open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

10 серпня 2020 року Справа № 925/65/14

Господарський суд Черкаської області у складі головуючого судді - Васяновича А.В.,

секретар судового засідання - Козоріз О.І.,

за участі представників сторін:

від стягувача - Щербина Ю.В. - представник,

від першого боржника - представник не з`явився,

від другого боржника - представник не з`явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні

заяву Київської митниці Держмитслужби

про заміну сторони виконавчого провадження

у справі

за позовом Черкаської митниці ДФС, м. Черкаси

до 1. державного підприємства Міністерства внутрішніх справ України

"Спецсервіс", м. Київ

2. Черкаської обласної філії державного підприємства Міністерства

внутрішніх справ України "Спецсервіс", м. Черкаси

про стягнення вартості втраченого майна в сумі 79 886 грн. 09 коп.

та повернення залишку майна

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Господарського суду Черкаської області від 27 лютого 2014 року позов задоволено частково, стягнуто з державного підприємства Міністерства внутрішніх справ України "Спецсервіс" на користь Черкаської митниці Міндоходів - 79 886 грн. 09 коп. вартості втраченого товару та стягнуто в доход державного бюджету судовий збір в сумі 18 068 грн. 38 коп.

В частині зобов`язання здійснити повернення залишку майна провадження у справі припинено.

На виконання вищевказаного рішення суду 17 березня 2014 року було видано відповідні накази.

Ухвалою Господарського суду Черкаської області від 19 травня 2016 року справу №925/65/14 прийнято до свого провадження суддею Васяновичем А.В.

Заяву Черкаської митниці ДФС задоволено та здійснено заміну позивача Черкаську митницю Міндоходів на його правонаступника - Черкаську митницю ДФС.

31 липня 2020 року до Господарського суду Черкаської області від Київської митниці Держмитслужби надійшла заява про заміну стягувача - Черкаської митниці ДФС на його правонаступника - Київську митницю Держмитслужби.

Ухвалою Господарського суду Черкаської області від 31 липня 2020 року розгляд заяви Київської митниці Держмитслужби про заміну сторони виконавчого провадження призначено на 14 год. 30 хв. 10 серпня 2020 року.

Представники боржників в судове засідання не з`явилися, про дату, час і місце проведення судового засідання були належним чином повідомлені, що підтверджується реєстром поштових відправлень Господарського суду Черкаської області.

Згідно ч. 3 ст. 334 ГПК України неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

Представник стягувача в судовому засіданні подане клопотання підтримав та просив суд здійснити заміну стягувача на його правонаступника.

Розглянувши заяву Київської митниці Держмитслужби про заміну сторони виконавчого провадження, а також заслухавши пояснення представника стягувача та дослідивши докази, судом враховане наступне:

У разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення юридичної особи шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідного учасника справи на будь-якій стадії судового процесу (ч. 1 ст. 52 ГПК України).

Судовий процес знаходиться на стадії виконання судового рішення, яке набрало законної сили.

Згідно ч. 1 ст. 334 ГПК України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником.

Як зазначалося вище ухвалою суду від 19 травня 2016 року здійснено заміну стягувача Черкаську митницю Міндоходів на його правонаступника - Черкаську митницю ДФС.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 02 жовтня 2019 року №858 "Про утворення територіальних органів Державної митної служби" реорганізовано Черкаську митницю ДФС шляхом її приєднання до Київської митниці Держмитслужби.

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 04 грудня 2019 року №1217-р "Питання Державної митної служби", реалізація функцій і повноважень Державної фіскальної служби України, що припиняється, з реалізації державної митної політики, державної політики у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування законодавства з питань державної митної справи, з 08 грудня 2019 року покладені на Державну митну службу України.

За таких обставин, з 08 грудня 2019 року саме на Київську митницю Держмитслужби, як правонаступника Черкаської митниці ДФС покладено виконання функцій і повноважень територіальних органів центрального органу виконавчої влади, що реалізую державну митну політику.

Відповідно до Узагальненого акту приймання-передачі сум нестач, що обліковуються на позабалансовому обліку та субрахунку 073 "Невідшкодовані нестачі і витрати від псування цінностей розпорядників бюджетних коштів", нестачі на суму 79 886 грн. 09 коп. прийняті на позабалансовий рахунок Київської митниці Держмитслужби на підставі актів приймання-передачі від 20 грудня 2019 року №35.

Судом було також з`ясовано, що постановою державного виконавця Шевченківського районного відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) від 18 червня 2020 року виконавчий документ від 17 березня 2014 року повернуто стягувачу на підставі п.2 ч. 1 ст. 37 Закону України "Про виконавче провадження" з правом його повторного пред`явлення до виконання.

Враховуючи вищенаведене, господарський суд вважає за необхідне здійснити заміну сторони - Черкаську митницю ДФС на її правонаступника - Київську митницю Держмитслужби.

Згідно ч. 4 ст. 334 ГПК України ухвала про заміну сторони виконавчого провадження надсилається (надається) учасникам справи, а також державному виконавцю, приватному виконавцю в порядку, передбаченому статтею 242 цього Кодексу.

Враховуючи вищенаведене та керуючись ст.ст. 234, 334 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

1. Заяву Київської митниці Держмитслужби про заміну сторони виконавчого провадження - задовольнити.

2. Замінити сторону у виконавчому листі - наказі від 17 березня 2014 року по справі №925/65/14, а саме: Черкаську митницю ДФС замінити на її правонаступника - Київську митницю Держмитслужби (бул. Гавела Вацлава, 8-А, Солом`янський район, м. Київ, ідентифікаційний код 43337359).

3. Копію ухвали надіслати сторонам.

Ухвала набирає законної сили в порядку визначеному ст. 235 ГПК України та може бути оскаржена до Північного апеляційного господарського суду в порядку та строки визначені ст.ст. 255-257 ГПК України.

Суддя А.В. Васянович

Джерело: ЄДРСР 90855510
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку