open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 687/526/20

2-о/687/83/2020

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 липня 2020 року смт.Чемерівці

Чемеровецький районний суд

Хмельницької області в складі

головуючогосуддіКулєбякіна В.О.,

за участю присяжних Дикун А.В., Іваськів Ю.А.,

секретаряЛитовченко В.К.,

представника заявника ОСОБА_1 ,

заінтересованої особи ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт. Чемерівці цивільну справу за заявою опікунської ради при виконавчому комітеті Чемеровецької селищної ради Чемеровецького району Хмельницької області, заінтересовані особи: ОСОБА_2 , комунальний психіатричний заклад «Мілівецький психоневрологічний інтернат» Департаменту соціального захисту населення Хмельницької ОДА про звільнення від повноважень опікуна,-

ВСТАНОВИВ:

Заявник опікунська радапри виконавчомукомітеті Чемеровецькоїселищної радиЧемеровецького районуХмельницької області подала до суду заяву, у якій просить звільнити ОСОБА_2 від обов`язків опікуна недієздатної ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 у зв`язку з влаштуванням до комунального психіатричного закладу «Мілівецький психоневрологічний інтернат».

Представник заявника опікунської ради при виконавчому комітеті Чемеровецької селищної ради заявлені вимоги підтримав та просив задовольнити, з підстав викладених у заяві.

Заінтересована особа ОСОБА_2 у судовому засіданні пояснила, що недієздатна ОСОБА_3 перебуває на повному державному забезпеченні в комунальному психіатричному закладі «Мілівецький психоневрологічний інтернат», у зв`язку із чим також просить звільнити її від обов`язків опікуна.

Заінтересована особа комунальний психіатричний заклад «Мілівецький психоневрологічний інтернат» Департаменту соціального захисту населення Хмельницької ОДА в судове засідання не з`явився, про дату, час та місце судового засідання повідомлявся належним чином.

Заслухавши пояснення представника заявника, заінтересовану особу, дослідивши матеріали справи, суд вважає, що заява підлягає задоволенню.

Судом встановлено, що рішенням Чемеровецького районного суду Хмельницької області від 06.06.2019 року призначено ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 опікуном над недієздатною ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Як вбачається з довідки №313 від 24.12.2019 року виданої комунальним психіатричним закладом «Мілівецький психоневрологічний інтернат» Департаменту соціального захисту населення Хмельницької ОДА, що ОСОБА_3 , згідно наказу № 94 від 24.12.2019 року по КПЗ «Мілівецький п.н. і.» зарахована на повне державне забезпечення з 24.12.2019 року.

Рішенням № 1 опікунської ради при виконавчому комітеті Чемеровецької селищної ради від 11.06.2020 року «Про звільнення від виконання обов`язків опікуна ОСОБА_2 », вирішено звільнити громадянку ОСОБА_2 від виконання покладених на неї обов`язків опікуна над недієздатною ОСОБА_3 у зв`язку з влаштуванням до комунального психіатричного закладу «Мілівецький психоневрологічний інтернат».

Згідно вимог ст. 55 ЦК України опіка тапіклування встановлюютьсяз метоюзабезпечення особистихнемайнових імайнових правта інтересівмалолітніх,неповнолітніх осіб,а такожповнолітніх осіб,які застаном здоров`яне можутьсамостійно здійснюватисвої праваі виконуватиобов`язки.

Згідно із вимогами ч. 3 ст. 75 ЦК України за заявою органу опіки та піклування суд може звільнити особу від повноважень опікуна або піклувальника у разі невиконання нею своїх обов`язків, порушення прав підопічного, а також у разі поміщення підопічного до навчального закладу, закладу охорони здоров`я або закладу соціального захисту.

З огляду на те, що ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , визнана недієздатною та перебуває з 24.12.2019 року на повному державному забезпеченні в комунальному психіатричному закладі «Мілівецький психоневрологічний інтернат», суд приходить до переконання про наявність визначених законом підстав для задоволення заявленої вимоги та звільнення ОСОБА_2 від опікунських обов`язків над недієздатною ОСОБА_3 ..

На підставі наведеного та керуючись статтею 75 ЦК України, статтями 11-13, 259, 264-265, 268, 299-300 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Заяву задовольнити.

Звільнити ОСОБА_2 від опікунських обов`язків над недієздатною ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у зв`язку з влаштуванням до комунального психіатричного закладу «Мілівецький психоневрологічний інтернат».

Заявник: Опікунська рада при виконавчому комітеті Чемеровецької селищної ради Чемеровецького району Хмельницької області, місце знаходження вул. Центральна, 40 смт. Чемерівці Чемеровецького району Хмельницької області, код ЄДРПОУ 04403930.

Заінтересована особа: ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жителька АДРЕСА_1 .

Заінтересована особа: Комунальний психіатричний заклад «Мілівецький психоневрологічний інтернат» Департаменту соціального захисту населення Хмельницької ОДА, місце знаходження вул. Головна, 2 с. Мілівці Кам`янець-Подільського району Хмельницької області.

Рішення може бути оскаржене сторонами безпосередньо до Хмельницького апеляційного суду протягом тридцяти днів в порядку встановленому ст.ст. 354-356 ЦПК України.

Відповідно до п. 3 розділу ХІІ Прикінцевих Положень ЦПК України строк апеляційного оскарження продовжується на строк дії карантину встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

СуддяЧемеровецького

районного суду Кулєбякін В.О.

Присяжні Дикун А.В.

Іваськів Ю.А.

Джерело: ЄДРСР 90408359
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку