open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 359/4210/20

Провадження № 1-в/359/175/2020

У Х В А Л А

Іменем України

17 червня 2020 м. Бориспіль

Бориспільський міськрайонний суд Київської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши увідкритому судовомузасіданні взалі судув м.Борисполі безтехнічної фіксаціїклопотання начальникаДержавної установи«Бориспільська виправнаколонія (№119)»полковника внутрішньоїслужби ОСОБА_3 ,про встановленняадміністративного наглядувідносно засудженого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,уродженця м.Кривий РігДніпропетровської області,жителя АДРЕСА_1 ,особа безгромадянства,раніше несудимий всилу ст.89КК України.Засуджений 17.07.2015вироком Бородянськогорайонного судуКиївської областіза ч.3ст.309,ч.1ст.310КК Українидо 5років 6місяців позбавленняволі.09.02.2016 ухвалою Бориспільськогоміськрайонного судуКиївської області застосовано Закон України «Про внесення змін до кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув`язнення у строк покарання (період з 24.06.2015 по 04.11.2015),

в с т а н о в и в:

У провадженні Бориспільського міськрайонного суду Київської області перебуває вищезазначене клопотання, яке обґрунтоване тим, що засуджений ОСОБА_4 в місцях позбавлення волі знаходиться з 26.06.2015.Під часзнаходження вКиївському СІЗОзарекомендував себепосередньо,стягнень тазаохочень немав.До праціне залучався.19.11.2015 прибув до ДУ «Бориспільська ВК (№ 119)», для подальшого відбування покарання.

За часвідбування покаранняхарактеризується знегативного боку.Має 5 стягнень,4з якихпогашені увстановленому закономпорядку.Має 1заохочення. Засуджений нетривалий часбув працевлаштованийна промисловійзоні установи,але вподальшому невиявив бажанняпрацювати. У взаємовідносинахз іншимизасудженими неконфліктний,підтримує дружністосунки іззасудженими,як позитивноїтак інегативної спрямованості. Намагається дотримуватисьправомірних взаємовідносинта ввічливогоставлення зперсоналом установи.Вимоги персоналуустанови встановленізаконодавством виконує,але підконтролем.За характеромспокійний,врівноважений. Намагається утримувати своє спальне місце та приліжкову тумбочку в чистоті, завжди має охайний вигляд.

Відповідно до статті 123 Кримінально - виконавчого кодексу України не приймає участь у реалізації програм диференційованого виховного впливу.

Відповідно до статті 127 Кримінально - виконавчого кодексу України не приймає участь у роботі самодіяльних організацій, не проявляє розумну соціально - корисну активність в організації їх роботи.

Відповідно до статті 110 Кримінально-виконавчого кодексу України підтримує зв`язки з рідними шляхом побачень та отримує від них передачі.

Підлягав застосуванню до нього ст. 101 КВК України, а саме переведення до дільниці соціальної реабілітації, проте рішенням комісії від 14.12.2016 було відмовлено оскільки засуджений не стає на шлях виправлення.

Підлягав застосуванню до нього ст. 82 КК України, а саме заміну не відбутої частини покарання більш м`яким, проте рішенням комісії від 16.11.2017 було відмовлено оскільки засуджений не став на шлях виправлення.

Підлягав застосуванню до нього ст. 81 КК України, а саме умовно-дострокове звільнення від покарання, проте рішенням комісії від 18.10.2018 було відмовлено оскільки засуджений не довів свого виправлення.

Згідно вирокумає позов,але виконавчийлист доустанови ненадходив. Вину у скоєному злочині визнав.

Таким чином, начальник Державної установи «Бориспільська виправна колонія (№119)» полковник внутрішньої служби ОСОБА_5 просив суд задовольнити вищезазначене клопотання із підстав зазначених у ньому.

У судове засідання учасники судового процесу не з`явилися, про дату та час розгляду клопотання повідомлені належним чином. Засуджений та представник Бориспільської ВК №119 через канцелярію суду надали заяви про розгляд клопотання без їх участі. Клопотання начальника Державної установи «Бориспільська виправна колонія (№119)», підтримує у повному обсязі та просили суд задовольнити з підстав зазначених в ньому.

Фіксування судового засідання під час розгляду клопотання суддею за допомогою технічних засобів на підставі ч. 1 ст.107КПК України не здійснювалося.

Дослідивши наявні в клопотанні матеріали, врахувавши заяви засудженого та представника Бориспільської ВК №119, суд вважає за необхідне клопотання задовольнити та встановити відносно ОСОБА_4 адміністративний нагляд із відповідними обмеженнями.

Розгляд клопотання здійснюється за місцем проживання ОСОБА_4 у відповідності до ст. 158 КВК України, ст.ст. 5, 6, 10 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі».

З матеріалів клопотання вбачається, що кінець строку відбування покарання засудженим ОСОБА_4 , є 13.08.2020.

З цього приводу у суду є достатньо підстав для встановлення відносно ОСОБА_4 тимчасових профілактичних заходів спостереження і контролю за його поведінкою, як особи, звільненої з місць позбавлення волі.

Враховуючи викладене, суд вважає, що засудженому слід, після звільнення з місць позбавлення волі, встановити адміністративний нагляд, оскільки він є засудженим за злочини пов`язані з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів.

Крім того, з урахуванням суспільної небезпеки вчинених ОСОБА_4 злочинів, встановлення адміністративного нагляду з обмеженнями в діях - необхідне для запобігання, в подальшому, вчинення ним суспільно-небезпечних діянь.

Відповідно до ст.10Закону України«Про адміністративнийнагляд заособами звільненимиз місцьпозбавлення волі» адміністративний нагляд ОСОБА_4 слід встановити строком на 2 роки, з урахуванням особистості, із застосуванням таких обмежень, як: заборони виходу з будинку за місцем проживання з 21.00 год. до 05.00 год. наступного дня; заборони перебувати у розважальних закладах, де алкогольні напої реалізуються на розлив; заборонити виїзд за межі населеного пункту в якому мешкає без узгодження з органами МВС України; реєструватися в поліції 1 раз на місяць.

Враховуючи зазначене та керуючись: ст.ст. 3, 5, 6, 10 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами звільненими з місць позбавлення волі», ст. 158 КВК України, суд,

у х в а л и в:

Клопотання начальника Державної установи «Бориспільська виправна колонія (№119)» полковника внутрішньої служби ОСОБА_3 задовольнити.

Встановити відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , адміністративний нагляд терміном на 2 (два) роки.

Застосувати до ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , обмеження у вигляді: заборони виходу з будинку за місцем проживання з 21.00 год. до 05.00 год. наступного дня; заборони перебувати у розважальних закладах, де алкогольні напої реалізуються на розлив; заборонити виїзд за межі населеного пункту в якому мешкає без узгодження з органами МВС України; реєструватися в поліції 1 раз на місяць.

Ухвала суду може бути оскаржена до Київського апеляційного суду на протязі 7 днів з дня проголошення шляхом подання апеляції через Бориспільський міськрайонний суд Київської області.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 90859827
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку