open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 743/316/20

УХВАЛА

про залишення апеляційної скарги без руху

19 травня 2020 року м. Київ

Суддя Шостого апеляційного адміністративного суду Безименна Н.В., перевіривши матеріали апеляційної скарги адвоката Самолюка Василя Васильовича - представника відповідача громадянина Азербайджанської Республіки ОСОБА_1 на рішення Ріпкинського районного суду Чернігівської області від 05 березня 2020 року у справі за адміністративним позовом Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби у місті Києві та Київській області до громадянина Азербайджанської Республіки ОСОБА_1 про примусове видворення за межі України та затримання іноземця, з метою забезпечення видворення, з поміщенням до ПТПІ,-

В С Т А Н О В И Л А :

Рішенням Ріпкинського районного суду Чернігівської області від 05 березня 2020 року позов задоволено.

Адвокат Самолюк Василь Васильович - представник відповідача громадянина Азербайджанської Республіки ОСОБА_1 , не погоджуючись з вказаним рішенням подав апеляційну скаргу, в якій просить її скасувати та прийняти нове рішення, яким позов залишити без розгляду.

Перевіривши апеляційну скаргу, суд вважає, що вона не може бути прийнята до апеляційного провадження та підлягає залишенню без руху, оскільки не відповідає вимогам статті 288 КАС України.

Згідно з ч. 3 ст. 288 КАС України апеляційні скарги на судові рішення в адміністративних справах, визначених цією статтею, можуть бути подані в десятиденний строк з дня їх проголошення.

Апеляційну скаргу апелянтом подано до суду першої інстанції 12 травня 2020 року разом із клопотанням про поновлення строку на апеляційне оскарження, в обґрунтування якого зазначив, що непереборною перешкодою для відповідача щодо оскарження рішення суду першої інстанції у встановлений законом строк стали запроваджені ряд карантинних заходів на території України відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 № 211 "Про запобігання поширенню на території гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2". Окрім того, зазначив, що ч. 3 Розділ VІ. Прикінцеві положення КАС України, під час карантину встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), строки, визначені статтями 49, 83, 84, 170, 178, 179, 180, 181, 185, 210, 222, 253, 275, 284, 325, 354, 357, 360, 371, 390, 393, 395, 398, 407, 424 цього Кодексу, а також інші процесуальні строки щодо зміни предмета або підстави позову, збільшення або зменшення розміру позовних вимог, подання доказів, витребування доказів, забезпечення доказів, а також строки звернення до суду, подання відзиву та відповіді на відзив, заперечення, пояснень третьої особи щодо позову або відзиву, залишення позовної заяви без руху, подання заяви про перегляд заочного рішення, повернення позовної заяви, пред`явлення зустрічного позову, заяви про скасування судового наказу, розгляду справи, апеляційного оскарження, розгляду апеляційної скарги, касаційного оскарження, розгляду касаційної скарги, подання заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими або виключними обставинами продовжуються на строк дії такого карантину.

Вважаю, що клопотання не є обґрунтованим, оскільки відповідно до матеріалів справи на момент подачі апеляційної скарги, відповідач був ознайомлений з оскаржуваним рішенням першої інстанції, про що знаходить своє підтвердження розписка (а.с. 48) від 05 березня 2020 року. Окрім того, апеляційна скарга подана представником відповідача засобами поштового зв`язку "Нова Пошта" лише 12 травня 2020 року та не наведено вагомих причин про пропущення строку на апеляційне оскарження рішення, оскільки строк подання апеляційної скарги сплинув 16 березня 2020 року, а Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)», а саме до ч. 3 Розділу VІ. Прикінцевих положень КАС України був прийнятий лише 30 березня 2020 року та набрав чинності 02 квітня 2020 року, тобто апеляційна скарга подана із пропуском строку встановленого ч. 3 ст. 288 КАС України, одночасно в клопотанні не зазначено будь-яких поважних причин.

Відповідно до ч. 3 ст. 298 КАС України апеляційна скарга залишається без руху також у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, установлених КАС України, і особа яка її подала не порушує питання про поновлення цього строку, або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом десяти днів з дня вручення ухвали особа має право звернутися до суду апеляційної інстанції з заявою про поновлення строку або вказати інші підстави для поновлення строку.

Керуючись ст.ст. 169, 288, 298 КАС України,

У Х В А Л И Л А :

Апеляційну скаргу адвоката Самолюка Василя Васильовича - представника відповідача громадянина Азербайджанської Республіки ОСОБА_1 на рішення Ріпкинського районного суду Чернігівської області від 05 березня 2020 року у справі за адміністративним позовом Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби у місті Києві та Київській області до громадянина Азербайджанської Республіки ОСОБА_1 про примусове видворення за межі України та затримання іноземця, з метою забезпечення видворення, з поміщенням до ПТПІ - залишити без руху.

Надати апелянту строк для усунення недоліків протягом десяти днів з моменту отримання ухвали про залишення апеляційної скарги без руху.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання, є остаточною та оскарженню не підлягає.

Суддя Н.В. Безименна

Джерело: ЄДРСР 89324694
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку