open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ЗОЛОТОНІСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 695/639/20

Номер рядка у звіті 254

05 червня 2020 року м. Золотоноша

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю:

секретаря ОСОБА_2 ,

сторін кримінального провадження:

сторони обвинувачення: прокурора ОСОБА_3 ,

сторони захисту: захисника ОСОБА_4 та

обвинуваченого ОСОБА_5 ,

розглянувши у підготовчому засіданні обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості по кримінальному провадженню стосовно:

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Гельмязів Золотоніського району Черкаської області, українця, громадянина України, освіта: середня, не одруженого, на утриманні малолітніх дітей та інших осіб не має, не працюючого, інвалідом будь-якої групи чи постраждалим в наслідок ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС не є, зареєстрованого та проживаючого у АДРЕСА_1 , раніше судимого: 09.09.2019 року Чорнобаївським районним судом за ч. 1 ст. 309 КК України до покарання у виді штрафу в сумі 850.0 грн., штраф сплачений 26.09.2019 року,

що обвинувачується за ч. 2 ст. 309 КК України,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_5 маючи не зняту та непогашену судимість відповідно до вироку Чорнобаївського районного суду Черкаської області від 09.09.2019 року за ч. 1 ст. 309 КК України, повторно, всупереч встановленому законному порядку, а саме Закону України «Про наркотичні засоби, психотропні речовини та прекурсори», Постанови Кабінету Міністрів України від 06.05.2000 №770 «Про затвердження переліку наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів», Постанови Кабінету Міністрів України від 17.04.2008 № 366 «Про затвердження Порядку перевезення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів на території України та оформлення необхідних документів» усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер свого діяння, умисно, з метою особистого вживання, без мети збуту незаконно придбав, зірвавши восени 2019 року біля сміттєзвалища с. Софіївка Золотоніського району рослини коноплі, які в подальшому переніс до свого місця проживання, що розташоване за адресою АДРЕСА_2 , де шляхом висушування та перетирання листя та стебел, виготовив подрібнену речовину, яку зберігав для власного вживання. В послідуючому три паперові згортки з подрібненою речовиною ОСОБА_5 перевозив при собі в автомобілі ВАЗ 2107 д.н.з. НОМЕР_1 з с. Софіївка до с. Гельмязів Золотоніського району, до добровільної видачі о 17:03 год. 06.02.2020 працівникам Золотоніського відділу поліції ГУНП в Черкаській області.Крім того ОСОБА_5 в одній із кімнат житлового будинку за адресою: АДРЕСА_1 , зберігав подрібнену речовину, для власного вживання, в паперовому згортку при вході в будинок у столі, а також у гаражному приміщенні у паперовому ящику, до виявлення та вилучення о 19:03 год. 06.02.2020 працівникам Золотоніського відділу поліції ГУНП в Черкаській області;

Згідно з даними висновку експертизи №2/295 від 26.02.2020 речовина рослинного походження зеленого кольору, є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено - канабіс. Маса особливо небезпечного наркотичного засобу становить 4.89 г.

Згідно з висновком експертизи №2/292 від 24.02.2020 подрібнена речовина рослинного походження зеленого кольору, є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено - канабіс. Маса особливо небезпечного наркотичного засобу становить 6.70 г.

Відповідно до висновку експертизи №2/293 від 02.03.2020 подрібнена речовина рослинного походження, які надана на експертизу в трьох паперових згортках, є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено - канабіс. Маса висушеного особливо небезпечного наркотичного засобу становить: 1.56 г, 1.84 г. та 2.97 г. відповідно, що становить 6.37 грами.

Загальна маса особливо небезпечного наркотичного засобу становить - 17,96 грами.

Дії ОСОБА_5 органом досудового розслідування кваліфіковані за ч. 2 ст. 309 КК України, як незаконне придбання, виготовлення, зберігання та перевезення наркотичного засобу без мети збуту, вчинене повторно.

19 березня 2020 року між підозрюваним ОСОБА_6 та прокурором Золотоніської місцевої прокуратури ОСОБА_3 за участю захисника ОСОБА_4 була укладена угода про визнання винуватості у відповідності до вимог ст., ст. 468, 469, 472 КПК України.

Як вбачається з даної угоди підозрюваний ОСОБА_5 та прокурор Золотоніської місцевої прокуратури ОСОБА_3 дійшли згоди щодо правової кваліфікації дій за ч. 2 ст. 309 КК України, істотних для даного кримінального провадження обставин, а також покарання, яке повинен нести ОСОБА_5 за ч. 2 ст. 309 КК України у виді 2 (двох) років позбавлення волі, відповідно до ст. 75 КК України із звільненням від відбування покарання, з випробуванням та іспитовим строком на 1 (один) рік, з виконанням обов`язків, передбачених п.,п.1, 2 ч. 1, п.2 ч. 3 ст. 76 КК України.

Розглядаючи питання про затвердження угоди про визнання винуватості підозрюваним ОСОБА_5 суд виходить з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 468 КПК України у кримінальному провадженні може бути укладена угода між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим про визнання винуватості.

Згідно із ч. 4 ст. 469 КПК України угода між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим про визнання винуватості може бути укладена у провадженні щодо кримінальних проступків, злочинів невеликої чи середньої тяжкості, тяжких злочинів, внаслідок яких шкода завдана лише державним чи суспільним інтересам.

Прокурор у підготовчому засіданні просив суд затвердити угоду про визнання винуватості, укладену між підозрюваним і прокурором.

Обвинувачений та його захисник у підготовчому засіданні також просили затвердити угоду. При цьому обвинувачений беззастережно визнав свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення в обсязі обвинувачення, щиро розкаявся у вчиненому, дав свою згоду на застосування узгодженої сторонами угоди міри покарання, повідомивши, що здатний реально виконати взяті на себе відповідно до угоди зобов`язання.

У судовому засіданні судом встановлено, що ОСОБА_5 обґрунтовано підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 309 КК України, що відповідно до ст. 12 КК України є тяжким злочином.

Суд переконався, що укладення угоди сторонами є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дій будь-яких інших обставин, ніж ті, які передбачені в угоді.

Також судом встановлено, що умови даної угоди відповідають вимогам Кримінального процесуального Кодексу України та Кримінального Кодексу України.

Враховуючи вищезазначене, суд приходить до висновку про можливість затвердження угоди про визнання винуватості між підозрюваним ОСОБА_5 та прокурором Золотоніської місцевої прокуратури ОСОБА_3 і призначення ОСОБА_5 узгодженого сторонами покарання.

При цьому суд вважає за можливе призначити ОСОБА_5 покарання за ч. 2 ст. 309 КК України у виді 2 (двох) років позбавлення волі, відповідно до ст. 75 КК України із звільненням від відбування покарання, з випробуванням та іспитовим строком на 1 (один) рік та з виконанням обов`язків, передбачених п.,п.1, 2 ч. 1, п.2 ч. 3 ст. 76 КК України.

Суд також вважає, що судові витрати по справі в сумі 4553,29 грн. за проведення судових експертиз, підлягають стягненню з обвинуваченого ОСОБА_5 на користь держави.

Доля речових доказів вирішується в порядку ст. 100 КПК України.

На підставі зазначеного та керуючись

ст., ст. 314, 373, 374, 469, 475 КПК України, суд

ЗАСУДИВ:

Затвердити угоду про визнання винуватості, укладену 19 березня 2020 року між підозрюваним ОСОБА_5 та прокурором Золотоніської місцевої прокуратури ОСОБА_3 .

Визнати ОСОБА_5 винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 309 КК України та призначити узгоджене сторонами покарання у виді 2 (двох) років позбавлення волі.

Відповідно до ст. 75 КК України звільнити ОСОБА_5 від відбування призначеного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням та іспитовим строком на 1 (один) рік.

На підставі п.,п. 1, 2 ч. 1, п. 2 ч. 3 ст. 76 КК України покласти на ОСОБА_5 такі обов`язки: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання та не виїджати за межі України без погодження з уповноваженим органом пробації.

Запобіжний захід ОСОБА_5 не обирався.

Речові докази: особливонебезпечний наркотичнийзасіб канабіс, загальною масою 17.96 грами, що зберігається в кімнаті збереження речових доказів Золотоніського ВП, знищити.

Стягнути з ОСОБА_5 на користь держави кошти в сумі 4553,29 грн. в порядку відшкодування витрат за проведення експертиз.

Вирок може бути оскаржений з підстав, передбачених ст. 394 КПК України до Черкаського апеляційного суду через Золотоніський міськрайонний суд протягом 30 днів з дня його проголошення.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку на подачу апеляційної скарги за відсутності такої скарги, а при оскарженні вироку після постановлення ухвали апеляційним судом.

Головуючий: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 89693982
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку