open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

06.08.2020Справа № 910/7141/20

Суддя Господарського суду міста Києва Демидов В.О. розглянувши клопотання відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Інжиніринговий центр «Ковчег» про розгляд справи № 910/7141/20 з повідомленням та викликом сторін у судове засідання,

В С Т А Н О В И В:

25.05.2020 до Господарського суду міста Києва надійшла зазначена позовна заява та передана судді Демидову В.О. відповідно до автоматизованого розподілу судової справи між суддями.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 29.05.2020 позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю «АТЕМ ГРУП» залишена без руху та встановлено позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви протягом десяти днів з дня вручення даної ухвали, з урахуванням положень п. 4 розділу Х Прикінцевих положень Господарського процесуального кодексу України.

09.06.2020 до Господарського суду міста Києва, на виконання вимог ухвали суду про залишення позовної заяви без руху, надійшла заява позивача про усунення недоліків позовної заяви з доданими до неї документами.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 12.06.2020 позовна заява прийнята до розгляду, у справі відкрито провадження за правилами спрощеного позовного провадження без повідомленням сторін, запропоновано відповідачу строк не пізніше п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження подати до суду відзив на позовну заяву, а також всі докази, що підтверджують заперечення проти позову, запропоновано позивачу у строк не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву на позовну заяву подати відповідь на відзив в порядку ст. 166 Господарського процесуального кодексу України, а також визначено відповідачу строк для подання заперечень на відповідь на відзив (якщо такі будуть подані) - протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив.

Копію ухвали суду про відкриття провадження у справі позивачем та відповідачем отримано 18.06.2020, про що свідчить повідомлення про вручення поштового відправлення.

07.07.2020 до суду від відповідача надійшли відзив на позовну заяву, до якого долучено клопотання про розгляд справи з повідомленням та викликом сторін у судове засідання, клопотання про огляд електронних доказів, клопотання про огляд речових доказів за місцем їх знаходження.

Суд, вивчивши доводи поданого відповідачем клопотання про розгляд справи з повідомленням та викликом сторін у судове засідання, матеріали справи, доходить такого висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 12 Господарського процесуального кодексу України господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку наказного провадження; позовного провадження (загального або спрощеного).

Згідно із ч. 3 ст. 12 Господарського процесуального кодексу України спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Відповідно до ч. 1-3 ст. 247 Господарського процесуального кодексу України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи. У порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції господарського суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

При вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) ціну позову; 2) значення справи для сторін; 3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи; 5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; 6) кількість сторін та інших учасників справи; 7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Частиною 5 ст. 12 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що малозначними справами є: 1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до заявлених позовних вимог позивач просить суд стягнути з стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Інжиніринговий центр «Ковчег» на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «АТЕМ ГРУП» заборгованість у розмірі 99330,00 грн та судові витрати.

В обґрунтування необхідності розгляду справи з повідомленням (викликом) сторін відповідач зазначає, що електронні докази щодо переписки позивача та відповідача за допомогою комунікатора «VIBER», скріни яких надано до суду, знаходяться на телефонному апараті з 0506754547, то за таких умов з метою з`ясування обставин у справі, необхідно оглянути у судовому засіданні електронні докази, які містяться на телефонному апараті з 0506754547, що свідчить про необхідність проведення судового засідання з викликом сторін. Крім того, обладнання з виготовлення медичних масок, яке було виготовлене відповідачем на замовлення позивача, знаходяться на складі відповідача за адресою: м. Київ, пр. Перемоги, 67, корп.. 1, оф. 119 та є речовим доказом у справі, який у відповідності до приписів ст. 82 ГПК України можливо оглянути лише на місці його знаходження, про що відповідачем подано відповідне клопотання.

Частиною 7 статі 252 Господарського процесуального кодексу України передбачено клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Розглянувши подане відповідачем клопотання, суд дійшов висновку про задоволення клопотання та проводення розгляду справи № 910/7141/20 у судовому засіданні з повідомленням сторін.

Керуючись ст.ст. 12, 247, 252 Господарського процесуального кодексу України, суд,-

У Х В А Л И В:

1. Клопотання відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Інжиніринговий центр «Ковчег» про розгляд справи № 910/7141/20 з повідомленням та викликом сторін у судове засідання - задовольнити.

2. Проводити розгляд справи № 910/7141/20 за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін.

3. Повідомити сторін про призначене судове засідання на 10.09.20 о 14:30 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44- Б, зал № 13 .

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за адресою: http://court.gov.ua/fair/sud5011/.

Дата складення та підписання ухвали 06.08.2020.

Суддя В.О.Демидов

Джерело: ЄДРСР 90799937
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку