open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

760/10825/20

3/760/5173/20

солом`янський районний суд міста києва

П О С Т А Н О В А

і м е н е м У к р а ї н и

21 серпня 2020 року суддя Солом`янського районного суду м. Києва

Жовноватюк В.С.,

за участю представника Київської міської митниці Держмитслужби - Грабчака П.В.,

розглянувши справу про притягнення до адміністративної відповідальності громадянина України ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , відправника міжнародного експрес відправлення НОМЕР_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , приватний підприємець ЧП « ОСОБА_1 », паспорт НОМЕР_2 ,

за ознаками порушення митних правил, передбачених ч.1 ст. 483 МК України, -

В С Т А Н О В И В :

21 вересня 2016 року о 14:00 годині під час проведення митного огляду міжнародного експрес відправлення GD 119587400WW , відправник : ОСОБА_1 , адреса , зазначена на відправленні : АДРЕСА_1 , отримувач : ОСОБА_4 ,АДРЕСА_2, яке переміщувалось з України до ОАЄ, в зоні митного контролю ВМО №2 митного поста «Східний термінал» Київської митниці ДФС було виявлено предмети, які являються авіаційним майном, а саме :

-HELICOPTER MI-171E TECHNICAL MAINTENANCE MANUAL ARMAMENT (Supplement for helicopters eguipped with system "B") переклад української - Вертоліт Ми-171Е Керівництво з технічного обслуговування Озброєння (Додається до вертольотів обладнаних системами «Б»)

-HELICOPTER MI-171E FLIGHT MANUAL (Supplement for helicopters eguipped with system "B") переклад української - Вертоліт Ми-171Е Керівництво з льотної експлуатації (Додається до вертольотів обладнаних системами «Б»)

-Лист креслення шифр 172-7200-80Э4-У Лист 1 (живлення та підключення панелей керування стрільбою та бомбовим навантаженням вертольота --- 3шт.

-Лист креслення шифр 172-7200-80Э4-У Лист 2 (спецобладнання схема електричних з`єднань вертольота --- 3шт.

Міжнародна передача вказаного авіаційного майна згідно пункту 4 Постанови Кабінету Міністрів України від 20 листопада 2003 року № 1807 «Про затвердження порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення» здійснюється за наявності у суб`єктів підприємницької діяльності відповідних дозволів Держекспортконтролю.,

Так , органом доходів та зборів було встановлено, що дії громадянина України ОСОБА_1 призвели до переміщення через митний кордон України товарів з приховуванням від митного контролю, а саме з поданням митному органу як підстави для переміщення товарів документів, що містять неправдиві відомості щодо найменування товару.

У зв`язку з наведеним, працівниками митниці було складено відносно ОСОБА_1 протокол про порушення митних правил за ч.1 ст. 483 МК України.

В судовому засіданні представник Київської митниці Держмитслужби пояснив, що в діях гр. ОСОБА_1 вбачаються ознаки порушення митних правил за ч.1 ст. 483 МК України, які виявились у тому, що останній вчинив дії, які призвели до переміщення товарів через митний кордон України товарів з приховуванням від митного контролю, а саме з поданням митному органу як підстави для переміщення товарів документів, що містять неправдиві відомості щодо найменування товару. В той же час, просив Провадження у справі відносно ОСОБА_1 за ч.1 ст. 483 Митного Кодексу України закрити у зв`язку із закінченням на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення строків, передбачених ст. 467 Митного кодексу України.

Особа , яка притягується до адміністративної відповідальності за порушення митних правил - гр. ОСОБА_1 в судове засідання не з `явився, повідомлявся про час та місце розгляду справи належним чином шляхом направлення судових повісткок на відому адресу місця проживання (а.с. 49, 51). В письмових поясненнях до протоколу зазначив, що зауважень не має.(а.с.5)

Згідно ч.4 ст. 526 МК України, справа про порушення митних правил може бути розглянута за відсутності особи, яка притягується до адміністративної відповідальності за це правопорушення, лише у випадках, якщо є дані про своєчасне її сповіщення про місце і час розгляду справи і якщо від неї не надійшло клопотання про перенесення розгляду справи.

Заслухавши пояснення представника Київської митниці Держмитслужби, дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до ст. 467 МК України, якщо справи про порушення митних правил відповідно до статті 522 цього Кодексу розглядаються митними органами або судами (суддями), адміністративне стягнення за порушення митних правил може бути накладено не пізніше ніж через шість місяців з дня виявлення правопорушення. Строк накладення адміністративних стягнень у справах про порушення митних правил зупиняється на час розгляду таких справ судом.

З матеріалів справи вбачається та судом встановлено, що правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч.1 ст. 483 МК України, було вчинено 21 вересня 2016 року. Таким чином, на день розгляду даної справи про адміністративне правопорушення минув встановлений ст. 467 МК України строк накладення адміністративного стягнення, а тому на підставі п.7 ст. 247 КУпАП провадження по справі підлягає закриттю у зв`язку із закінченням на момент розгляду справи строків накладення адміністративного стягнення.

Керуючись статтями, 197, 366, 458, 467, 483, 527-529 МК України, статтями 247, 283, 284, 294 КпАП України, суд-

П О С Т А Н О В И В :

Провадження у справі відносно ОСОБА_1 за ч.1 ст. 483 Митного Кодексу України , - закрити у зв`язку із закінченням на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення строків, передбачених ст. 467 Митного кодексу України.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Апеляційна скарга може бути подана до Київського апеляційного суду через Солом`янський районний суд м. Києва протягом десяти днів з дня винесення постанови.

Суддя: В.С. Жовноватюк

Джерело: ЄДРСР 91163635
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку