open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №521/12317/20

Провадження №2/521/3351/20

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

06 серпня 2020 року

Суддя Малиновськогорайонного судум.Одеси МурзенкоМ.В.,розглянувши позовнузаяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 )до Державногопідприємства «Адміністраціяморських портівУкраїни (юридичнаадреса:01135,м.Київ,пр-тПеремоги,14)в особіПівденної філіїдержавного підприємства«Адміністрація морськихпортів України»(65481,Одеська обл.,м.Южне,ввул.Берегова,11)про визнаннянезаконними таскасування наказів,поновлення напосаді,стягнення середньогозаробітку зачас вимушеногопрогулу,

ВСТАНОВИВ:

До Малиновського районного суду м. Одеси звернувся представник ОСОБА_1 адвокат Ганчев І.В. з позовом до Державного підприємства «Адміністрація морських портів України в особі Південної філії державного підприємства «Адміністрація морських портів України» про визнання незаконними та скасування наказів, поновлення на посаді, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Відповідно до ч.3 ст.175 ЦПК України позовна заява повинна містити зокрема:

- зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці.

Всупереч вказаним вище вимогам законодавства у позовній заяві не зазначено ціни позову, не зазначено суму, яку просить стягнути позивач.

Відповідно до ч.1 ст.176 ЦПК України ціна позову визначається у позовах про стягнення грошових коштів - сумою, яка стягується, чи оспорюваною сумою за виконавчим чи іншим документом, за яким стягнення провадиться у безспірному (безакцептному) порядку.

Згідно ч.4 ст.177 ЦПК України, до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановленому порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Позивач просить зокрема стягнути з відповідача середній заробіток за час вимушеного прогулу.

Згідно п.1.ч.1 с.5 ЗУ «Про судовий збір» від сплати судового збору під час розгляду справи в усіх судових інстанціях звільняються: позивачі - у справах про стягнення заробітної плати та поновлення на роботі.

Відповідно до ст. 1 Закону України «Про оплату праці», заробітна плата це винагорода, обчислена, як правило, у грошовому виразі, яку за трудовим договором роботодавець виплачує працівникові за виконану ним роботу.

Структура заробітної плати визначена ст. 2 вказаного Закону, та включає в себе, основну, додаткову заробітну плату та інші заохочувальні та компенсаційні виплати, до яких належать виплати у формі винагород за підсумками роботи за рік, премії за спеціальними системами і положеннями, виплати в рамках грантів, компенсаційні та інші грошові і матеріальні виплати, які не передбачені актами чинного законодавства або які провадяться понад встановлені зазначеними актами норми.

Виплата роботодавцем незаконно звільненому працівнику середнього заробітку за час вимушеного прогулу є компенсаційною виплатою, що передбачена ст. 235 КзПП України, до структури заробітної плати не входить, а відтак пільга щодо сплати судового збору, передбачена пунктом 1 частини першої статті 5 Закону України «Про судовий збір», на вказані вимоги не поширюється.

Відповідно до ст. 4 Закону України «Про судовий збір» № 3674-УІ від 08.07.2011 року, судовий збір за подачу позовної заяви майнового характеру, яка подана фізичною особою або фізичною особою - підприємцем справляється у розмірі 1 відсотку ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленої на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява подається до суду.

У зв`язку з наведеним позивачу необхідно визначити ціну позову та відповідно до неї сплатити судовий збір за вимоги майнового характеру.

Враховуючи викладене, позовна заява підлягає залишенню без руху із встановленням позивачу строку для усунення недоліків шляхом подання до суду належним чином оформленої позовної заяви та оригіналу квитанції про сплату судового збору.

Керуючись ст.ст. 175, 176, 177, 185 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Державного підприємства «Адміністрація морських портів України (юридична адреса: 01135, м.Київ, пр-т Перемоги, 14) в особі Південної філії державного підприємства «Адміністрація морських портів України» (65481, Одеська обл., м.Южне,в вул. Берегова, 11) про визнання незаконними та скасування наказів, поновлення на посаді, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу залишити без руху.

Встановити позивачу строк для усунення недоліків 10 днів з дня отримання копії ухвали.

Роз`яснити, що у разі не усунення недоліків у встановлений судом строк позовна заява буде вважатись неподаною та буде повернута.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: М.В.Мурзенко

Джерело: ЄДРСР 90828856
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку