open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД

МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

55213 Миколаївська область, м. Первомайськ, вул. І.Виговського, 18, тел/факс (05161) 4-26-20

е-mail: inbox@pm.mk.court.gov.uа

Справа №484/1751/20

Провадження №2-о/484/105/20

У ХВ АЛ А

про відкриття провадження

04 червня 2020 року м. Первомайськ

Суддя Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області Хемич О.Б., вивчивши матеріали цивільної справи в порядку окремого провадження за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Степківська сільська рада Первомайського району Миколаївської області; ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , про визнання фізичної особи безвісно відсутньою, -

В С Т А Н О В И Л А:

02.06.2020 року ОСОБА_1 , в особі представника - адвоката Цехотської Т.В., звернулася до суду з заявою про визнання безвісно відсутньою її матір - ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Обґрунтовує свої вимоги тим, що її матір у 2005 році виїхала за межі України у пошуках роботи до Російської Федерації. Останній раз приїжджала у 2007 році до своєї матері - ОСОБА_3 у с. Степківка Первомайського району Миколаївської області. З того часу будь-який зв`язок з нею втрачено. Вона ні разу не телефонувала, не написала листа, не повідомив іншим способом про місце свого перебування. З 2009 року і по теперішній час ОСОБА_4 знаходиться у розшуку як безвісти зникла. Визнання ОСОБА_4 необхідно їй для оформлення опіки над майном, яке належить її матері - ОСОБА_4 .

Відповідно до п.3 ч.2 ст.293 ЦПК України, суд розглядає в порядку окремого провадження справи про визнання фізичної особи безвісно відсутньою чи оголошення її померлою.

Заява відповідає вимогам ст.ст. 305, 306 ЦПК України. Підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Справа буде розглядатися в порядку окремого провадження на підставі ч. 2 ст. 293 ЦПК України.

Відповідно до ч.ч. 3, 4 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Відповідно до ч.7 ст. 81 ЦПК України суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ч.1 ст. 307 ЦПК України суд до початку розгляду справи встановлює осіб (родичів, співробітників тощо), які можуть дати свідчення про фізичну особу, місцеперебування якої невідоме, а також запитує відповідні організації за останнім місцем проживання відсутнього (житлово-експлуатаційні організації, органи реєстрації місця проживання осіб або органи місцевого самоврядування) і за останнім місцем роботи про наявність відомостей щодо фізичної особи, місцеперебування якої невідоме.

Суддя вважає, що з метою підготовки справи до розгляду необхідно провести підготовчі дії та витребувати наступну інформацію.

Згідно з ст. 2 Закону України "Про Державну прикордонну службу України" однією із основних функцій Державної прикордонної служби є здійснення в установленому порядку прикордонного контролю і пропуску через державний кордон України та до тимчасово окупованої території і з неї осіб.

Відповідно до п.6 ч. 1 ст. 19 Закону України "Про Державну прикордонну службу України" на Державну прикордонну службу України відповідно до визначених законом завдань покладається здійснення прикордонного контролю і пропуску в установленому порядку осіб, транспортних засобів, вантажів в разі наявності належно оформлених документів після проходження ними митного та за потреби інших видів контролю, а також реєстрація іноземців та осіб без громадянства, які в установленому порядку прибувають в Україну, та їх паспортних документів у пунктах пропуску через державний кордон та у контрольних пунктах в`їзду - виїзду, а також здійснення фіксації біометричних даних іноземців та осіб без громадянства під час здійснення прикордонного контролю в пунктах пропуску через державний кордон та у контрольних пунктах в`їзду виїзду.

Суд вважає за необхідне витребувати з Державної прикордонної служби України відомості щодо перетину кордону України громадянином ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та її виїзду до Російської Федерації.

Крім того, відповідно до ч.1 ст. 6 Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» громадянин України, а також іноземець чи особа без громадянства, які постійно або тимчасово проживають в Україні, зобов`язані протягом тридцяти календарних днів після зняття з реєстрації місця проживання та прибуття до нового місця проживання зареєструвати своє місце проживання. Батьки або інші законні представники зобов`язані зареєструвати місце проживання новонародженої дитини протягом трьох місяців з дня державної реєстрації її народження. Реєстрація місця проживання особи здійснюється в день подання особою документів. Реєстрація місця проживання за заявою особи може бути здійснена органом реєстрації з одночасним зняттям з попереднього місця проживання.

Відповідно до ст.3 «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» орган реєстрації - виконавчий орган сільської, селищної або міської ради, сільський голова (у разі якщо відповідно до закону виконавчий орган сільської ради не утворено), що здійснює реєстрацію, зняття з реєстрації місця проживання особи на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці, на яку поширюються повноваження відповідної сільської, селищної або міської ради.

Суд вважає за необхідне витребувати у виконавчому комітеті Первомайської міської ради Миколаївської області відомості щодо реєстрації місця проживання ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно до п.1 Положення про Пенсійний фонд України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23.07.2014 року № 280 пенсійний фонд України є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра соціальної політики, що реалізує державну політику з питань пенсійного забезпечення та ведення обліку осіб, які підлягають загальнообов`язковому державному соціальному страхуванню.

Відповідно до п. 3 Положення про Пенсійний фонд України одним із основних завдань Пенсійного фонду України є реалізація державної політики з питань пенсійного забезпечення та ведення обліку осіб, які підлягають загальнообов`язковому державному соціальному страхуванню.

Відповідно до п.7 Положення про Пенсійний фонд України Пенсійний фонд України здійснює свої повноваження безпосередньо та через утворені в установленому порядку територіальні органи.

Суд вважає за необхідне витребувати у Первомайському об`єднаному управлінні Пенсійного фонду України відомості щодо перебування на обліку ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою встановлення обставин щодо нарахування та отримання нею особисто виплат.

Відповідно до п.1 Розділу ІІ Положення про державну службу зайнятості , затвердженого Наказом Міністерства соціальної політики України 15.12.2016 № 1543, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 28.12.2016 року за № 1723/29853, відповідно до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 05 березня 2014 року № 90 „Деякі питання державного управління у сфері зайнятості населення до внесення змін до Законів України „Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття та „Про зайнятість населення Служба продовжує виконувати завдання і функції у сфері зайнятості населення, трудової міграції та соціального захисту від безробіття, а також функції виконавчої дирекції Фонду, визначені Законами України „Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття та „Про зайнятість населення.

Суд вважає за необхідне витребувати з Первомайської міськрайонної філії Миколаївського обласного центру зайнятості щодо перебування на обліку ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою встановлення обставин щодо нарахування та отримання нею особисто виплат.

Також суд вважає за необхідне витребувати:

- з Управління патрульної поліції в Миколаївській області інформацію за базами даних, щодо ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,

- з Державної кримінально-виконавчої служби України інформацію про те, відбувала чи ні ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , покарання в місцях позбавлення волі у період з 2007 року по теперішній час.

- з Головного управління національної поліції в Миколаївській області інформацію за базами даних, щодо ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Керуючись ст.ст. 81,260-261, 307 ЦПК України, суддя

У Х В А Л И Л А:

Відкрити провадження по цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Степківська сільська рада Первомайського району Миколаївської області; ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , про визнання фізичної особи безвісно відсутньою.

Провести підготовчі дії у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Степківська сільська рада Первомайського району Миколаївської області; ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , про визнання фізичної особи безвісно відсутньою.

Розгляд справи проводити в порядку окремого провадження.

Призначити судове засідання на 03.07.2020 року на 10:00 годину у приміщенні Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області (за адресою: вул. Івана Виговського, 18, м. Первомайськ, Миколаївська обл.).

В судове засідання викликати заявника та направити копію ухвали про відкриття провадження.

Повідомити про місце та час судового засідання заінтересованих осіб, направити їм копії ухвали про відкриття провадження, копії заяви з копіями доданих до неї документів.

Витребувати з Державної прикордонної служби України відомості щодо перетину кордону України громадянкою України ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , останнє відоме місце реєстрації: с. Степківка, Первомайський район, Миколаївська обл., та її виїзду до Російської Федерації, починаючи з 2007 року.

Витребувати з виконавчого комітету Первомайської міської ради Миколаївської області відомості про зареєстроване місце проживання (перебування) громадянки України ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , останнє відоме місце реєстрації: с. Степківка, Первомайський район, Миколаївська обл.

Витребувати з Первомайського об`єднаного управління Пенсійного фонду України відомості про перебування громадянки України ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , останнє відоме місце реєстрації: с. Степківка, Первомайський район, Миколаївська обл., на обліку у Первомайського об`єднаного управління Пенсійного фонду України.

Витребувати з Первомайської міськрайонної філії Миколаївського обласного центру зайнятості про перебування громадянки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , останнє відоме місце реєстрації: с. Степківка, Первомайський район, Миколаївська обл., на обліку у Первомайському міському центрі зайнятості.

Витребувати з Управління патрульної поліції в Миколаївській області інформацію за базами даних, щодо ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Витребувати з Державної кримінально-виконавчої служби України інформацію про те, відбувала чи ні ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , покарання в місцях позбавлення волі у період з 2007 року по теперішній час.

Витребувати з Головного управління національної поліції в Миколаївській області інформацію за базами даних, щодо ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Копію ухвали направити до Державної прикордонної служби України, виконавчого комітету Первомайської міської ради Миколаївської області, Первомайського об`єднаного управління Пенсійного фонду України, Первомайській міськрайонній філії Миколаївського обласного центру зайнятості, Управління патрульної поліції в Миколаївській області, Державної кримінально-виконавчої служби України, Головного управління національної поліції в Миколаївській області - для виконання.

Учасники справи мають можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: http://pm.mk.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя О.Б. Хемич

Джерело: ЄДРСР 89641394
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку