open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 524/4473/20

Провадження 3/524/2011/20

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24.09.2020 року Суддя Автозаводського районного суду м. Кременчука Малтиз Андрій Вікторович, розглянувши справу про притягнення до адміністративної відповідальності відносно ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , не працюючого, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 .

за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 3ст.126 КУпАП,-

ВСТАНОВИВ:

18.07.2020 року біля 01 години 00 хвилин в м. Кременчуці по вул.. Профспілкова, буд. 4 водій ОСОБА_1 керував транспортним засобом FORD RANGER державний номерний знак НОМЕР_1 будучи обмеженим в праві керування постановою державного виконавця Автозаводського відділу державної виконавчої служби в м. Кременчуці Північно Східного міжрегіонального Управління міністерства юстиції ( м. Суми) від 28.04.2020 року ВП № 60670626, чим порушив вимогист. 15 Закону України «Про дорожній рух», за що передбачена відповідальність ч. 3ст. 126 КУпАП.

ОСОБА_1 у судове засідання не з`явився , про причини неявки суду не повідомив, що свідчить про його неявку без поважних причин. Судові повісткиз повідомленнями повернулись з відміткою « за закінченням терміну зберігання », а тому згідно зіст. 268 ч.2 КпАП Українисуд вважає можливим розглянути справу у відсутність особи , яка притягається до адміністративної відповідальності, ОСОБА_1 , оскільки його явка до судового засідання не є обов`язковою.

Дослідивши матеріали додані до протоколу, суд приходить до висновку, що в діях ОСОБА_1 відсутній склад адміністративного правопорушення, передбаченого. 3ст. 126 КУпАПз наступних підстав.

Згідно вимог ч. 1 ст.245, ст.280 КУпАПзавданнями провадження в справах про адміністративні правопорушення є: своєчасне, всебічне, повне і об`єктивне з`ясування обставин кожної справи, вирішення її в точній відповідності з законом.

За ч. 3ст. 126 КУпАПпередбачено відповідальність за керування транспортним засобом особою, стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами.

Обов`язковою ознакою правопорушення передбаченогоч.3ст.126КУпАПє умисел на вчинення вказаного проступку.

Згідност. 9 КУпАПадміністративним правопорушенням (проступком) визнається протиправна, винна (умисна або необережна) дія чи бездіяльність, яка посягає на громадський порядок, власність, права та свободи громадян, на встановлений порядок управління і за яку законом передбачено адміністративну відповідальність.

Згідност. 10 КУпАПадміністративне правопорушення визнається вчиненим умисно, коли особа, яка його вчинила, усвідомлювала протиправний характер своєї дії чи бездіяльності, передбачала її шкідливі наслідки і бажала або свідомо допускала настання цих наслідків.

Статтею 71 Закону України «Про виконавче провадження»передбачено, що державний виконавець виносить вмотивовану постанову про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві керування транспортними засобами, за наявності заборгованості зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за чотири місяці. Вказана постанова надсилається сторонам виконавчого провадження для відома не пізніше наступного робочого дня з дня їх винесення.

Статтею 22 Закону України «Про виконавче провадження»передбачено, що постанови про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві керування транспортними засобами надсилаються рекомендованим поштовим відправленням і боржник вважається повідомленим про початок примусового виконання рішень, якщо йому надіслано постанову про відкриття виконавчого провадження за адресою, зазначеною у виконавчому документі.

Із вище викладеного вбачається, що перевіряючи наявність чи відсутність в діях ОСОБА_1 складу адміністративного правопорушення, передбаченогост. 126 ч. 3 КУпАП, зобов`язаний перевірити: наявність постанови державного виконавця про обмеження ОСОБА_1 у праві керування ним транспортними засобами; факт обізнаності ОСОБА_1 про наявність відносно нього постанови державного виконавця про його обмеження у праві керування ним транспортними засобами; наявність чи відсутність постанови про скасування заходів примусового виконання рішень.

Суд вважає, що при наявності у справі лише протоколу про адміністративне правопорушення та копії постанови держаного виконавця щодо накладення стягнення у виді обмеження правом керування, за відсутності доказів в обізнаності ОСОБА_1 про накладене на нього стягненнята отримання ним копії постанови держаного виконавця,є явно недостатнім для доведення наявності в діях останнього складу адміністративного правопорушення, передбаченогост. 126 ч. 3 КУпАП.

Будь-яких доказів того, що на момент складання протоколу ОСОБА_1 не був ознайомлений з постановою державного виконавця від 28.04.2020 року, в матеріалах справи немає.

Та обставина , що порушник змінив адресу проживання , не може бути визнана ухиленням від отримання кореспонденції з його боку.

При цьому , слід зазначити , що саме на уповноважений орган покладено обов`язок з`ясування чинної адреси особи з метою належного інформування про винесені щодо нього рішення.

За таких обставин, суд приходить до висновку, що в діях ОСОБА_1 відсутній склад адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 3ст. 126 КУпАП, у зв`язку з чим відповідно до п. 1 ст.247КУпАПпровадження у справі підлягає закриттю.

На підставі викладеного, керуючись п. 1ст. 247 КУпАП, -

П О С Т А Н О В И В:

Справу про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 3ст. 126 КУпАП, відносно ОСОБА_1 закрити на підставі п. 1ст. 247 КУпАП, в зв`язку із відсутністю складу адміністративного правопорушення.

Постанова суду набирає законної сили після закінчення строків подання апеляційної скарги.

Апеляційна скарга, подаються протягом десяти днів з дня винесення постанови до Полтавського Апеляційного суду через Автозаводський районний суд м Кременчука.

Суддя: А.В. Малтиз

Джерело: ЄДРСР 91757986
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку