open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ПОСТАНОВА

Справа №521/8194/20

Номер провадження 3/521/4690/20

30 липня 2020 року м.Одеса

Малиновський районний суд міста Одеси у складі:

головуючого судді Передерка Д.П.

при секретарі Івановій К.О.

представника Одеської митниці Держмитслужби Кептене Д.А.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у місті Одесі справу № 0235/50000/20 від 13.02.2020 року, що надійшла з Одеської митниці Держмитслужби, відносно:

ОСОБА_1 ( ОСОБА_2 ), ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина Молдови, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , тимчасово не працюючого, персональний код НОМЕР_1 ,

про порушення митних правил, передбачених ч.6 ст. 481 МК України,

ВСТАНОВИВ:

13.02.2020 року о 08 год. 50 хв. в зону митного контролю міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення „Кучурган - Первомайськ відділу митного оформлення № 1 митного поста „Кучурган Одеської митниці Держмитслужби, у напрямку з Молдови до України на канал руху „зелений коридор в`їхав легковий автомобіль марки NISSAN PRIMERA, реєстраційний номер НОМЕР_2 . У вказаному вище транспортному засобі, у якості пасажира, слідував гр. Молдови ОСОБА_1 ( ОСОБА_2 )

Під час здійснення митного контролю та перевірки документів встановлено, що відповідно до інформації АСМО «Інспектор» розділу «Електронний журнал пасажирського пункту пропуску», за паспортними даними, датою народження гр. Молдови ОСОБА_1 наявна інформація, щодо ввезення ним у попередніх періодах на митну територію України транспортного засобу, по якому відсутні відомості щодо подальшого вивезення, а саме: 19.09.2018 року гр. ОСОБА_1 ввіз на митну територію Україну в режимі «тимчасове ввезення» на строк до 1 року транспортний засіб особистого користування марки VW PASSAT державний реєстраційний номер НОМЕР_3 , країна реєстрації - Республіка Польща, номер кузова - НОМЕР_4 . Інформація щодо вивезення за межі митної території України даного транспортного засобу станом на 13.02.2020 року відсутня.

В митниці Держмитслужби з метою продовження строку тимчасового ввезення легкового автомобілю марки VW PASSAT державний реєстраційний номер НОМЕР_3 , країна реєстрації - Республіка Польща, номер кузова - НОМЕР_4 громадянин ОСОБА_1 не звертався. Документів, що підтверджують факт аварії чи дії обставин непереборної сили, виданих компетентними органами (установами) та засвідчених в установленому порядку не надав.

Згідно ч. 6 ст. 380 Митного кодексу України тимчасово ввезені транспортні засоби особистого користування повинні бути вивезені за межі митної території України з дотриманням строків, установлених відповідно до вимог Митного кодексу України, або поміщені у митні режими відмови на користь держави, знищення або руйнування чи можуть бути оформлені для вільного обігу на митній території України за умови сплати митних платежів, які відповідно до закону підлягають сплаті при імпорті таких транспортних засобів.

Таким чином, гр. ОСОБА_3 перевищив встановлений пунктом 1 статті 380 Митного кодексу України строк тимчасового ввезення товарів (VW PASSAT державний реєстраційний номер НОМЕР_3 , країна реєстрації - Республіка Польща, номер кузова - НОМЕР_4 ) більше ніж на тридцять діб.

ОСОБА_4 до судового засідання не з`явився, був повідомлений належним чином згідно з діючою процедурою, про причини неявки суд не повідомив, у зв`язку з чим суд відповідно до ч.4 ст.526 Митного кодексу України вважав за можливе розглянути справу про порушення митних правил у відсутності особи, яка притягується до адміністративної відповідальності.

При цьому,з матеріалівсправи вбачається,що у своїх письмових поясненнях від 13.02.2020, ОСОБА_4 визнав факт ввезення транспортного засобу на митну території України та перевищення строку тимчасового вивезення, та визнав свою вину в повному обсязі.

Вина ОСОБА_4 також підтверджується зібраними в справі доказами, а саме: протоколом про порушення митних правил №0235/50000/20 від 13.02.2020 року, службовою запискою, письмовими поясненнями ОСОБА_4 , митною декларацією та іншими матеріалами справи у їх сукупності.

Представник Одеської митниці Держмитслужби у суді подання підтримав та вважав, що вина ОСОБА_4 повністю доведена матеріалами справи.

Вислухавши думку представника Одеської митниці Держмитслужби, та дослідивши матеріали справи, суддя вважає, що в діях ОСОБА_4 вбачаються ознаки складу адміністративного правопорушення, передбаченого ч.6 ст. 481 МК України, за кваліфікуючою ознакою: перевищення строку тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування на митну територію України більше ніж на тридцять діб.

Відповідно до ч. 6ст. 481 МК України, перевищення строку тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування на митну територію України більше ніж на тридцять діб тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або конфіскацію таких транспортних засобів.

Таким чином, керуючись вищевикладеними нормами, а також з метою попередження здійснення особою нових правопорушень, передбачених ст.481 МК України, враховуючи, що предметом правопорушення може бути один і той самий транспортний засіб, суд вважає необхідним застосувати до ОСОБА_4 стягнення у вигляді конфіскації транспортних засобів безпосередніх предметів правопорушення.

Керуючись ст.ст. 33, 252, 280, 283, 284 КУпАП, ст. ст. 465, 481, 524-529 МК України, -

ПОСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 ( ОСОБА_2 ) визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 6ст. 481 МК України, та накласти стягненняу вигляді конфіскації транспортного засобу безпосереднього предмету порушення митних правил, який було ввезено на митну територію України, а саме: автомобіль марки VW PASSAT державний реєстраційний номер НОМЕР_3 , країна реєстрації - Республіка Польща, номер кузова - НОМЕР_4 .

Стягнути з ОСОБА_1 ( ОСОБА_2 ) на користь держави судовий збір у розмірі 420,40 коп. (Отримувач: УК у м.Одесі/Малиновськ. р-н/22030101 , Код отримувача: (ЄДРПОУ) 38016923, Номер рахунку: UA138999980313121206000015007, Код банку (МФО): 899998, Банк отримувача: Казначейство України (ЕАП).

Постанова суду (судді) у справі про порушення митних правил може бути оскаржена особою, стосовно якої вона винесена, представником такої особи або митним органом, який здійснював провадження у цій справі, протягом десяти днів з дня винесення постанови.

Суддя Д.П. Передерко

Джерело: ЄДРСР 91744185
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку