open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 331/3181/20

Провадження № 2/331/1520/2020

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 вересня 2020 року суддя Жовтневого районного суду м. Запоріжжя Світлицька В.М., розглянувши матеріали позову ОСОБА_1 в особі представника ОСОБА_2 до Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області, третя особа Головне управління Державної казначейської служби України у Запорізькій області про стягнення моральної шкоди, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 в особі представника ОСОБА_2 звернувся до Жовтневого районного суду м. Запоріжжя з позовом до ГУ Держгеокадастру у Запорізькій області, третя особа ГУ Державної казначейської служби України у Запорізькій області про стягнення моральної шкоди.

Ухвалою Жовтневого районного суду м. Запоріжжя від 04.09.2020 року позовну заяву залишено без руху та надано строк для усунення недоліків п`ять днів з дня отримання копії ухвали.

На адресу представника позивача, вказану в позовній заяві, рекомендованим листом з повідомленням було надіслано копію ухвали про залишення позовної заяви без руху.

23.09.2020 року шляхом направлення засобами поштового зв`язку, представник позивача надав заяву про усунення недоліків.

Однак, зазначені в ухвалі про залишення позовної заяви без руху, недоліки були усунуті не в повному обсязі, оскільки позивач зазначив, що рішенням Василівського районного суду Запорізької області визнано протиправною та скасовано постанову про накладення адміністративного стягнення № 460/0/92-19-ДК/0154По/08/01/-19 від 08.07.2019 року, винесену головним спеціалістом відділу контролю за використанням та охороною земель у Великобілозерському, Кам`янець-Дніпровському районах та місті Енергодар Управління Держгеокадастру у Запорізькій області Македонською Л.С. про притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 56 КУпАП України та накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу в сумі 170,00 грн. Проте, до матеріалів справи так і не додано вищевказане рішення Василівського районного суду Запорізької області від 03.03.2020 року, з відміткою про набрання ним законної сили, а повторно надіслано рішення, яке не набрало законної сили.

Відповідно до ч.3 ст. 185 ЦПК України якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Відповідно до ч. 6 ст.185 ЦПК України про повернення позовної заяви суд постановляє ухвалу.

У своїх рішеннях Європейський суд наголошує, що позивач як сторона, яка задіяна в ході судового розгляду, зобов`язана з розумним інтервалом часу сама цікавитись провадженням у її справі, добросовісно користуватись належними їй процесуальними правами та неухильно виконувати процесуальні обов`язки.

Відповідно до ч. 7 ст.185 ЦПК України, повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Враховуючи вищевикладене та зміст ч. 3 ст. 185 ЦПК України, зважаючи на те, що недоліки позовної заяви представником позивача не були усунуті, позовна заява підлягає поверненню.

Керуючись ст. 185 ЦПК України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 вособі представника ОСОБА_2 доГоловного управлінняДержгеокадастру уЗапорізькій області,третя особаГоловне управлінняДержавної казначейськоїслужби Україниу Запорізькійобласті простягнення моральноїшкоди - вважати неподаноюта повернутипозивачу.

Ухвала може бути оскаржена до Запорізького апеляційного суду через Жовтневий районний суд м. Запоріжжя протягом 15 днів з дня її проголошення.

Суддя: В.М. Світлицька

.

Джерело: ЄДРСР 91766752
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку