open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25.09.2020 Справа №607/15071/20

Суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області Сливка Л.М., розглянувши матеріали, що надійшли від Тернопільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Тернопільській області про притягнення до адміністративної відповідальності :

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, мешканця АДРЕСА_1 , фізичної особи підприємця ,

за статтею 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, -

ВСТАНОВИВ :

28серпня 2020року о13годині 50хвилин працівникамиполіції виявлено,що фізична особапідприємець ОСОБА_1 ,здійснюючи діяльністьу приміщеннімагазину « ІНФОРМАЦІЯ_2 » по АДРЕСА_2 ,порушив правила щодо карантину людей, оскільки обслуговував відвідувачів без засобів індивідуального захисту, в порушення вимог Постанови Кабінету Міністрів України № 392 від 20 травня 2020 року зі змінами від 17 червня 2020 року та Постанови Головного державногосанітарного лікаряУкраїни №17від 09травня 2020року .

У суді ОСОБА_1 ,пояснивши,що повністюрозуміє змістроз`яснених йомуправ,передбачених ст.63Конституції Українита ст.268КУпАП,вину увчиненні правопорушеннявизнав тащиро розкаявся.Просив судобмежитись уснимзауваженням,врахувати,що вінвперше притягуєтьсядо адмінвідповідальності,запевнив щодобуде сувородотримуватись правил щодокарантину людей .

Окрім власного визнання своєї вини самим ОСОБА_1 його винуватість у вчиненому правопорушенні доведена дослідженими у судовому засіданні доказами: даними, які містяться у протоколі про адміністративне правопорушення серії ВАБ № 401548 від 28 серпня 2020 року ; матеріалами відеофіксації з місця поді ; даними електронного рапорту ЄО № 31010 інспектора чергового Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області Гутмана Є. П. від 28 серпня 2020 року .

Згідно із абзацом 6 п. 2 Постанови КабінетуМіністрів України Прозапобігання поширеннюна територіїУкраїни гостроїреспіраторної хворобиCOVID-19,спричиненої коронавірусомSARS-CoV-2 , № 392 від 20 травня 2020 року, зі змінами внесеними Постановою Кабміну № 500 від 17 червня 2020 року, - Головним державним санітарним лікарем України розробляються та затверджуються протиепідемічні заходи, які визначають особливості провадження діяльності суб`єктів господарювання на період карантину .

Відповідно до пункту 7 Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при торгівлі продовольчими (окрім ринків ) та непродовольчими товарами на період карантину у зв`язку з поширенням корона вірусної хвороби (COVID -19 ), затвердженого постановою Головного державного санітарного лікаря України № 17 від 09 травня 2020 року, - працівники закладів торгівлі, в тому числі, які видають замовлення та здійснюють розрахунок повинні бути вдягнені в медичну маску або респіратор та одноразові рукавички (ЗІЗ).

За таких обставин, суддя приходить до висновку про те , що в діях ОСОБА_1 наявні ознаки адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, тобто порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України "Прозахист населеннявід інфекційниххвороб",іншими актамизаконодавства,а такожрішень органівмісцевого самоврядуванняз питаньборотьби зінфекційними хворобами .

Разом із тим , враховуючи фактичні обставини справи , особу порушника, який повністю визнав свою вину та щиро розкаявся у вчиненому, вперше притягується до адміністративної відповідальності, суд вважає за звільнити останнього від адміністративної відповідальності за ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, обмежившись усним зауваженням, а справу провадженням закрити.

Керуючись статтями 22, 33 , 44-3, 221, 283, 284, 294 Кодексу України про адміністративні правопорушення, суддя,

ПОСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 визнативинним увчиненні адміністративногоправопорушення,передбаченого статтею44-3Кодексу Українипро адміністративніправопорушення .

Звільнити ОСОБА_1 від адміністративної відповідальності за малозначністю правопорушення, обмежившись усним зауваженням, провадження у справі закрити.

Постанова судді у справах про адміністративне правопорушення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Постанова судді у справах про адміністративне правопорушення може бути оскаржена особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, її законним представником, захисником, потерпілим, його представником протягом десяти днів з дня винесення постанови до Тернопільського апеляційного суду через Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області.

Головуючий суддяЛ. М. Сливка

Джерело: ЄДРСР 91802381
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку