open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

06.08.2020Справа № 910/11439/20

Суддя Господарського суду міста Києва Босий Вадим Петрович, розглянувши судове доручення Суду з інтелектуальних прав (Російська Федерація) про вручення ухвали про відкладення попереднього судового засідання від 22.06.2020 у справі №СИП-194/2020 Товариству з обмеженою відповідальністю «Златоград»,

В С Т А Н О В И В:

04.08.2020 до Господарського суду міста Києва надійшло судове доручення Суду з інтелектуальних прав (Російська Федерація) про вручення Товариству з обмеженою відповідальністю «Златоград» ухвали про відкладення попереднього судового засідання від 22.06.2020 у справі №СИП-194/2020.

Відповідно до ст. 5 Угоди про порядок вирішення спорів, пов`язаних із здійсненням господарської діяльності (ратифікована Постановою Верховної Ради України № 2889-XII (2889-12) від 19.12.1992) компетентні суди та інші органи держав - учасниць Співдружності Незалежних Держав зобов`язуються надавати взаємну правову допомогу. При виконанні доручень про надання правової допомоги компетентні суди та інші органи, в яких просять допомоги, застосовують законодавство своєї держави.

Порядок виконання доручень іноземних судів встановлено ст. ст. 369, 370 Господарського процесуального кодексу України.

Відповідно до ч. 1 ст. 369 Господарського процесуального кодексу України суд виконує доручення іноземних судів щодо надання правової допомоги - вручення викликів до суду чи інших документів, допит сторін чи свідків, проведення експертизи чи огляду на місці, вчинення інших процесуальних дій, передані їм у порядку, встановленому міжнародним договором, згода на обов`язковість якого надана Верховною Радою України, а якщо його не укладено, - дипломатичними каналами.

Згідно з ч. 2 ст. 369 Господарського процесуального кодексу України судове доручення не приймається до виконання, якщо воно: 1) може призвести до порушення суверенітету України або створити загрозу її національній безпеці; 2) не належить до юрисдикції цього суду; 3) суперечить закону або міжнародному договору, згода на обов`язковість якого надана Верховною Радою України.

Обставини, визначені частиною 2 статті 369 Господарського процесуального кодексу України, за наявності яких судове доручення не приймається до виконання, судом не встановлені.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 370 Господарського процесуального кодексу України доручення іноземного суду про вручення виклику до суду чи інших документів виконується у судовому засіданні або уповноваженим працівником суду за місцем проживання (перебування, місцем роботи) фізичної особи чи місцезнаходженням юридичної особи. Виклик до суду чи інші документи, що підлягають врученню за дорученням іноземного суду, вручаються особисто фізичній особі чи її представникові або представникові юридичної особи під розписку.

Згідно з ч. 3 ст. 370 Господарського процесуального кодексу України у виклику до суду, який направляється з метою виконання доручення іноземного суду про вручення документів згідно із частинами п`ятою і шостою цієї статті, зазначається інформація про наслідки відмови від отримання документів та неявки до суду для отримання документів.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 120, 234, 369, 370 Господарського процесуального кодексу України,

УХВАЛИВ:

1. Прийняти до виконання судове доручення Суду з інтелектуальних прав (Російська Федерація) про вручення Товариству з обмеженою відповідальністю «Златоград» ухвали про відкладення попереднього судового засідання від 22.06.2020 у справі №СИП-194/2020.

2. Призначити судове засідання на 26.08.20 о 11:00 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44- Б, зал № 6 .

3. Викликати у судове засідання з метою отримання документів уповноваженого представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Златоград» (02125, м. Київ, прос. Науки, будинок 76).

4. Явку уповноваженого представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Златоград» у судове засідання визнати обов`язковою.

5. Роз`яснити Товариству з обмеженою відповідальністю «Златоград», що у разі відмови особи отримати виклик до суду чи інші документи, що підлягають врученню за дорученням іноземного суду, суддя, уповноважений працівник суду, представник адміністрації місця тримання особи робить відповідну позначку на документах, що підлягають врученню. У такому разі документи, що підлягають врученню за дорученням іноземного суду, вважаються врученими. У разі неявки до суду без поважних причин особи, яку належним чином повідомлено про день, час та місце судового засідання, якій мають бути вручені виклик до суду чи інші документи за дорученням іноземного суду, такі документи вважаються врученими.

6. Інформація по справі, що розглядається, доступна на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://court.gov.ua/fair/.

7. Ухвала набирає законної сили після її підписання суддею та не підлягає оскарженню.

Суддя В.П. Босий

Джерело: ЄДРСР 90799922
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку