open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

======================================================================

УХВАЛА

про залишення позову без руху

01 червня 2020 року Справа № 915/723/20

м. Миколаїв.

Суддя Господарського суду Миколаївської області Коваль C.М.,

розглянувши матеріали

позову Департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради,

вул. Адмірала Макарова, 7, м. Миколаїв, 54030;

до Миколаївського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України,

вул. Адміральська, 27, корпус 1, м.Миколаїв, 54001;

про визнання недійсним рішення від 05.03.2020 №3-ріш, -

В С Т А Н О В И В:

Департаментом житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради (далі - Департамент ЖКГ) пред`явлено позов до Миколаївського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України (далі - територіальне відділення АМК) про визнання недійсним рішення адміністративної колегії Миколаївського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України від 05.03.2020 №3-ріш у справі №1-26.215/38-2019 "Про порушення законодавства про захист економічної конкуренції".

Позовні вимоги з посиланнями на статті 49, 50, 56, 59, 60 Закону України "Про захист економічної конкуренції", Положення про департамент житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради від 23.02.2017 №16/32, Постанову Кабінету Міністрів України від 16.11.2011 р. № 1173 "Про порядок проведення конкурсу на надання послуг з вивезення побутових відходів" обґрунтовувалися тим, що оспорюване рішення відповідача є незаконним та таким, що прийняте з порушенням норм матеріального та процесуального права, на підставі неповного з`ясування обставин, які мають значення для справи та з невідповідністю висновків викладених у рішенні обставинам справи, з недоведеністю обставин, які мають значення для справи і які визнано встановленими.

Дана позовна заява не може бути прийнятою і її належить залишити без руху у зв`язку з таким.

Згідно процесуального законодавства, позовна заява позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи (ч. 2 ст. 162 ГПК України).

Позовна заява Департаменту таким вимогам закону не відповідає.

Так, всупереч, ч. 5 ст. 164 ГПК України, позивачем не надано документа, що підтверджує повноваження представника, оскільки позовну заяву підписано представником позивача за довіреністю від 14.01.2020 № 12/08.01.01-10/07/034/20 - Набатовим І.І.

Положеннями частини 3 статті 56 ГПК України передбачено. що юридична особа бере участь у справі через свого керівника або члена виконавчого органу, уповноваженого діяти від її імені відповідно до закону, статуту, положення (самопредставництво юридичної особи), або через представника.

Відповідно до ч. 1 ст. 58 ГПК України представником у суді може бути адвокат або законний представник.

Отже, наведені вище положення законодавства передбачають можливість здійснення процесуального представництва юридичної особи, як в порядку самопредставництва, так і іншими особами, як представниками юридичної особи.

Позов підписано заступником начальника відділу кадрів та юридичного забезпечення Департаменту ЖКГ ММР - Набатовим І.І. Поряд з цим, довіреність, долучена до матеріалів позовної заяви на підтвердження наявності у заступника начальника відділу кадрів та юридичного забезпечення Департаменту ЖКГ ММР Набатову Ігорю Ігоровичу повноважень представляти інтереси Департаменту ЖКГ ММР в усіх судах системи судоустрою України, не містить інформації, що вказана особа має статус адвоката, а матеріали, долучені до заяви, не містять доказів самопредставництва. До того ж, довіреність не містить повноважень Набатова Ігоря Ігоровича щодо підписання позовних заяв.

Згідно ч.ч. 1-4 ст. 174 ГКУ України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 176 цього Кодексу. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

Ураховуючи викладене, керуючись ст.ст. 162, 174, 176, 234 ГПК України, -

У Х В А Л И В:

1. Залишити позовну заяву Департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради без руху.

2. Встановити позивачу строк для усунення недоліку позовної заяви, зазначеного у мотивувальній частині ухвали, - десяти днів з дня вручення даної ухвали (з урахуванням п. 4 Розділу Х "Прикінцеві положення" ГПК України).

Звернути увагу позивача на те, що у випадку подання суду документів на усунення недоліків позову, до них належить додати докази направлення цих документів на адресу відповідача.

Інформацію по справі, що розглядається, можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://mk.arbitr.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, проте заперечення на неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя С.М.Коваль.

Джерело: ЄДРСР 89577379
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку