open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ЗОЛОТОНІСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 695/38/20

Номер рядка у звіті 254

17 червня 2020 року м. Золотоноша

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю: секретаря с/з ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

захисника ОСОБА_5 ,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні матеріали кримінального провадження з угодою про визнання винуватості відносно:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Черкаси, громадянина України, освіта середня, не працюючого, одруженого, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , в силу ст. 89 КК України раніше не судимого,

у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 309, ч.2 ст. 263 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_4 всупереч встановленому законному порядку, а саме Закону України «Про наркотичні засоби, психотропні речовини та прекурсори», Постанови Кабінету Міністрів України від 06.05.2000 №770 «Про затвердження переліку наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів», Постанови Кабінету Міністрів України від 17.04.2008 № 366 «Про затвердження Порядку перевезення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів на території України та оформлення необхідних документів» усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер свого діяння, умисно, з метою особистого вживання, без мети збуту, 02.12.2019 близько 05 год. 00 хв., перебуваючи поблизу приміщень ігрових автоматів, що розташовані на площі 700-річчя м. Черкаси, придбав у невстановленої слідством особи чотири згортки з фольги з порошкоподібною речовиною білого кольору, які переніс до свого автомобіля марки «МАZDА» д.н.з. НОМЕР_1 , в якому перевозив до виявлення та вилучення працівниками Золотоніського відділу поліції ГУНП в Черкаській області під час обшуку 02.12.2019 біля контрольно-пропускного пункту на 121 км. автодороги «Бориспіль - Запоріжжя», зі сторони АЗС «БРСМ» поблизу м. Золотоноша Черкаської області.

Згідно висновку експертизи №2/2284 від 18.12.2019 порошкоподібна речовина містить в своєму складі психотропну речовину, обіг якої обмежено амфетамін. Загальна маса амфетаміну (в перерахунку на амфетамін - основу) в наданих на експертизу речовинах складає 0,692 грама.

Також ОСОБА_4 повторно всупереч встановленому законному порядку обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, а саме: Закону України «Про наркотичні засоби, психотропні речовини та прекурсори», Постанови Кабінету Міністрів України від 06.05.2000 №770 «Про затвердження переліку наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів», Постанови Кабінету Міністрів України від 17.04.2008 № 366 «Про затвердження Порядку перевезення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів на території України та оформлення необхідних документів» усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер свого діяння, умисно, з метою особистого вживання придбав, знайшовши близько 08 год. 02.12.2019 поблизу залізниці по вул. Смілянській м. Черкаси рослини, ззовні схожі на коноплі, які в подальшому подрібнив, після чого без мети збуту переніс до свого автомобіля марки «МАZDА» д.н.з. НОМЕР_1 , у якому перевозив до виявлення та вилучення працівниками Золотоніського відділу поліції ГУНП в Черкаській області під час обшуку 02.12.2019 біля контрольно-пропускного пункту на 121 км. автодороги «Бориспіль - Запоріжжя», зі сторони АЗС «БРСМ» поблизу м. Золотоноша Черкаської області.

Згідно висновку судової-хімічної експертизи № 2/2283 від 10.12.2019 подрібнена речовина рослинного походження зеленого кольору, яка надана на дослідження в складі суміші, є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено - канабіс. Маса особливо небезпечного наркотичного засобу на висушену речовину становить 8,86 г.

Крім того, ОСОБА_4 у невстановлені слідством час, місці та спосіб, всупереч встановленому законом порядку без передбаченого законом дозволу, в порушення «Положення про дозвільну систему», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.10.1992 № 576 та «Інструкції про порядок виготовлення, придбання, зберігання, обліку, перевезення та використання вогнепальної, пневматичної і холодної зброї, пристроїв вітчизняного виробництва відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, та зазначених патронів, а також боєприпасів до зброї та вибухових матеріалів», затвердженої наказом ністерства внутрішніх справ України від 21.08.1998 № 622, діючи з прямим умислом, незаконно придбав металевий предмет, який згідно висновку експертизи «Дослідження холодної зброї» №1/1530 від 04.12.2019 являється холодною зброєю, саме кастетом для двох пальців, який відноситься до холодної зброї ударно-дробильної дії. В подальшому, діючи з прямим умислом, без передбаченого законом дозволу, продовжував здійснювати носіння холодної зброї шляхом незаконного перевезення у автомобілі марки «МАZDА» д.н.з. НОМЕР_1 до виявлення та вилучення працівниками Золотоніського відділу поліції ГУНП в Черкаській області під час обшуку 02.12.2019 біля контрольно-пропускного пункту на 121 км. автодороги Бориспіль - Запоріжжя, зі сторони АЗС «БРСМ» поблизу м. Золотоноша Черкаської області.

Суд приходить до висновку, що дії ОСОБА_4 необхідно кваліфікувати за ч. 2 ст. 309 КК України, як незаконне придбання, зберігання та перевезення психотропних речовин без мети збуту у великих розмірах та незаконне придбання, зберігання, виготовлення та перевезення наркотичного засобу без мети збуту, вчиненому повторно та ч.2 ст. 263 КК України, як носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу.

28грудня 2019 року між прокурором Золотоніської місцевої прокуратури ОСОБА_6 , якій на підставі ст.37 КПК України надані повноваження прокурора у кримінальному провадженні та обвинуваченим ОСОБА_4 , укладена угода про визнання винуватості.

Згідно вказаної угоди ОСОБА_4 беззастережно визнав свою винуватість у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 309 та ч.2 ст. 263 КК України. За вказаною угодою сторони погодили покарання за вчинені кримінальні правопорушення: за ч. 2 ст. 309 КК України у вигляді 2 років 2 місяців позбавлення волі та за ч. 2 ст. 263 КК України у вигляді 1 року позбавлення волі. На підставі ст. 70 КК України шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим покаранням призначити остаточне покарання у вигляді позбавлення волі на строк 2 роки 2 місяці.

На підставі ч. 2 ст. 75 КК України звільнити ОСОБА_4 від відбування покарання з випробуванням встановивши іспитовий строк 2 роки та покласти обов?язки, передбачені п.п.1,2 ч.1, п.2 ч.3 ст. 76 КК України, а саме:

-періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;

- повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи та навчання;

- не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Суд вважає необхідним затвердити угоду про визнання винуватості, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 4 ст. 469 КПК України, угода про визнання винуватості між прокурором та обвинуваченим може бути укладена у провадженні щодо кримінальних проступків, злочинів невеликої чи середньої тяжкості, тяжких злочинів, внаслідок яких шкода завдана лише державним чи суспільним інтересам.

Кримінальні правопорушення, у вчиненні яких обвинувачений ОСОБА_4 визнав себе винуватим, відповідно до ст.12 КК України відносяться до середньої тяжкості кримінальних правопорушень.

Згідно ч. 5 ст. 469 КПК України, угода про визнання винуватості між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим може ініціюватись в будь-який момент після повідомлення особі про підозру, до виходу суду до нарадчої кімнати для ухвалення вироку.

Відповідно до п. 1 ч. 3 ст.314 КПК України встановлено, що при прийнятті рішення у підготовчому судовому засіданні суд має право, зокрема, затвердити угоду про визнання винуватості, а частиною другою ст. 474 цього Кодексу встановлено, що розгляд щодо угоди проводиться під час підготовчого судового засідання.

У судовому засіданні судом встановлено, що обвинувачений цілком розуміє, що він має право на судовий розгляд, під час якого прокурор зобов`язаний довести кожну обставину щодо кримінального правопорушення, у вчиненні якого він обвинувачується, а обвинувачений має права, визначені п. 1 ч. 4 ст. 474 КПК України та розуміє наслідки укладення та затвердження даної угоди, передбачені ст. 473 КПК України, зокрема про характер обвинувачення, щодо якого він визнає себе винуватим, вид покарання, а також інші заходи, які будуть застосовані до нього у разі затвердження угоди судом та що він цілком розуміє свої права, передбачені ч. 5 ст. 474 КПК України.

Вислухавши сторони кримінального провадження, зокрема обвинуваченого ОСОБА_4 , який підтвердив, що укладення угоди з його сторони є добровільним, оцінюючи викладені обставини провадження у їх сукупності, суд приходить до висновку про те, що укладення угоди сторонами є добровільним і не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дій будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді.

Виходячи з наведеного, приймаючи до уваги, що умови даної угоди відповідають вимогам ст. 472 КПК України та КК України суд приходить до висновку про можливість затвердження угоди про визнання винуватості між прокурором і обвинуваченим ОСОБА_4 і призначення останньому узгодженої сторонами міри покарання.

Обвинуваченому ОСОБА_4 роз`яснено і йому зрозумілі наслідки невиконання угоди, встановлені ст. 476 КПК України.

Речові докази по справі:

-диск стандарту DVD-R «VIDEX» 4,7GB, 120 MIN № АР 628WK25163586 із відеозаписом слідчої дії протоколу обшуку від 02.12.2019 біля контрольно- пропускного пункту на 121 км. автодороги «Бориспіль - Запоріжжя», зі сторони АЗС «БРСМ» поблизу м. Золотоноша Черкаської області, що приєднаний до матеріалів кримінального провадження залишити при матеріалах провадження.

-сейф - пакет № 2776147 з подрібненою речовиною рослинного походження зеленого кольору, що є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено - канабіс, масою на висушену речовину становить 8,86 г, що знаходиться на зберіганні в кімнаті для зберігання речових доказів Золотоніського ВП ГУНП в Черкаській області знищити;

-сейф - пакет № 2824716 з порошкоподібною речовиною, яка в своєму складі містить психотропну речовину, обіг якої обмежено - амфетамін. Загальною масою амфетаміна (в перерахунку на амфетамін - основу) складає 0,692 грама, що знаходиться на зберіганні в кімнаті для зберігання речових доказів Золотоніського ВП ГУНП в Черкаській області знищити;

-сейф пакет № INZ1041970, опечатаний паперовою биркою QF.19/124-5.8-

01.00.1 (редакція 05) з кастетом для двох пальців, що знаходиться на зберіганні в УЛМТЗ ГУНП України в Черкаській області - знищити.

Процесуальні витратипо справістановлять 2041,13 грн., які підлягають стягненню з обвинуваченого на користь держави.

Керуючись ст.ст. 314, 370, 373, 374, 469, 472 - 475 КПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Затвердити угоду від 28 грудня 2019 року про визнання винуватості між прокурором Золотоніської місцевої прокуратури ОСОБА_6 та обвинуваченим ОСОБА_4 .

Визнати ОСОБА_4 винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 309 та ч.2 ст. 263 КК України та призначити йому покарання:

-за ч. 2 ст. 309 КК України - у вигляді 2 (двох) років 2 місяців позбавлення волі;

-за ч. 2 ст. 263 КК України у вигляді 1 року позбавлення волі.

На підставі ч. 1 ст. 70 КК України призначити остаточне покарання, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим у вигляді позбавлення волі на строк 2 роки 2 місяці.

На підставіст.75КК Українизвільнити ОСОБА_4 від відбуття покарання з іспитовим строком 2 роки.

Покласти на ОСОБА_4 обов`язки, передбачені п.п. 1, 2 ч. 1, п. 2 ч.3 ст. 76 КК України, а саме періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Роз`яснити ОСОБА_4 , що умисне невиконання угоди є підставою для притягнення його до відповідальності, встановленої законом.

Стягнути з ОСОБА_4 накористь державипроцесуальні витратиза проведенняекспертиз усумі 2041,13 грн.

Речові докази по справі: диск стандарту DVD-R «VIDEX» 4,7GB, 120 MIN № АР 628WK25163586 із відеозаписом слідчої дії протоколу обшуку від 02.12.2019 біля контрольно- пропускного пункту на 121 км. автодороги «Бориспіль - Запоріжжя», зі сторони АЗС «БРСМ» поблизу м. Золотоноша Черкаської області, що приєднаний до матеріалів кримінального провадження залишити при матеріалах провадження.

-сейф - пакет № 2776147 з подрібненою речовиною рослинного походження зеленого кольору, що є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено - канабіс, масою на висушену речовину становить 8,86 г, що знаходиться на зберіганні в кімнаті для зберігання речових доказів Золотоніського ВП ГУНП в Черкаській області знищити;

-сейф - пакет № 2824716 з порошкоподібною речовиною, яка в своєму складі містить психотропну речовину, обіг якої обмежено - амфетамін. Загальною масою амфетаміна (в перерахунку на амфетамін - основу) складає 0,692 грама, що знаходиться на зберіганні в кімнаті для зберігання речових доказів Золотоніського ВП ГУНП в Черкаській області знищити;

-сейф пакет № INZ1041970, опечатаний паперовою биркою QF.19/124-5.8-

01.00.1 (редакція 05) з кастетом для двох пальців, що знаходиться на зберіганні в УЛМТЗ ГУНП України в Черкаській області - знищити.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Вирок на підставі угоди між прокурором та обвинуваченим може бути оскаржений з підстав, передбачених ч. 4 ст. 394 КПК України до Черкаського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку. Копію вироку негайно після його проголошення вручити обвинуваченому та прокурору.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 89874544
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку