open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Ухвала

Іменем України

про відкриття провадження у справі

04 вересня 2020 року

Смт Краснопілля

Справа № 578/1009/20

Провадження № 2-о/578/46/20

Суддя Краснопільського районного суду Сумської області Косар А.І. розглянув матеріали заяви ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 , адреса для листування: АДРЕСА_2 ), ОСОБА_2 (місце проживання: АДРЕСА_1 адреса для листування: АДРЕСА_2 ),

заінтересована особа 1: Міністерство соціальної політики України (місце знаходження юридичної особи: вул. Еспланада, 8/10 м. Київ, 01601),

заінтересована особа 2: Орган опіки та піклування Краснопільської районної державної адміністрації Сумської області (місце знаходження юридичної особи: вул. Мезенівська, буд. 2 смт Краснопілля Краснопільського району Сумської області, 42400),

заінтересована особа 3: КНП Сумської обласної ради «Сумський обласний спеціалізований будинок дитини» (місце знаходження юридичної особи: 42400, смт Краснопілля, вул. Мезенівська, буд. 4 Краснопільського району Сумської області),

про усиновлення,

Установив:

ОСОБА_1 , ОСОБА_2 31.08.2020 подали через загальну канцелярію суду вище вказану заяву.

Заява подана з додержанням вимог статей 293, 294, 315, 316, 318 Цивільного процесуального кодексу України/далі також - ЦПК/.

Підстави для залишення заяви без руху, її повернення або відмови у відкритті провадження відсутні, тому знаходжу можливим відкрити провадження у справі та призначити справу до судового розгляду в приміщенні суду без проведення підготовчого судового засідання, про що повідомити осіб, які беруть участь у справі.

Згідно статті 212 ЦПК, суд за власною ініціативою або за клопотанням учасника судового процесу може постановити ухвалу про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції.

У матеріалах справи наявна заява від 01.09.2020 представника заявників - ОСОБА_3 про участь заявників - ОСОБА_1 , ОСОБА_2 у судовому засіданні у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програми EasеCon .

Згідно з частини четвертої статті 212 ЦПК під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

Крім того, згідно пункту 10-1 Постанови Кабінету Міністрів України від 27 серпня 2020 року № 757, на час дії карантину в період з 00 год. 00 хв. 28 серпня 2020 року до 00 год. 00 хв. 28 вересня 2020 року забороняється в`їзд на територію України іноземцям та особам без громадянства.

Враховуючи викладене, заява представника заявників - ОСОБА_3 про проведення судового засідання в режимі відеконференції поза межами приміщення суду - задовольнити.

Згідно з частиною першою статті 353 ЦПК окремо від рішення суду ухвала про відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності оскарження не підлягає.

Керуючись стст. 293-294, 315, 316, 318, ст. 352, п.8 ч.1 ст. 353 Цивільного процесуального кодексу України,

Постановив:

Прийняти до розгляду заяву та відкрити провадження у цивільній справі № 578/1009/20.

Заяву представника заявників - ОСОБА_3 про проведення судового засідання в режимі відеконференції поза межами приміщення суду - задовольнити.

Призначити справу до розгляду у судове засідання на 13 годину 00 хвилин 14 вересня 2020 року в приміщенні суду (смт Краснопілля, вулиця Вокзальна, буд. 18, зал засідань № 2) в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програми EasyCon .

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи з копією заяви та копіями доданих до неї документів.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Веб-адреса на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: http://kp.su.court.gov.ua/sud1808/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Згідно з частиною другою статті 261 ЦПК ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання набирають законної сили з моменту їх підписання суддею.

Окремо від рішення суду ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А. І. Косар

Джерело: ЄДРСР 91360834
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку