, селищної, сільської (територіальної громади з кількістю виборців 10 тисяч і більше) ради, або організація відповідної партії вищого рівня.

Судом встановлено, що на підтвердження сплати грошової застави Черкаською регіональною організацією політичної партії «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ» надано платіжне доручення №3 від 21.09.2020, згідно якого платником є політична партія «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ».

Судом встановлено, що політична партія «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ» є організацією партії вищого рівня по відношенню до Черкаської регіональної організації політичної партії «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ», тому як наслідок, відповідно до ч. 2 ст. 225 Виборчого кодексу України політична партія «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ» має право сплатити грошову заставу за організацію політичної партії на місцевому рівні.

З огляду на викладене, суд вважає непереконливими доводи відповідача про те, що лише Черкаська регіональна організація політичної партії «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ» зобов`язана самостійно сплатити грошову заставу.

Щодо необхідності засвідчення рішення конференції організації партії, єдиного та територіального виборчих списків саме печаткою Черкаської регіональної організації політичної партії «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ», суд зазначає наступне.

Відповідно до п.п. 2, 3 ч. 1 ст. 222 Виборчого кодексу України виборча комісія Автономної Республіки Крим, обласна, районна, міська, районна у місті, сільська, селищна виборча комісія реєструє кандидатів у депутати, включених до єдиного та територіальних виборчих списків організації партії, за умови отримання нею, у тому числі, таких документів:

- рішення зборів, конференції організації партії про висування кандидатів у депутати від організації партії, передбаченого частиною десятою статті 219 цього Кодексу, підписаного керівником місцевої організації партії та засвідчене печаткою місцевої організації партії або відповідної організації партії вищого рівня, а також погоджене центральним керівним органом партії, що засвідчується печаткою цієї партії.

- єдиного виборчого списку та всіх територіальних виборчих списків кандидатів у депутати, віднесених організацією партії до відповідних багатомандатних виборчих округів, за формами, встановленими Центральною виборчою комісією, на паперових носіях, які обов`язково повинні містити відомості, передбачені частиною десятою статті 220 цього Кодексу, підписаних керівником організації партії і скріплених печаткою організації партії або відповідної організації партії вищого рівня.

Також слід звернути увагу, що судом не встановлено, що між Черкаською регіональною організацією політичної партії «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ» та політичною партією «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ» зареєстровані інші організації партії вищого рівня по відношенню до Черкаської регіональної організації.

Отже, Виборчий кодекс України містить вимоги щодо засвідчення рішення конференції організації партії про висування кандидатів у депутати, єдиного виборчого списку та територіальних виборчих списків, що і вимоги до сплати грошової застави політичною партією вищого рівня, тому суд з аналогічних підстав вважає незаконними посилання відповідача на зазначені обставини.

Щодо викладеного в рішенні твердження про порушення п. 9 ст. 219 Виборчого кодексу України, суд зазначає наступне.

У відповідності до ч. 9 ст. 219 Виборчого кодексу України під час формування єдиного та територіальних виборчих списків організація партії повинна забезпечити присутність у кожній п`ятірці (місцях з першого по п`яте, з шостого по десяте і так далі) кожного виборчого списку чоловіків і жінок (не менше двох кандидатів кожної статі).

Рішення комісії про порушення зазначеної рівності чоловіків і жінок обґрунтоване подачею одним із кандидатів ОСОБА_1 заяви від 24.09.2020 про відкликання заяви про згоду балотуватись кандидатом у депутати та виключення його з єдиного та територіальних виборчих списків кандидатів у депутати.

Відповідно до ч. 4 ст. 227 Виборчого кодексу України особа, включена організацією партії до єдиного та/або єдиного та відповідного територіального виборчих списків, має право до дня реєстрації її кандидатом відкликати свою заяву про згоду балотуватися кандидатом у депутати від організації партії. Заява про відкликання заяви про згоду балотуватися кандидатом у депутати від організації партії може бути засвідчена в порядку, встановленому Законом України «Про нотаріат», або особисто подана відповідною особою до територіальної виборчої комісії. З моменту отримання територіальною виборчою комісією заяви про відкликання заяви про згоду балотуватися кандидатом у депутати від організації партії така особа вважається виключеною із виборчого списку (виборчих списків) цієї організації партії, що враховується при прийнятті територіальною виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидатів, включених до виборчих списків. Про отримання такої заяви відповідна виборча комісія письмово повідомляє організацію партії не пізніше наступного дня після отримання заяви. Повторна заява особи про її згоду балотуватися від організації партії не приймається.

З наведених норм ст. 227 Виборчого кодексу України слідує висновок, що внаслідок подачі наведеної заяви про відкликання така особа вважається виключеною із виборчого списку (виборчих списків) цієї організації партії.

Ця обставина враховується комісією при прийнятті рішення про реєстрацію кандидатів у депутати, однак не є самостійною підставою для скасування реєстрації усіх кандидатів у депутати, висунутих партійною організацією, оскільки це не передбачено нормами Виборчого кодексу України.

Також суд звертає увагу, що заява про реєстрацію, разом із партійними списками кандидатів подана Черкаською регіональною організацією політичної партії «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ» 23.09.2020, натомість заява ОСОБА_1 про відкликання своєї кандидатури подана 24.09.2020, тобто після висування кандидатів та подачі документів для реєстрації.

Наведене дає суду підстави для висновку, що правомірність формування виборчих списків кандидатів у депутати відповідно до ч. 9 ст. 219 Виборчого кодексу України повинна перевірятись саме на дату їх подачі до комісії. При цьому, подальші зміни чи відкликання депутатів за відсутності ініціативи місцевої організації партії, не можуть впливати на правомірність формування виборчих списків кандидатів у депутати, що вказує на неправомірність посилань комісії у цій частині.

Щодо порушення порядку проведення конференції Черкаської регіональної організації політичної партії «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ» суд звертає увагу, що відповідно до частини 2 ст. 218 Виборчого кодексу України, про дату, час і місце проведення зборів, конференції з метою висування кандидатів організація партії повідомляє у письмовій формі відповідну територіальну виборчу комісію не пізніш як за день до дня проведення зборів, конференції.

Отже, у разі необхідності територіальна виборча комісія може направити свого представника для перевірки дотримання процедури проведення конференції місцевої організації партії. Інших способів участі комісії у процедурі висування кандидатів у депутати Виборчим кодексом України не передбачено.

Натомість, представники комісії не брали участі у конференції Черкаської регіональної організації політичної партії «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ», яка відбулась 21.09.2020, хоча і повідомлені про її про ведення у встановленому законом порядку, тому твердження про порушення процедури проведення конференції судом відхиляються.

З огляду на викладене, суд дійшов висновку, що оскаржена постанова комісії є протиправною, що є підставою для її скасування.

При цьому, з огляду на швидкоплинність та стадійність виборчого процесу, суд вважає, що для відновлення порушених прав місцевої організації необхідно зобов`язати відповідача прийняти рішення, яким зареєструвати кандидатів у депутати.

За вказаних обставин, виходячи з меж заявлених позовних вимог, системного аналізу положень чинного законодавства України та матеріалів справи, суд дійшов висновку, що викладені в позовній заяві доводи позивача є обґрунтованими, а вимоги такими, що належить задовольнити.

Відповідно до ч. 9 ст. 273 КАС України суд приймає позовну заяву щодо рішення, дії чи бездіяльності виборчої комісії, комісії з референдуму або члена відповідної комісії до розгляду незалежно від сплати судового збору. У разі несплати судового збору на момент вирішення справи суд одночасно вирішує питання про стягнення судового збору відповідно до правил розподілу судових витрат, встановлених цим Кодексом.

Керуючись ст.ст. 6, 9, 12, 14, 72, 76, 78, 90, 139, 241-246, 255, 273 КАС України, суд

ВИРІШИВ:

Адміністративний позов задовольнити повністю.

Визнати протиправною та скасувати постанову Шполянської міської територіальної виборчої комісії Звенигородського району Черкаської області №30 від 27.09.2020.

Зобов`язати Шполянську міську територіальну виборчу комісію Звенигородського району Черкаської області (20603, Черкаська область, м. Шпола, вул. Лозуватська 59 код ЄДРПОУ 43764699) прийняти рішення, яким зареєструвати кандидатів у депутати Шполянської міської ради Звенигородського району Черкаської області на перших місцевих виборах 25 жовтня 2020 року, включених до Єдиного виборчого списку та територіальних виборчих списків кандидатів у депутати Шполянської міської ради Звенигородського району Черкаської області, висунутих Черкаською регіональною організацією політичної партії «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ» згідно рішення конференції Черкаської регіональної організації політичної партії «ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ» від 21.09.2020.

Стягнути за рахунок бюджетних асигнувань Шполянської міської територіальної виборчої комісії Звенигородського району Черкаської області (вул. Незалежності, буд. 37, м. Сміла, Черкаська область, 20701) на користь Державного бюджету України (отримувач коштів УК у м.Черкасах/Черкаси/22030101, код отримувача за ЄДРПОУ 38031150, банк отримувача Казначейство України (ЕАП), код банку отримувача (МФО) 899998, рахунок отримувача UA418999980313121206084023002, код класифікації доходів бюджету 22030101) судовий збір у сумі 2102 гривні.

Рішення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, яка може бути подана з врахуванням особливостей закріплених п. 15.5 Перехідних положень КАС України протягом двох днів з дня проголошення рішення суду.

Суддя В.В. Гаращенко

Джерело: ЄДРСР 91969251
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку