open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

У Х В А Л А

12 червня 2020 року м. Київ

Справа № 760/2587/16-ц

Провадження: № 22-ц/824/9296/2020

Київський апеляційний суд у складі судді судової палати з розгляду цивільних справ Невідомої Т.О.,

розглянувши апеляційну скаргу Мамедової Інги Русланівни в інтересах Публічного акціонерного товариства Страхова компанія "Арсенал Страхування"

на рішення Солом`янського районного суду міста Києва від 28 листопада 2019 року, ухвалене під головуванням судді Усатової І.А.,

у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства Страхова компанія "Арсенал Страхування", третя особа: Публічне акціонерне товариство "Кредобанк", про захист прав споживача страхових послуг, стягнення страхового відшкодування,

в с т а н о в и в :

Рішенням Солом`янського районного суду міста Києва від 28 листопада 2019 року позов задоволено.

Стягнуто з ПАТ СК "Арсенал Страхування" на користь ОСОБА_1 страхове відшкодування у розмірі 277 200,00 грн.

Стягнуто з ПАТ СК "Арсенал Страхування" на користь держави судовий збір у розмірі 2772,00 грн.

Не погодившись із таким судовим рішенням, Мамедова І.Р. в інтересах ПАТ СК "Арсенал Страхування" подала апеляційну скаргу, одночасно порушивши питання про поновлення процесуального строку на апеляційне оскарження, посилаючись на те, що копію оскаржуваного рішення ПАТ СК "Арсенал Страхування" отримало лише 12.05.2020 року.

За правилом ч. 5 ст. 268 ЦПК України датою ухвалення рішення є дата його проголошення (незалежно від того, яке рішення проголошено-повне чи скорочене). Датою ухвалення рішення, ухваленого за відсутності учасників справи, є дата складення повного судового рішення.

У відповідності до ч. 1 ст. 354 ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

За змістом п. 1 ч. 2 ст. 354 ЦПК України учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на рішення суду, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Як убачається із матеріалів справи, 28 листопада 2019 року судом першої інстанції було проголошено лише вступну та резолютивну частину оскаржуваного рішення (а.с. 51) Дати складення повного тексту рішення Солом`янського районного суду міста Києва від 28 листопада 2019 року не містить (а.с.53-58).

Також із матеріалів справи убачається, що ПАТ СК "Арсенал Страхування" неодноразово надсилалися заяви на адресу суду першої інстанції про направлення повного тексту оскаржуваного судового рішення.

Копії повного текстурішення Солом`янського районного суду міста Києва від 28 листопада 2019 року судом першої інстанції направлено учасникам справи лише 05.05.2020 року (а.с. 61-63).

Згідно копій конверту та розруківким з сайту «Укпошта» ПАТ СК "Арсенал Страхування" копію рішення Солом`янського районного суду міста Києва від 28 листопада 2019 року отримало лише 12 травня 2020 року (а.с.89-90).

Зважаючи на викладене, приходжу до висновку, що строк на апеляційне оскарження скаржником пропущений з поважних причин, а тому вважаю за можливе його поновити.

Апеляційна скарга подана повноважною особою.

За подання апеляційної скарги сплачено судовий збір у розмірі, визначеному відповідно до вимог Закону України "Про судовий збір".

За своїм змістом апеляційна скарга відповідає вимогам ст. 356 ЦПК України.

Перешкод для відкриття апеляційного провадження не встановлено.

Відповідно до ч.4 ст. 359 ЦПК України якщо апеляційна скарга подана з пропуском визначеного цим Кодексом строку, суд у випадку поновлення строку на апеляційне оскарження зупиняє дію оскаржуваного рішення в ухвалі про відкриття апеляційного провадження.

Зважаючи на вищевикладене, вважаю за необхідне зупинити дію оскаржуваного рішення.

Керуючись, ст.ст. 31,32, 359-361, 366 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

Поновити Мамедовій Інзі Русланівні в інтересах Публічного акціонерного товариства Страхова компанія "Арсенал Страхування" строк на апеляційне оскарження рішення Солом`янського районного суду міста Києва від 28 листопада 2019року.

Відкрити апеляційне провадження у справі за апеляційною скаргою Мамедової Інги Русланівни в інтересах Публічного акціонерного товариства Страхова компанія "Арсенал Страхування" на рішення Солом`янського районного суду міста Києва від 28 листопада 2019 року у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства Страхова компанія "Арсенал Страхування", третя особа: Публічне акціонерне товариство "Кредобанк", про захист прав споживача страхових послуг, стягнення страхового відшкодування.

Зупинити дію рішення Солом`янського районного суду міста Києва від 28 листопада 2019 року.

Надіслати учасникам справи копії апеляційної скарги та доданих до неї документів, роз`яснити їм право подати відзив на апеляційну скаргу, який за формою і змістом має відповідати вимогам статті 360 ЦПК України, у строк на час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України, але який не може перевищувати десяти днів з дня закінчення строку дії карантину, пов`язаного із запобіганням поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання, є остаточною, оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Суддя: Т.О. Невідома

Джерело: ЄДРСР 89791693
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку