open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Овруцький районний суд Житомирської області

Справа № 2-1578/05

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17.08.2005

Овруцький районний суд Житомирської області в складі:

головуючого - судді ВаховськогоВ.Л.

при секретарі - Турбал В.І.

та адвоката - Бондарчук Г . Ф . розглянувши у відкритому судовому засіданні скаргу ОСОБА_3 до виконавчого комітету Левковицької сільської ради про прийняття домоволодіння на баланс виконкому сільради,-

ВСТАНОВИВ:

Скаржник звернувся до суду із скаргою і просить зобов`язати виконавчий комітет Левковицької сільради прийняти на баланс виконкому сільської ради належне йому домоволодіння АДРЕСА_1 , мотивуючи тим, що вищевказане домоволодіння він отримав у спадок після смерті батька ОСОБА_4 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , але сам проживає в м.Житомирі. Звертався до виконкому Левковицької сільради з заявою про прийняття будинку АДРЕСА_1 на баланс сільради, який знаходиться в зоні радіоактивного забруднення, оскільки він не в змозі їм користуватися. Виконком Левковицької сільської ради відмовив йому в прийнятті будинку на баланс по причині, що у нього відсутнє житло в місті переселення.

В судовому засіданні скаржник скаргу підтримав.

Представник виконкому Левковицької сільради в судове засідання не з`явився, але щодо задоволення скарги не заперечує, що підтверджується листом.

Суд, перевіривши матеріали справи та дослідивши доводи сторін, вважає, що позовні вимоги підлягають задоволенню з наступних підстав.

Позивач отримав в спадщину будинок АДРЕСА_1 , що підтверджується копією свідоцтва про право на спадщину за законом від 1.12 2004 року серії ВВО № 474879 та копією витягу з реєстру прав власності на нерухоме майно від 21.12.2004 року серії НОМЕР_1 . Позивач проживав і проживає по даний час в м.Житомир, що вбачається з довідки КВЖРЕП-1803 від 02.07.2005 року, яке знаходиться в чистій від радіологічного забруднення зоні.

Відповідно як до Конституції України \ст.50\ закріплено право кожної людини та громадянина на безпечне для життя та здоров`я довкілля.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.35 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" компенсація громадянам за втрачене у зв`язку з евакуацією, відселенням або самостійним переселенням відповідно до ст.4 цього закону майно включає грошову компенсацію у повному розмірі вартості жилих, дачних, садових будинків, гаражів, господарських будівель та споруд, яка виплачується за цінами, встановленими на момент припинення права власності.

Пункт 6 вищезазначеної статті закону передбачає, що право на грошову компенсацію у повному розмірі за цінами, встановленими на момент звернення щодо неї, мають громадяни, які не проживали на територіях радіоктивного забруднення, але одержали у спадщину майно (жилі, дачні, садові будинки, гаражі, господарські будівлі та споруди), яке не може бути перевезено із зазначених територій.

Згідно Постанови КМ України №755 від 15.07.1997 року "Про порядок виплати компенсації громадянам за втрачене нерухоме майно у разі відселення, або самостійного переселення з радіоактивно забруднених територій" право на компенсацію за втрачене домоволодіння мають і ті, хто самостійно переселився з радіоактивно забрудненої території згідно з направленням ; грошова компенсація підлягає виплаті скаржнику в порядку черги встановленої місцевими органами влади.

Відповідно до ст.12 Закону України "Про власність", набув права власності на дане домоволодіння , він, відповідно до зазначеної статті цього ж Закону, має право розпорядитись цим майном / домоволодінням/ на свій розсуд.

Скаржником сплачено держмито в сумі 8 грн. 50 коп., а виконком Левковицької сільради звільнений від сплати держмита на підставі ст.5 Декрету Кабінету Міністрів України?

"Про державне мито".

Керуючись ст.ст. 15, ЗО, 62, 202, 202-1, 203, 209, 248-1, 248-5 ЦПК України, Конституцією України, . ст.35 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", постанова КМУ від 15.07.1997 року № 755 "Про порядок виплати компенсації громадянам за втрачене нерухоме майно у разі відселення або самостійного переселення з радіоактивно забруднених територій", ст.12 Закону України "Про власність", суд, -

РІШИВ:

Зобов`язати Левковицьку сільську раду Овруцького району Житомирської області прийняти на баланс будинок АДРЕСА_1 , який належить ОСОБА_3 , жителю м.Житомир , в якості спадщини.

На рішення може бути подана апеляційна скарга до апеляційного суду Житомирської області через Овруцький районний суд протягом 1 місяця з наступного дня після його проголошення.

суддя : І. В. Білоусенко

Джерело: ЄДРСР 90729018
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку