open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 954/805/20

Номер провадження 2-н/954/14/20

СУДОВИЙ НАКАЗ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 вересня 2020 року смт Нововоронцовка

Суддя Нововоронцовського районного суду Херсонської області Каневський В.О., розглянувши заяву ОСОБА_1 про видачу судового наказу про стягнення аліментів з ОСОБА_2 на утримання дитини: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у твердій грошовій сумі в розмірі 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, щомісяця, починаючи з дня подачі заяви і до досягнення дитини повноліття, не розглядаючи обґрунтованості заявлених вимог по суті.

За правилами п. 5ч. 1 ст. 161 ЦПК України, судовий наказ може бути видано, якщо заявлено вимогу про стягнення аліментів на дитину у твердій грошовій сумі в розмірі 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, якщо ця вимога не пов`язана із встановленням чи оспорюванням батьківства (материнства) та необхідністю залучення інших заінтересованих осіб.

Згідно з ст. 180 Сімейного кодексу України,батьки зобов`язаніутримувати дитинудо досягненнянею повноліття.Відповідно доч.ч.1,2ст.179 Сімейногокодексу України,аліменти,одержані надитину,є власністюдитини, той із батьків або інших законних представників дитини, на ім`я якого виплачуються аліменти, розпоряджається аліментами виключно за цільовим призначенням в інтересах дитини , неповнолітня дитина має право брати участь у розпорядженні аліментами, одержаними на її утримання.

За п. 1 ч. 1ст. 430 ЦПК України,суд допускає негайне виконання рішень у справах про стягнення аліментів - у межах суми платежу за один місяць.

На підставі ст. ст. 180-182,184,191 Сімейного кодексу України, керуючись ст. ст. 160-163,167-169,172,430 ЦПК України,

НАКАЗУЮ:

Стягувати з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , (місце реєстрації: АДРЕСА_1 ; реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1 ) на користь ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , (місце реєстрації та проживання: АДРЕСА_2 ; реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_2 ) аліменти на утримання дитини: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у твердій грошовій сумі в розмірі 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, щомісячно, починаючи з 31.08.2020 року і до досягнення дитини повноліття.

Допустити негайне виконання судового наказу у межах суми платежу за один місяць.

Стягнути з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , на користь держави судовий збір у розмірі 210,20 грн (двісті десять гривень двадцять копійок) сплативши за наступними реквізитами: отримувач коштів - отримувач коштів - ГУК у м.Києві/м.Київ/22030106; код отримувача (код за ЄДРПОУ) - 37993783; банк отримувача - Казначейство України (ЕАП); рахунок отримувача - UA908999980313111256000026001; код класифікації доходів бюджету - 22030106; призначення платежу - судовий збір.

Копію судового наказу, копію заяви про видачу судового наказу зі всіма додатками направити боржнику рекомендованим листом з повідомленням про вручення.

Відповідно до ч. 1ст. 170 ЦПК України,судовий наказ про стягнення аліментів скасуванню не підлягає.

Згідно з ч. 7ст. 170 ЦПК України, у разі видачі судового наказу відповідно до п. 4 ч. 1ст. 161 ЦПК України, боржникмає право звернутися до суду з позовом про зменшення розміру аліментів. За ч. 8 ст. 170 ЦПК України, у разі видачі судового наказу відповідно до п. п. 4, 5 ч. 1 ст. 161 цього кодексу, судовий наказ може бути переглянуто за нововиявленими обставинами у порядку, встановленому гл. 3 р. V цього кодексу.

Судовий наказ в частині стягнення аліментів може бути пред`явлений до виконання протягом усього періоду, на який призначено платежі, тобто до досягнення дитиною повноліття.

Строк пред`явлення судового наказу до виконання в частині стягнення судового збору - протягом трьох місяців з наступного дня після набрання ним законної сили.

Судовий наказ набирає законної сили у день його видачі.

Суддя В.О. Каневський

Судовий наказ набрав законної сили _____.____________________ 20___ року

Дата видачі судового наказу _____._______________ 20___ року

Строк пред`явлення до виконання ___________________________________________

Суддя В.О. Каневський

Відмітки про виконання судового наказу

Дата надходження судового наказу на виконанняПовне найменування установи, підприємства, організації, в якому знаходився наказ на виконанняЗагальна сума, відрахована за судовим наказомДата повернення судового наказу до відділу державної виконавчої служби чи стягувачевіПідстави повернення судового наказуПідпис керівника установи, підприємства, організації (з прикладанням печатки)Приміт ки

Інші відмітки

Джерело: ЄДРСР 91772055
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку