open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

справа № 704/351/20

25 серпня 2020 р. Тальнівський районний суд Черкаської області в складі

головуючого - судді Фролова О.Л.

за участю секретаря Джуської Л.О.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м. Тальне цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу та стягнення аліментів на утримання дитини,-

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернулася в суд з позовом до відповідача про розірвання шлюбу, стягнення аліментів на утримання дитини. На підставу своїх вимог посилається на те, що 29.04.2017 року між нею та відповідачем Тальнівським районним відділом ДРАЦСу ГТУЮ у Черкаській області за актовим записом № 26 було зареєстровано шлюб. Від даного шлюбу в них народилась спільна дитина - дочка ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . В даний час шлюбні відносини припинені, відповідач відмовляється від утримання дитини, матеріальної допомоги не надає, а тому позивачка просить розірвати шлюб з відповідачем та стягувати з нього примусово аліменти на утримання дитини в розмірі ј частини всіх видів його доходу щомісячно, але не менше ніж 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. Крім того, просить суд стягнути з відповідача на її користь судові витрати по справі.

До початку підготовчого судового засідання позивач подала до суду заяву в якій позов підтримала повністю та просила суд слухати справу у її відсутність.

Відповідач до початку підготовчого судового засідання подав до суду заяву в якій позов визнав повністю та просив суд слухати справу у його відсутність.

Суд, вивчивши матеріали справи, дослідивши докази, надані по справі, приходить до висновку про те, що позов підлягає до задоволення повністю, виходячи з наступного:

Відповідно до ч.3 ст. 105 шлюб припиняється внаслідок його розірвання за позовом одного з подружжя на підставі рішення суду, відповідно до статті 110 цього Кодексу.

Згідно ст. 112 СК України суд постановляє рішення про розірвання шлюбу, якщо буде встановлено, що подальше спільне життя подружжя і збереження шлюбу суперечило б інтересам одного з них, інтересам їхніх дітей, що мають істотне значення.

Відповідно до ст.180 Сімейного кодексу України батьки зобов`язані утримувати своїх неповнолітніх дітей.

Суд вважає за необхідне стягнути з відповідача на користь позивача судові витрати по справі відповідно до ст. 141 ЦПК України.

На підставі ст. 105 ч. 3, ст. 112, ст. 84, 180-182 СК України, керуючись ст.ст. ст.ст. 258, 259, 263-265, 268 ЦПК України, суд,-

В И Р І Ш И В:

Позов ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу та стягнення аліментів на утримання дитини задовольнити повністю.

Шлюб, зареєстрований 29.04.2017 року Тальнівським районним відділом ДРАЦСу ГТУЮ у Черкаській області за актовим записом № 26 між ОСОБА_1 та ОСОБА_2 розірвати.

Стягнути з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жителя АДРЕСА_1 , ідентифікаційний номер невідомий, відомості про роботу відсутні, на користь ОСОБА_1 аліменти на утримання дочки ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 в розмірі ј частини всіх видів його заробітку щомісячно, але не менше ніж 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, починаючи з 05.05.2020 року і до досягнення нею повноліття.

Стягнути з ОСОБА_2 на користь держави судовий збір в розмірі 840 грн. 80 коп.

Стягнути з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 судові витрати по справі по сплаті судового збору в розмірі 840 грн. 80 коп.

Рішення в межах суми платежу за один місяць підлягає до негайного виконання.

Рішення може бути оскаржене до Черкаського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо у судовому засіданні було проголошено лише вступну і резолютивну частину судового рішення або у разі розгляду (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, цей строк обчислюється з дня складання повного судового рішення.

Суддя О.Л. Фролов

Джерело: ЄДРСР 91255161
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку