open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

смт.Зарічне

15 липня 2020 року Справа № 561/345/20

Суддя Зарічненського районного суду Рівненської області Снітчук Р.М.,

розглянувшиматеріали,що надійшливід Зарічненськогорайонного секторуфілії Державноїустанови «Центрпробації» уРівненській областіпро притягненнядо адміністративноївідповідальності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,уродженця тажителя АДРЕСА_1 ,громадянина України,без постійногомісця роботи, заст.183-2 КУпАП,

В С Т А Н О В И В:

30 квітня 2020 року виявлено факт того, що ОСОБА_1 ухилився від відбування адміністративного стягнення у виді суспільно корисних робіт в кількості 120 годин, накладеного на нього постановою Зарічненського районного суду Рівненської області від 21 травня 2019 року за ч. 1 ст. 183-1 КУпАП, зокрема не прибув відповідно до направлення Зарічненського РС філії ДУ «Центр пробації» у Рівненській області від 12.03.2020 року до Зарічненської селищної ради для відпрацювання суспільно корисних робіт більше двох робочих днів з дати, визначеної уповноваженим органом з питань пробації без поважних причин, чим вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ст. 183-2 КУпАП.

На розгляд справи ОСОБА_1 не з`явився, подав письмову заяву про відкладення розгляду справи у зв`язку з погіршенням стану здоров`я та перебуванні на лікуванні в Зарічненській ЦРЛ, однак жодних доказів цього не надав.

Враховуючи те, що ОСОБА_1 неодноразово не з`являється для розгляду справи до суду, доказів поважності причин неприбуття не надав та процесуальна поведінка особи свідчить про свідоме затягування строків розгляду справи з метою уникнення відповідальності, вважаю за можливе справу розглядати у його відсутності.

Факт вчинення ОСОБА_1 зазначеного адміністративного правопорушення стверджується зібраними та дослідженими письмовими доказами, зокрема, фактичними даними, що встановлені протоколом про адміністративне правопорушення № 5 від 30.04.2020 р.; доповідною провідного інспектора органу пробації від 30.04.2020 р.; постановою Зарічненського районного суду Рівненської області від 21.05.2019 року про притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 183-1 КУпАП та накладення адміністративного стягнення у виді суспільно корисних робіт строком на 120 годин; довідкою про проведену бесіду від 13.06.2020 року, в ході якої ОСОБА_1 роз`яснено порядок відбування адміністративного стягнення та наслідки ухилення від його відбування; направленням, виданим органом пробації Полюховичу В.В. для відбування суспільно-корисних робіт до Зарічненської селищної ради Рівненської області від 12.03.2020 року; повідомленням Зарічненської селищної ради Рівненської області від 16.03.2020 року № 203 про ухилення ОСОБА_1 від відпрацювання суспільно корисних робіт; повідомленням КНП «Зарічненський центр первинної медико-санітарної допомоги» від 20.03.2020 року; повідомленням КНП «Зарічненська центральна районна лікарня» від 23.03.2020 р.; повідомлення КНП «Дубровицька центральна районна лікарня» від 20.03.2020 року про те, що у період з 12.03.2020 по 20.03.2020 року ОСОБА_1 за медичною допомогою не звертався та під наглядом зазначених медичних установ не перебував.

Відповідно до ст. 1 КУпАП завданням Кодексу України про адміністративні правопорушення є охорона прав і свобод громадян, власності, конституційного ладу України, прав і законних інтересів підприємств, установ і організацій, встановленого правопорядку, зміцнення законності, запобігання правопорушенням, виховання громадян у дусі точного і неухильного додержанняКонституціїі законів України, поваги до прав, честі і гідності інших громадян, до правил співжиття, сумлінного виконання своїх обов`язків, відповідальності перед суспільством.

Згідно до ст. 23 КУпАП адміністративне стягнення є мірою відповідальності і застосовується з метою виховання особи, яка вчинила адміністративне правопорушення, в дусі додержання законів України, поваги до правил співжиття, а також запобігання вчиненню нових правопорушень як самим правопорушником, так і іншими особами.

На підставі викладеного та з урахуванням обставин та характеру вчиненого адміністративного правопорушення, враховуючи те, що відповідно до ст. 298 КУпАП постанова про накладення адміністративного стягнення є обов`язковою для виконання державними і громадськими органами, підприємствами, установами, організаціями, посадовими особами і громадянами, а також враховуючи особу порушника, ступінь його вини, свідоме ухилення від виконання судового рішення, яке набрало законної сили, вважаю за вірне застосувати до ОСОБА_1 адміністративне стягнення у виді адміністративного арешту в межах санкції ст. 183-2 КУпАП.

На підставі викладеного та керуючись ст. 1, 23, 183-2, ст. 298 КУпАП,

П О С Т А Н О В И В:

Визнати винним ОСОБА_1 у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 183-2 КУпАП.

Накласти на ОСОБА_1 адміністративне стягнення за ст. 183-2 КУпАП у виді у виді адміністративного арешту строком на 3 (три) доби.

Строк відбування адміністративного стягнення рахувати з моменту затримання ОСОБА_1 .

Стягнути з ОСОБА_1 на користь держави 420 (чотириста двадцять) грн. 40 коп. судового збору.

Постанова судді у справах про адміністративне правопорушення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, за винятком постанов про застосування стягнення, передбаченогостаттею 32або32-1цього Кодексу.

Постанова судді у справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржена протягом десяти днів з дня винесення постанови особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, її законним представником, захисником, потерпілим, його представником, а також прокурором у випадках, передбаченихчастиною п`ятою статті 7 та частиною першою статті 287 цього Кодексу, шляхом подачіапеляційної скрагидо Рівненськогоапеляційного судучерез Зарічненськийрайонний судРівненської області.

Суддя: Снітчук Р.М.

Джерело: ЄДРСР 90456284
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку