open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КРИВОГО РОГУ

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

іменем України

Справа № 210/5042/20

Провадження № 1-кс/210/1769/20

"02" вересня 2020 р.

Дзержинський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області в складі:

слідчого-судді: ОСОБА_1 ,

за участі секретаря: ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у місті Кривому Розі клопотання начальника Державної установи «Криворізька виправна колонія (№ 80)» про конфіскацію заборонених для зберігання предметів, -

В С Т А Н О В И В :

До Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу 31.08.2020 року звернувся начальник Державної установи «Криворізька виправна колонія (№ 80)» ОСОБА_3 з клопотанням, щодо спрямування в дохід держави мобільного телефону: «BRAVIS» С-182 imei стертий, який належить засудженому ОСОБА_4 ..

В обґрунтування подання зазначено, що мобільний телефон «BRAVIS» С-182 imei стертий виявлений у засудженого ОСОБА_4 , який пояснив, що йому залишив телефон засуджений на ім`я ОСОБА_5 перед своїм звільненням.

В судове засідання представник адміністрації Державної установи «Криворізька виправна колонія (№ 80)» не з`явився, надав до суду заяву, в якій просить розглянути подання без його участі.

Оскільки судове засідання було проведено за відсутності представника адміністрації Державної установи «Криворізька виправна колонія (№ 80)», фіксація процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час розгляду клопотання слідчим суддею не здійснювалась, що відповідає положенням ч. 4 ст.107 КПК України.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що подання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч. 7 ст. 102 КВК України перелік і кількість предметів і речей, які засуджені можуть мати при собі, визначається нормативно-правовими актами Міністерства юстиції України. Зберігання засудженими при собі речей, а також предметів, які заборонено використовувати в колоніях, не допускається. Виявлені у засуджених речі та предмети, які заборонено використовувати в колоніях, вилучаються, про що посадовою особою колонії складається протокол. За клопотанням установи виконання покарання слідчий суддя розглядає питання про конфіскацію таких речей та предметів або про передачу їх на зберігання до звільнення засудженого відповідно до положень розділу VIII Кримінального процесуального кодексу України. Зберігання грошей, цінних паперів забезпечується адміністрацією колонії.

Відповідно до ч.4 ст.107 КВК України засудженим забороняється: придбати, виготовляти, зберігати і використовувати гроші, цінності, предмети, речі, речовини і вироби, заборонені до використання в колонії.

Відповідно до висновку по факту вилучення заборонених речей у засудженого ОСОБА_4 та рапортів, було виявлено та вилучено мобільний телефон: «BRAVIS» С-182 imei стертий. З письмових пояснень засудженого вбачається, що 12.06.2020 року у нього вилучено мобільний телефон, який йому залишив засуджений на ім`я ОСОБА_5 перед звільненням, він користувався ним для зв`язку з рідними.

Відповідно до Додатку 6 до Правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань, затверджених Наказом Міністерства Юстиції України від 29.12.2014 р. №2186/5 до Переліку предметів, виробів і речовин, зберігання і використання яких засудженими заборонено віднесено радіоелектронні засоби, призначені для передавання чи приймання радіосигналів (радіостанції, мобільні телефони та зарядні пристрої до них, SIM-картки, скетч-картки поповнення рахунку мобільного зв`язку, пейджери тощо), друкарські машинки, розмножувальні прилади (засудженим, які тримаються у виправних центрах, дозволяється зберігати та користуватися мобільними телефонами у порядку, встановленому пунктом 2 розділу XIV Правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань).

Пунктом 3 Глави ХІ Правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань передбачений порядок вилучення предметів, заборонених для зберігання і використання засудженими, згідно із яким рішення про конфіскацію таких речей та предметів або про передачу їх на зберігання до звільнення засудженого приймає слідчий суддя за клопотанням адміністрації установи виконання покарань.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст. ч.4 ст.107 КВК України та ст.ст. 537, 539 КПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

Клопотання начальника Державної установи «Криворізька виправна колонія (№ 80)» про конфіскацію заборонених для зберігання предметів - задовольнити.

Мобільний телефон «BRAVIS» С-182 без imei, вилучений у засудженого ОСОБА_4 1994 року народження, згідно протоколу про вилучення № 75 від 12.06.2020 року, накладної № 37 від 15.06.2020 року - конфіскувати в дохід держави.

Ухвала може бути оскаржена протягом п`яти днів до Апеляційного суду Дніпропетровської області.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 91377888
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку