open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Номер справи 611/196/20

Номер провадження 1-кп/623/246/2020

У Х В А Л А

іменем України

про здійснення приводу

18 травня 2020 року Ізюмський міськрайонний суд Харківської області

у складі: головуючого судді Бєссонової Т.Д.,

за участю секретаря Довгополої І.В.,

прокурора Ніколенко О.В.,

представника потерпілого не з`явився,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Ізюмі кримінальне провадження, внесене до ЄРДР за № 1201920200000353 від 21.12.2019 відносно ОСОБА_1 , обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення - злочину, передбаченого ч.2 ст. 246 КК України,

В С Т А Н О В И В:

06 квітня 2020 року до Ізюмського міськрайонного суду Харківської області надійшов обвинувальний акт, затверджений прокурором Барвінківського відділу Лозівської місцевої прокуратури Харківської області Ткаченко О.В., за обвинуваченням відносно ОСОБА_1 , обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення - злочину, передбаченого ч.2 ст. 246 КК України з доданими матеріалами.

06 квітня 2020 року ухвалою судді Ізюмського міськрайонного суду Харківської області Бєссонової Т.Д. за матеріалами кримінального провадження призначено підготовче судове засідання.

Однак, цього дня належним чином повідомлений судом про день та час проведення підготовчого судового засідання обвинувачений ОСОБА_1 в судове засідання не з`явився. Про причини неявки суд не повідомив.

Прокурор Ніколенко О.В. заявила клопотання про застосування приводу для забезпечення явки обвинуваченого ОСОБА_1 у підготовче судове засідання.

Представник потерпілого Лірник В.М. в судове засідання не з`явився, надав заяву з проханням розглядати справу без його участі.

У відповідності до ст.318 КПК України судовий розгляд здійснюється в судовому засіданні з обов`язковою участю сторін кримінального провадження. Оскільки обвинувачений не прибув у судове засідання, у відповідності до ч.2 п.1 ст.322 КПК України суд має підстави для відкладення судового розгляду на час, необхідний для здійснення виклику обвинуваченого в судове засідання.

Відповідно до ст.139 та ст.323 КПК України, якщо обвинувачений, який був у встановлений цим Кодексом порядку викликаний, не з`явився без поважних причин або не повідомив про причини свого неприбуття, до обвинуваченого може бути застосовано привід.

Відповідно до ст. 140 КПК України, привід полягає у примусовому супроводженні особи, до якої він застосовується, особою, яка виконує ухвалу про здійснення приводу до місця її виклику в зазначений в ухвалі час.

Відсутність у судовому засіданні обвинуваченого ОСОБА_1 без поважних причин робить неможливим проведення судового засідання, тому суд вважає за необхідне застосувати до нього привід у наступне судове засідання.

Таким чином, оскільки обвинувачений ОСОБА_1 у підготовче судове засідання не з`явився, про причини своєї неявки суд не повідомив, його явка в судове засідання є обов`язковою, суд вважає необхідним застосувати до обвинуваченої привід в судове засідання через органи Національної поліції.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст.139-140, 323 КПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Відкласти проведення підготовчого судового засідання для здійснення приводу ОСОБА_1 , обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення - злочину, передбаченого ч.2 ст. 246 КК України до 11 години 00 хвилин 12 червня 2020 року.

Клопотання прокурора задовольнити.

Застосувати до обвинуваченого:

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Бабине Верхньорогачицького району Херсонської області, громадянина України, раніше судимого, останній раз 24.04.2012 Голосіївським райсудом м. Києва за ст. 186 ч.2, ст. 72 КК України до 4 років 1 місяця позбавлення волі, звільненого 09.09.2014 року на підставі ст.2 Закону України «Про амністію», з повною загальною середньою освітою, який зареєстрований та фактично проживає за адресою: АДРЕСА_1 ,

привід у підготовче судове засідання, яке відбудеться в приміщенні Ізюмського міськрайонного суду за адресою: м. Ізюм, вул. Соборна, 52 Харківської області об 11 годині 00 хвилин 12 червня 2020 року.

Організацію виконання ухвали доручити Барвінківському ВП Балаклійського ВП ГУ НП в Харківській області.

Контроль за виконанням ухвали покласти на Барвінківський відділ Лозівської місцевої прокуратуру Харківської області.

Про виконання приводу або неможливість виконання із зазначенням причин інформувати головуючого до засідання письмово.

Ухвала остаточна, оскарженню не підлягає.

Суддя: Т. Д. Бєссонова.

Джерело: ЄДРСР 89287204
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку