open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

П О С Т А Н О В А

iменем України

3/330/469/2020

Справа № 330/1138/20

"15" червня 2020 р. суддя Якимівського районного суду Запорізької області Ковальчук О.А., розглянувши матеріали адміністративної справи, що надійшла з Якимівського ВП Мелітопольського ВП ГУНП в Запорізькій області про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , за ч. 1 ст. 164 КУпАП,

встановив:

12.06.2020 року до Якимівського районного суду Запорізької області надійшов матеріал відносно ОСОБА_1 про притягнення до адміністративної відповідальності за ч. 1ст.164 КУпАП.

У відповідності дост. 278 КпАП Українипри підготовці до розгляду справи про адміністративне правопорушення орган, який розглядає справу повинен перевірити чи правильно складено протокол та інші матеріали справи про адміністративне правопорушення.

Як зазначено у протоколі про адміністративне правопорушення серії АПР 18 №620079 від 28.05.2020 року, 28.05.2020 року об 11 годині 00 хвилин гр. ОСОБА_1 в магазині «Уют», розташований за адресою: с. Солоне, вул. Ювілейна, 12 здійснював торгівлю пивом без наявності ліцензії.

Частина 1 ст. 164КУпАПпередбачає відповідальність за провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб`єкта господарювання або без одержання ліцензії на провадження певного виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню відповідно до закону, чи здійснення таких видів господарської діяльності з порушенням умов ліцензування, а так само без одержання дозволу, іншого документа дозвільного характеру, якщо його одержання передбачене законом (крім випадків застосування принципу мовчазної згоди).

За визначенням ст. 14.1.36Податкового КодексуУкраїнигосподарська діяльність - діяльність особи, що пов`язана з виробництвом (виготовленням) та/або реалізацією товарів, виконанням робіт, наданням послуг, спрямована на отримання доходу і проводиться такою особою самостійно та/або через свої відокремлені підрозділи, а також через будь-яку іншу особу, що діє на користь першої особи, зокрема за договорами комісії, доручення та агентськими договорами.

Відповідно до ст.3ГК Українипід господарською діяльністю у цьому Кодексі розуміється діяльність суб`єктів господарювання у сфері суспільного виробництва, спрямована на виготовлення та реалізацію продукції, виконання робіт чи надання послуг вартісного характеру, що мають цінову визначеність. Господарська діяльність, що здійснюється для досягнення економічних і соціальних результатів та з метою одержання прибутку, є підприємництвом, а суб`єкти підприємництва - підприємцями.

Стаття 42ГК Українивизначає, що підприємництвом є самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність, що здійснюється суб`єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку.

Таким чином, обовязковою ознакою господарської підприємницької діяльності є її систематичність.

Однак, в протоколі не зазначено в який період часу здійснювала господарську діяльність особа, яка притягується до адміністративної відповідальності, та чи була така діяльність систематичною.

Крім того, санкція ч. 1 ст.164 КУпАПпередбачає накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини ігрошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.

При цьому, матеріали справи про притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст.164 КУпАПне містять відомостей, чи були вилучені грошові кошти, одержані внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення.

Крім того в протоколіпро адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1 не зазначено, яке пиво було продано і в якій кількості, відсутнє посилання на закон, який передбачає одержання ліцензії на провадження певного виду господарської діяльності. До матеріалів справи не додані пояснення свідків.

Розглянувши матеріали адміністративного провадження, суддявстановив,щоне може розглянути адміністративний матеріал по суті в звязку зпорушенням вимогст.256 КУпАПпосадовоюособою при складані протоколута доданих до нього матеріалів.

Враховуючи викладене, керуючисьст. 278КУпАП, суддя

постановив:

Матеріали адміністративного провадження,що надійшли з Якимівського ВП Мелітопольського ВП ГУНП в Запорізькій області про притягнення про притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності за ч.1ст.164 КУпАП, повернутидоЯкимівського ВП Мелітопольського ВП ГУНП в Запорізькій області на доопрацювання.

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя

Джерело: ЄДРСР 89808652
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку