open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 392/595/20

Провадження № 3/392/342/20

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 червня 2020 року cуддя Маловисківського районного суду Кіровоградської області Кавун Т.В., розглянувши справу про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, паспорт серії НОМЕР_1 , ідентифікаційний номер НОМЕР_2 , жителя АДРЕСА_1

за ст.183-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення,-

В С Т А Н О В И В :

Зі змісту протоколу № 4 від 13.03.2020 року про адміністративне правопорушення вбачається, що ОСОБА_1 не сплачує аліменти на утримання дитини, що призвело до виникнення заборгованості, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за шість місяців з дня пред`явлення виконавчого документа до примусового виконання, за що передбачена адміністративна відповідальність за ст.183-1 КУпАП.

В судове засідання гр. ОСОБА_1 не з`явився, надіслав заяву про розгляд справи за його відсутності, вину визнав.

Суддя вважає за можливе розгляд справи здійснити за відсутності ОСОБА_1 , на підставі наявних в матеріалах справи доказах, адже одним із завдань провадження в справах про адміністративні правопорушення є своєчасне з`ясування обставин справи, крім того ст.268 КУпАП не містить імперативної заборони розглядати справу про адміністративне правопорушення за ст.183-1 КУпАП без обов`язкової присутності особи, яка притягується до адміністративної відповідальності.

Крім повного визнання своєї вини, винність гр. ОСОБА_1 у вчиненні адміністративного правопорушення за ст.183-1 КУпАП підтверджується матеріалами справи, а саме: протоколом про адміністративне правопорушення за №4 від 13.03.2020 року, копією судового наказу від 15.05.2018 року, виданого Маловисківським районним судом Кіровоградської області про стягнення аліментів з ОСОБА_1 , копією постанови про відкриття виконавчого провадження від 10.12.2018 року, розрахунком заборгованості зі сплати аліментів.

Так, Маловисківським районним судом Кіровоградської області видано судовий наказ про стягнення з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 на неповнолітню доньку ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , аліменти у твердій грошовій сумі в розмірі 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, що становить 930 грн. щомісячно до досягнення дитиною повноліття.

Постановою Маловисківського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області від 10.12.2018 року відкрито виконавче провадження з примусового виконання виконавчого документу.

Згідно розрахунку заборгованості, заборгованість ОСОБА_1 становить 20248 грн. 00 коп.

Відповідно до диспозиції ст.183-1 КУпАП, адміністративна відповідальність у вигляді накладення адміністративного стягнення настає за несплату аліментів на утримання дитини, одного з подружжя, батьків або інших членів сім`ї, що призвела до виникнення заборгованості, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за шість місяців з дня пред`явлення виконавчого документа до примусового виконання.

Враховуючи обсавини скоєного правопорушення, вважаю за можливе застосувати відносно нього адміністративне стягнення у виді суспільно корисних робіт.

Керуючись ст.183-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення суддя, -

ПО С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст.183-1 КУпАП та накласти на нього адміністративне стягнення у виді 120 (сто двадцять) годин суспільно корисних робіт.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь держави судовий збір в сумі 420 (чотириста двадцять) грн. 40 коп.

Роз`яснити ОСОБА_1 , що суспільно корисні роботи полягають у виконанні особою, яка вчинила адміністративне правопорушення, оплачуваних робіт, вид яких та перелік об`єктів, на яких порушники повинні виконувати ці роботи, визначає відповідний орган місцевого самоврядування. Суспільно корисні роботи виконуються не більше восьми годин на день.

На постановуможе бутиподана апеляціяпротягом 10днів здня її винесення.

Суддя Т.В.Кавун

Джерело: ЄДРСР 89670050
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку