open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 752/17252/20

Провадження №: 1-кп/752/1910/20

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10.09.2020 року м. Київ

Голосіївський районний суд м. Києва у складі:

Головуючого судді ОСОБА_1

При секретарі ОСОБА_2

розглянувши в порядку спрощеного провадження кримінальне провадження №12020100010003641 відносно

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженець м. Здолбунів Рівненської області, громадянин України, ніде не працює, освіта вища, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , фактично проживає за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судимий, -

У вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч.4 ст.358 КК україни

ВСТАНОВИВ:

У невстановлений розслідуванням час та місці у ОСОБА_3 виник кримінально протиправний умисел, направлений на підробку посвідчення водія на власне ім`я. У подальшому, ОСОБА_3 діючи умисно, кримінально протиправно, посягаючи на встановлений законодавством України порядок отримання та використання офіційних документів, відповідно до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.05.1993№ 340 (в редакції зі змінами відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 946 від 15.11.2019), а саме, уникаючи проходження медичного огляду в порядку, встановленому МОЗ, підготовки відповідно до планів і програм, складення теоретичного, на знання діючих Правил дорожнього руху України і практичного, на перевірку навичок керування транспортним засобом, іспитів в уповноважених підрозділах територіальних органів з надання сервісних послуг МВС територіальних сервісних центрах МВС, отримав у невстановленої особи в невстановленому місці підроблене посвідчення водія категорії «А1», «А», «В1», «В», «СІ» та «С», з серійним номером НОМЕР_1 видане 24.12.2019 року.

У подальшому, ОСОБА_3 , керуючи транспортним засобом «Пежо 605», д.н.з. НОМЕР_2 та рухаючись вулицею Дмитра Луценка 10 м. Києві, 24.06.2020 близько 23:00 год. під час зупинки працівниками поліції для перевірки документів на право керування транспортним засобом, пред`явив заздалегідь підроблене посвідчення водія на власне ім`я, з серійним номером НОМЕР_3 , категорії «АІ»,«А», «В1», «В»,«СІ», «С» видане 24.12.2019 року. У подальшому працівниками патрульної поліції під час перевірки було виявлене що дане посвідчення водія має ознаки підробки.

Встановлено, що бланк посвідчення водія з серійним номером НОМЕР_4 , заповнене на ім`я ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , не відповідає аналогічним документам, які знаходяться офіційному обігу на території України, оскільки зображення з лицьового та зворотного боків бланка посвідчення водія з серійним номером НОМЕР_1 нанесені за допомогою знакодрукуючого пристрою, із струменевим способом друку.

Всі вищенаведені обставини не оспорюються учасниками судового провадження.

Тобто, ОСОБА_3 вчинив кримінальний проступок, передбачений ч.4 ст. 358 КК України, а саме: використання завідомо підробленого документа.

Прокурор звернувся з клопотанням про розгляд кримінального проступку у порядку спрощеного провадження без проведення судового розгляду в судовому засіданні та без його участі.

До обвинувального акту відносно ОСОБА_3 долучена письмова заява обвинуваченого, що складена у присутності захисника ОСОБА_4 , відповідно до якої він беззаперечно визнає свою винуватість у вчиненні інкримінованому йому кримінального проступку, передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України не оспорює встановлені досудовим розслідуванням обставини згоден на розгляд обвинувального акту у спрощеному провадженні без проведення судового розгляду в судовому засіданні та без його участі.

Обставиною, що пом`якшує покарання ОСОБА_3 , суд визнає щире каяття.

Обставин, що обтяжують покарання ОСОБА_3 , судом не встановлено.

Обираючи вид та міру покарання, суд враховує, що ОСОБА_3 вчинив кримінальний проступок, дані про особу обвинуваченого ОСОБА_3 , який до кримінальної відповідальності притягується вперше, характеризується посередньо, на обліку лікаря нарколога та психіатра не перебуває.

Враховуючи усе викладене вище, суд вважає за можливе призначити ОСОБА_3 покарання у виді штрафу.

Цивільний позов не заявлено.

Долю судових витрат вирішити відповідно до ст. 124 КПК України.

Долю речових доказів вирішити відповідно до ч. 9 ст. 100 КПК України

Керуючись ст.ст. 368, 370, 374, 382 КПК України, суд

УХВАЛИВ:

ОСОБА_3 визнати винним у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 4ст. 358 КК України та призначити йому покарання у виді штрафу в розмірі п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 (вісімсот п`ятдесят) гривень.

Речові докази: залишити в матеріалах кримінального провадження.

Стягнути з ОСОБА_3 на користь держави судові витрати в сумі 98 0грн.70 коп. за проведення експертизи №17-3\1193 від 03.07.2020р.

Відповідно до ч. 4ст. 382 КПК Україникопію вироку не пізніше дня, наступного за днем його ухвалення, надіслати учасникам судового провадження.

На вирок учасниками кримінального провадження протягом тридцяти днів з дня отримання копії вироку, ухваленого за результатами спрощеного провадження, може бути подана апеляційна скарга до Київського апеляційного суду через Голосіївський районний суд м. Києва з урахуванням особливостей, передбаченихст. 394 КПК України.

Суддя

Джерело: ЄДРСР 91450980
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку