open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ЧЕРКАСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Провадження № 11-п/821/397/20 Доповідач в апеляційній

Справа № 697/1095/20 інстанції ОСОБА_1

Категорія: підсудність

УХВАЛА

16 червня 2020 р. м. Черкаси

В.о. голови Черкаського апеляційного суду ОСОБА_1 ,розглянувши подання керівника апарату Канівського міськрайонного суду Черкаської області ОСОБА_2 про визначення підсудності матеріалів клопотання слідчого СВ Канівського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 про проведення огляду по кримінальному провадженню № 12020250160000339 від 13 червня 2020 року у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України,

в с т а н о в и в :

До Черкаського апеляційного суду надійшло вищезазначене подання заступника керівника апарату місцевого суду.

В обґрунтування подання вказано, що до Канівського міськрайонного суду Черкаської області надійшли матеріали клопотання про проведення огляду по кримінальному провадженню № 12020250160000339 від 13 червня 2020 року у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 15 червня 2020 року призначення судді не відбулося через нестачу потрібної кількості суддів для розподілу справи.

На даний час фактична чисельність суддів у Канівському міськрайонному суді Черкаської області 1 суддя.

Суддя ОСОБА_4 виключений з системи автоматизованого розподілу судових справ у зв`язку з відбуттям у щорічну оплачувану відпустку відповідно до наказу № 23 від 12.06.2020 року.

Таким чином, неможливо визначити слідчого суддю, який міг би розглянути дане клопотання.

Перевіривши матеріали справи та дослідивши подання суду першої інстанції, приходжу до висновку, що воно підлягає до задоволення, виходячи з наступного.

Відповідно до п. 205 Розділу ХІ Перехідні положення КПК України 2012 року, тимчасово, на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19), встановлено такі особливості судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальних провадженнях та розгляду окремих питань під час судового провадження. У разі неможливості визначити слідчого суддю у відповідному суді (крім Вищого антикорупційного суду) місцевий суд вносить вмотивоване подання про передачу клопотання, яке має розглядатися слідчим суддею, для розгляду до іншого суду в межах юрисдикції одного суду апеляційної інстанції або до іншого суду в межах юрисдикції різних апеляційних судів. Невідкладно, але не пізніше 24 годин з моменту надходження такого подання, головою відповідного суду апеляційної інстанції (головою Касаційного кримінального суду Верховного Суду у разі передачі між судами в межах юрисдикції різних апеляційних судів) розглядається питання про передачу клопотання на розгляд до іншого суду, про що постановляється відповідна ухвала. Спори про підсудність між судами у даному випадку не допускаються.

Згідно протоколу Канівського міськрайонного суду Черкаської області щодо неможливості автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 15.06.2020 призначення не відбулося у зв`язку з тим, що не вистачає потрібної кількості суддів для розподілу справи.

Оскільки вКанівському міськрайонномусуді Черкаськоїобласті неможливовизначити суддюдля розглядуклопотання слідчогоСВ Канівського ВПГУНП вЧеркаській області ОСОБА_3 про проведенняогляду покримінальному провадженню№ 12020250160000339від 13червня 2020року увчиненні злочину,передбаченого ч.1ст.115КК України,то вважаюза необхіднепередати матеріалиданої справидо Золотоніськогоміськрайонного суду Черкаської області, що територіально знаходиться найближче до суду, який вніс подання.

Керуючись п. 205 Розділу ХІ Перехідні положення КПК України 2012 року,

у х в а л и в:

Подання керівника апарату Канівського міськрайонного суду Черкаської області ОСОБА_2 задовольнити.

Матеріали клопотання слідчого СВ Канівського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 про проведення огляду по кримінальному провадженню № 12020250160000339 від 13 червня 2020 року у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України передати до Золотоніського міськрайонного суду Черкаської області для розгляду.

Ухвала набирає чинності з моменту оголошення, є остаточною і оскарженню не підлягає.

В.о. голови суду ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 89844068
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку