open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

провадження № 1-кс/631/120/20

справа № 631/823/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 вересня 2020 року селище міського типу Нова Водолага

Слідчий суддя Нововодолазького районного суду Харківської області ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань № 2 приміщення Нововодолазького районного суду Харківської області клопотання слідчого Слідчого відділення Нововодолазького відділення поліції Первомайського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Харківській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погодженого прокурором Нововодолазького відділу Первомайської місцевої прокуратури Харківської області по кримінальному провадженню № 12020220390000173, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 23 травня 2020 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України, про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю,

ВСТАНОВИВ:

22 вересня 2020 року в порядку, передбаченому пунктом 5 частини 2статті 40 Кримінального процесуального кодексу України, до слідчого судді Нововодолазького районного суду Харківської області звернувся слідчий Слідчого відділу Нововодолазького відділення поліції Первомайського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Харківській області лейтенант поліції ОСОБА_3 з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, яке складене 22 вересня 2020 року та погоджене прокурором Нововодолазького відділу Первомайської місцевої прокуратури Харківської області ОСОБА_4 .

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що 20 травня 2020 року о 19 годині 00 хвилин, за адресою: Харківська область, Нововодолазький район, село Старовірівка, вулиця Полтавський шлях, сталася дорожньо - транспортна пригода між автомобілем «Шкода Фабія» під керуванням ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та мотоциклом «ІЖ» під керуванням ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

За вказаним фактом 23 травня 2020 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості та розпочато досудове розслідування кримінального провадження під № 12020220390000173 за частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України.

В ході досудового розслідування вказаного кримінального провадження допитано в якості потерпілого ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який пояснив, що 20 травня 2020 року він рухався на мотоциклі «ІЖ», червоного кольору, від місця свого мешкання, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , в напрямку центру села Старовірівка, по вулиці Полтавський Шлях. Проїжджаючи неподалік домоволодіння № 6 з вулиці Вишневої, не надавши переваги у русі виїхав автомобіль марки «Шкода», в результаті чого відбулось зіткнення. В результаті дорожньо транспортної пригоди потерпілий отримав тілесні ушкодження та його було доставлено до Комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та пізніше до Комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_4 ». Пізніше ОСОБА_6 переведено для подальшого лікування до Комунального некомерційного підприємства Харківської обласної ради « ІНФОРМАЦІЯ_5 ».

В матеріалах кримінального провадження мається виписка із медичної карти амбулаторного хворого № 9606, видана ОСОБА_6 , з приводу проходження останнім лікування у Комунальному некомерційному підприємстві « ІНФОРМАЦІЯ_4 » з 20 травня 2020 року до 22 травня 2020 року.

Посилаючись на те, що по кримінальному провадженню необхідно провести судово-медичну експертизу для визначення ступеню тяжкості отриманих потерпілим тілесних ушкоджень та їх локалізації, для проведення якої необхідна відповідна медична документація в оригіналах, у органу досудового розслідування виникла необхідність у отриманні тимчасового доступу до історії хвороби ОСОБА_6 та іншої медичної документації, яка складалась під час лікування стаціонарного хворого за період з 20 травня 2020 року по 22 травня 2020 року у Комунальному некомерційному підприємстві « ІНФОРМАЦІЯ_4 ».

Слідчий Слідчого відділення Нововодолазького відділення поліції Первомайського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Харківській області лейтенант поліції ОСОБА_3 у судовому засіданні клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю підтримав у повному обсязі й просив його задовольнити, надавши пояснення, аналогічні змісту клопотання. При цьому слідчий звернув увагу, що органу досудового розслідування необхідні оригінали вищевказаних медичних документів, так як відповідно до Правил судово-медичного встановлення ступеня тяжкості тілесних ушкоджень, затверджених наказом Міністерством охорони здоров`я України № 6 від 17 січня 1995 року, передбачено, що судово-медична експертиза з метою встановлення ступеня тяжкості тілесних ушкоджень проводиться судово-медичним експертом шляхом медичного обстеження потерпілих. Проведення цієї експертизи тільки за медичними документами (історії хвороби, індивідуальній карті амбулаторного хворого тощо) допускається у виняткових випадках і лише за наявності справжніх повноцінних документів, що містять вичерпні дані про характер ушкоджень, їх клінічний перебіг та інші необхідні відомості. При проведенні судово-медичної експертизи експерт повинен використовувати оригінали медичних документів (пункти 4.1. й 4.4. цих Правил). Слідчий зазначив, що в інший спосіб довести факт наявності та тяжкості отриманих потерпілим тілесних ушкоджень внаслідок вчинення кримінального правопорушення, не виявляється можливим. Зазначені документи, до яких планується отримати право тимчасового доступу, знаходяться у володінні Комунального некомерційного підприємства Харківської обласної ради « ІНФОРМАЦІЯ_5 » та відносяться до документів, що містять охоронювану законом таємницю, а саме: відомості, які містять лікарську таємницю,- й не відносяться до речей і документів, до яких заборонено доступ, а тому отримати доступ до них іншим шляхом, окрім як за ухвалою слідчого судді, неможливо.

Прокурор Нововодолазькоговідділу Первомайськоїмісцевої прокуратуриХарківської області ОСОБА_4 ,якому напідставі постановиза підписомв.о.керівника Первомайськоїмісцевої прокуратуриХарківської області ОСОБА_7 від23травня 2020року «Пропризначення групипрокурорів» наданівідповідні повноваженняу цьомукримінальному провадженніта якийпогодив данеклопотання,до слідчогосудді нез`явився,хоча про час та місце розгляду клопотання був повідомлений належним чином відповідно до положень частин 1 та 8 статті 135 Кримінального процесуального кодексу України. Через канцелярію суду прокурор Нововодолазькоговідділу Первомайськоїмісцевої прокуратуриХарківської області ОСОБА_4 надав заяву, що була зареєстрована за вхідним № 5496/20-вх. від 24 вересня 2020 року, відповідно до якої погоджене ним клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємниці просив задовольнити у повному обсязі, розгляд справи провести без його участі.

Особа, у володінні якої знаходяться речі і документи, щодо яких розглядається клопотання Комунальне некомерційне підприємство « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Харківської міської ради були повідомлені належним чином про дату, час та місце слухання справи як це передбачено приписами частин 1 та 8 статті 135 Кримінального процесуального кодексу України, проте свого представника для участі в судовому засіданні не направили, про причини неявки суд не повідомили, заяв про відкладення розгляду клопотання або про його розгляд у їх відсутності не надали.

З цього приводу слід зазначити, що частиною 4 статті 163 Кримінального процесуального кодексу України регламентовано, що неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

За таких обставин, приймаючи до уваги те, що слідчий суддя, зберігаючи об`єктивність та неупередженість, створив необхідні умови для реалізації сторонами, в тому числі й особою, у володінні якої знаходяться речі і документи щодо яких розглядається клопотання, їх процесуальних прав на участь у розгляді в суді справи, що стосується їх прав та обов`язків, у порядку передбаченому кримінальним процесуальним законодавством України, вважає за можливе розглянути клопотання у відсутність представника Комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Харківської міської ради та прокурора ІНФОРМАЦІЯ_6 , який погодив клопотання.

Заслухавши пояснення слідчого Слідчого відділення Нововодолазького відділення поліції Первомайського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Харківській області ОСОБА_3 , дослідивши матеріали, які надані на обґрунтування клопотання, перевіривши наявність об`єктивної необхідності й виправданості такого втручання у права і свободи особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, які містять охоронювану законом таємницю, щодо яких розглядається клопотання, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Розглядаючи клопотання сторони обвинувачення про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, слідчий суддя перш за все враховує, що завданням кримінального провадження, визначеним у статті 2 Кримінального процесуального кодексу України, є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

Нормами кримінального процесуального законодавства України визначено слідчого суддю як суддю суду першої інстанції, до повноважень якого належить здійснення у порядку, передбаченому цим кодексом, судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні (пункт 18 частини 1 статті 3 Кримінального процесуального кодексу України).

Вказаний контроль здійснюється ним в тому числі й шляхом вирішення питань, пов`язаних з обмеженням конституційних прав і свобод таких осіб.

Вирішуючи вказанеклопотання судвиходить зположень статті84Кримінального процесуальногокодексу України,відповідно доякої доказамив кримінальномупровадженні єфактичні дані,отримані упередбаченому цимКодексом порядку,на підставіяких слідчий,прокурор,слідчий суддяі судвстановлюють наявністьчи відсутністьфактів таобставин,що маютьзначення длякримінального провадженнята підлягаютьдоказуванню. Процесуальними джерелами доказів є показання, речові докази, документи, висновки експертів.

Приписами пункту 1 частини 1 статті 91 Кримінального процесуального кодексу України встановлено, що у кримінальному провадженні підлягають доказуванню, зокрема, подія кримінального правопорушення (час, місце, спосіб та інші обставини вчинення кримінального правопорушення).

Постановляючи ухвалу, слідчий суддя бере до уваги, що одним із методів державної реакції на порушення, що носять кримінально правовий характер, є заходи забезпечення кримінального провадження, передбачені статтею 131 Кримінального процесуального кодексу України, які виступають важливим елементом механізму здійснення завдань кримінального провадження при розслідуванні злочинів.

Приписами частини 1 і пункту 5 частини 2 статті 131, а також частин 1 і 2 статті 132 Кримінального процесуального кодексу України, визначено, що заходи забезпечення кримінального провадження, зокрема тимчасовий доступ до речей і документів, застосовуються на підставі ухвали слідчого судді місцевого загального суду, у межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування, з метою досягнення дієвості цього провадження.

Згідно з частиною 1 статті 159 Кримінального процесуального кодексу України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до частини 1 статті 160 Кримінального процесуального кодексу України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Внесене слідчим клопотання відповідає вимогам частини 2 статті 160 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи, зокрема, перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи (частина 5 статті 163 Кримінального процесуального кодексу України).

При цьому у відповідності до приписів частини 6 вищенаведеної статті Кримінального процесуального кодексу України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів. Доступ особи до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється в порядку, визначеному законом.

Як вбачається з наданих до суду матеріалів, відомості про вчинення зазначеного кримінального правопорушення були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 23 травня 2020 року під № 12020220390000173 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України.

Відповідно до змісту витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження № 12020220390000173, зареєстрованого 23 травня 2020 року о 10 годині 32 хвилин 20 секунди, сформованого слідчим Слідчого відділення Нововодолазького відділення поліції Первомайського відділу поліції Головного Управління Національної поліції у Харківській області ОСОБА_3 вбачається, що на підставі повідомлення підприємств, установ, організацій та посадових осіб від 22 травня 2020 року зареєстроване кримінальне провадження за попередньою кваліфікацією частина 1 статті 286 Кримінального кодексу України про те, що 20 травня 2020 року о 19 годині 00 хвилин, за адресою: Харківська область, Нововодолазький район, село Старовірівка, вулиця Полтавський шлях, сталася дорожньо - транспортна пригода між автомобілем «Шкода Фабія» під керуванням ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та мотоциклом «ІЖ» під керуванням ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Органом досудового розслідування визначено Нововодолазьке відділення поліції Первомайського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Харківській області; слідчими, які здійснюють досудове розслідування вказані: ОСОБА_3 , ОСОБА_8 , а прокурорами, які здійснюють процесуальне керівництвовказані: ОСОБА_9 , ОСОБА_10 та ОСОБА_4 .

З постанови про призначення групи прокурорів, прийнятої 23 травня 2020 року в. о. керівника Первомайської місцевої прокуратури ОСОБА_11 в межах процесуальних прав, визначених частиною 1 статті 37 й статтею 110 Кримінального процесуального кодексу України, вбачається, що у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань під № 12020220390000173 від 23 травня 2020 року призначено групу прокурорів у складі: начальника Нововодолазького відділу Первомайської місцевої прокуратури ОСОБА_9 , прокурора Нововодолазького відділу Первомайської місцевої прокуратури ОСОБА_4 та прокурора Нововодолазького відділу Первомайської місцевої прокуратури ОСОБА_10 .

Згідно постанови про створення слідчої групи, прийнятої 22 вересня 2020 року начальником Слідчого відділення Нововодолазького відділення поліції Первомайського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Харківській області підполковником поліції ОСОБА_8 в межах процесуальних прав, визначених статтями 39, 41 та 110 Кримінального процесуального кодексу України у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань під № 12020220390000173 від 23 травня 2020 року створено слідчу групу до складу якої включені: начальник Слідчого відділення Нововодолазького відділення поліції Первомайського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Харківській області підполковник поліції ОСОБА_8 , слідчий Слідчого відділення Нововодолазького відділення поліції Первомайського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Харківській області лейтенант поліції ОСОБА_3 .

Відповідно до копії рапорту старшого інспектора чергового ІНФОРМАЦІЯ_7 майора поліції ОСОБА_12 вбачається, що 20 травня 2020 року о 20 годині 35 хвилини надійшло повідомлення зі служби « НОМЕР_1 » від лікаря Крячік, бригади № НОМЕР_2 , про те, що до ЦРЛ був доставлений ОСОБА_6 , який 20 травня 2020 року о 19 годин 10 хвилин за адресою: вулиця Полтавський шлях, село Старовірівка впав з мотоциклу червоного кольору (без номеру). Діагноз: забій хребта, ссадина у ділянці потилиці, стан стабільний. Дане повідомлення було зареєстровано в інформаційно телекомунікаційній системі « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (Журнал єдиного обліку) за №1764 від 20 травня 2020 року.

Зі зміступротоколу оглядумісця дорожньо транспортноїпригоди від06червня 2020року встановлено,що слідчимСлідчого відділенняНововодолазького відділенняполіції Первомайськоговідділу поліціїГоловного управлінняНаціональної поліціїв Харківськійобласті ОСОБА_3 06червня 2020року вперіоду часуз 10години 00хвилин до10години 40хвилин вприсутності двохпонятих ОСОБА_13 та ОСОБА_14 ,було проведеноогляд місцядорожньо транспортної пригодиза адресою: АДРЕСА_1 ,де 20травня 2020року маломісце зіткнення мотоциклу ІЖ «Юпитер 5», червоного кольору та автомобілю марки «Шкода Фабія».

З протоколу допиту потерпілого від 08 липня 2020 року встановлено, що в якості потерпілого допитано ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який повідомив, що 20 травня 2020 року близько 19 години 00 хвилин він рухався зі швидкістю 40 км/год на технічно справному мотоциклі ІЖ «Юпитер 5», червоного кольору, від місця свого мешкання за адресою: АДРЕСА_1 , в напрямку центру села Старовірівка, по вулиці Полтавський шлях. Проїжджаючи неподалік домоволодіння № 6 по вулиці Вишневої, в бік Т образного перехрестя, не зупинившись та не надавши переваги у русі виїхав автомобіль марки «Шкода», в результаті чого відбулось зіткнення автомобіля та мотоцикла, й потерпілого викинуло у траву на відстань 10 15 метрів від місця зіткнення. Якими частинами контактували транспортні засоби, потерпілий не пам`ятає, зазначивши, що після удару хтось викликав працівників швидкої медичної допомоги, які доставили його до Комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та в подальшому потерпілого направили до Комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_4 ». Після чого останнього перевели для подальшого лікування до Комунального некомерційного підприємства Харківської обласної ради « ІНФОРМАЦІЯ_5 ».

Відповідно до виписки із медичної картки амбулаторного (стаціонарного) хворого № 9606, виданої Комунальним некомерційним підприємством « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Харківської міської ради, вбачається, що ОСОБА_6 перебував на лікуванні у Комунальному некомерційному підприємстві « ІНФОРМАЦІЯ_4 » в період часу з 20 травня 2020 року по 22 травня 2020 року з діагнозом: закритий компресійний перелом тіла L1 ІІ ступеня неускладнений, забійна рана правої тімячно-потилочної ділянки.

Наведеними вище доказами доведений факт спричинення ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , тілесних ушкоджень, а тому для вірної кваліфікації вчиненого слід визначити ступень їх тяжкості.

За загальними правилами, ступеня тяжкості тілесних ушкоджень визначається відповідно до приписів Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України шляхом використання спеціальних знань в галузі медицини, тобто призначення судово-медичної експертизи.

Пункт 2 частини 2 статті 242 Кримінального процесуального кодексу України зобов`язує слідчого або прокурора проводити експертизу щодо встановлення тяжкості та характеру тілесних ушкоджень.

Порядок судово-медичного визначення ступеня тяжкості тілесних ушкоджень регламентований відповідними Правилами,затвердженими наказом Міністерства охорони здоров`я України № 6 від 17 січня 1995 року, підпункт 4.1 пункту 4 яких визначає, що судово-медична експертиза з метою встановлення ступеня тяжкості тілесних ушкоджень проводиться судово-медичним експертом шляхом медичного обстеження потерпілих. Проведення цієї експертизи тільки за медичними документами (історії хвороби, індивідуальній карті амбулаторного хворого тощо) допускається у виняткових випадках і лише за наявності справжніх повноцінних документів, що містять вичерпні дані про характер ушкоджень, їх клінічний перебіг та інші необхідні відомості.

Відповідно до підпункту 4.4. пункту 4 наведених Правил, при проведенні судово-медичної експертизи експерт повинен використовувати оригінали медичних документів. У виняткових випадках дозволяється використання копій і виписок, за умови відображення в останніх вичерпних відомостей про ушкодження та їх клінічний перебіг. Ці документи мають бути засвідчені підписом лікаря і печаткою лікувального закладу.

Таким чином, задля встановлення тяжкості та характеру тілесних ушкоджень, спричинених ОСОБА_6 , дійсно є необхідним отримання оригіналів медичних документів, що стосуються проходження його лікування у медичному закладі.

Вказані медичні документи відповідно до статті 162 Кримінального процесуального кодексу України є документами, які містять охоронювану законом таємницю, а саме відомості, які містять лікарську таємницю, тому отримати доступ до даних документів іншим шляхом, окрім як за ухвалою слідчого судді неможливо, оскільки згідно статті 39-1Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров`я № 2801-XII від 19 листопада 1992 року, пацієнт має право на таємницю про стан свого здоров`я, факт звернення за медичною допомогою, діагноз, а також про відомості, одержані при його медичному обстеженні.

Медичні працівники та інші особи, яким у зв`язку з виконанням професійних або службових обов`язків стало відомо про хворобу, медичне обстеження, огляд та їх результати, інтимну і сімейну сторони життя громадянина, не мають права розголошувати ці відомості, крім передбачених законодавчими актами випадків (стаття 40 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров`я № 2801-XII від 19 листопада 1992 року).

Системний аналіз відповідного законодавства та змісту клопотання слідчого свідчить про те, що перелік документів, до яких він просить надати тимчасовий доступ, містить відомості, які містять лікарську таємницю.

Таким чином, в ході розгляду клопотання слідчим суддею встановлено, що:

-обраний в клопотанні вид заходу забезпечення кримінального провадження застосовуються тільки на підставі ухвали слідчого судді;

-клопотання подано до місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування;

-із клопотанням про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, звернулась уповноважена службова особа в межах своєї компетенції, передбаченої Кримінальним процесуальним кодексом України;

-клопотання погоджено прокурором, який здійснює нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування кримінального провадження № 12020220390000173;

-на виконання приписів частини 6 статті 132 Кримінального процесуального кодексу України слідчим додано витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання;

стороною кримінального провадження, що звернулась із цим клопотанням до суду, доведено:

а) існування обґрунтованої підозри щодо вчинення кримінального правопорушення такого ступеня тяжкості, що може бути підставою для застосування цього заходу забезпечення кримінального провадження;

б) наявність потреби досудового розслідування кримінального провадження № 12020220390000173, що виправдовує саме такий ступінь втручання у права і свободи юридичної особи, про який ідеться в клопотанні слідчого, погодженого прокурором;

в) наявність достатніх підстав вважати, що документи, щодо яких планується слідчим отримати розпорядження про надання можливості тимчасового доступу, містять охоронювану законом таємницю й перебувають саме у Комунальному некомерційному підприємстві « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Харківської міської ради, юридична адреса: АДРЕСА_2 ;

г) неможливість іншим, окрім обраного у клопотанні способом, отримати необхідні відомості та довести за їх допомогою обставини, які будуть використані як докази задля досягнення мети їх отримання.

Отже, оскільки без отримання відповідного розпорядження слідчого судді про надання можливості отримати тимчасовий доступ до зазначених у клопотанні слідчого документів, що містять охоронювану законом таємницю, не можливо встановити всі обставини кримінального провадження, клопотання слідчого Слідчого відділення Нововодолазького відділення поліції Первомайського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Харківській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю від 22 вересня 2020 року слід задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись статтею 2, частинами 1 та 3 статті 21, статями 84, 91, частиною 1 статті 99, частиною 4 статті115, частиною 1 та пунктом 5 частини 2 статті 131, статями 132, 135, 137, пунктом 2 частини 2 статті 242, статями 159 164, 242, частиною 3 статті 309, частиною 3 статті 392, статтями 532та 533 Кримінального процесуального кодексу України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого Слідчого відділення Нововодолазького відділення поліції Первомайського відділу поліції Головного управління національної поліції в Харківській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погодженого прокурором Нововодолазького відділу Первомайської місцевої прокуратури Харківської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, складеного 22 вересня 2020 року задовольнити.

Надати слідчому Слідчого відділення Нововодолазького відділення поліції Первомайського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Харківській області лейтенанту поліції ОСОБА_3 та начальнику Слідчого відділення Нововодолазького відділення поліції Первомайського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Харківській області підполковнику поліції ОСОБА_8 тимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю, що знаходяться у Комунальному некомерційному підприємстві « ІНФОРМАЦІЯ_4 », розташованому за юридичною адресою: АДРЕСА_2 (ідентифікаційнийкод юридичноїособи НОМЕР_3 ), а саме до історії хвороби та інших документів щодо проходження ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , лікування в період часу з 20 травня 2020 року по 22 травня 2020 року у вказаному закладі, з можливістю їх вилучення, для подальшого проведення відповідних експертиз та виготовлення копій.

Роз`яснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, можуть настати наслідки, передбачені статтею 166 Кримінального процесуального кодексу України, а саме: слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно положеннями цього Кодексу з метою відшукування та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали визначити до 00 години 00 хвилин 23 жовтня 2020 року.

Надати слідчомуСлідчого відділенняНововодолазького відділенняполіції Первомайськоговідділу поліціїГоловного управлінняНаціональної поліціїв Харківськійобласті лейтенантуполіції ОСОБА_3 оригінал такопію цієїухвали дляпред`явлення тавручення відповіднопосадовим особамКомунального некомерційногопідприємства « ІНФОРМАЦІЯ_4 », розташованого за адресою: АДРЕСА_2 .

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає, оскільки не позбавляє юридичну особу можливості здійснювати свою діяльність. Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження у суді.

Повний текст ухвали виготовлений та проголошений 28 вересня 2020 року.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 91828962
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку