open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

№ 521/7246/20

І-м/521/70/20

14 травня 2020 року м. Одеса

Слідчий суддя Малиновського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

затриманого ОСОБА_4

захисника затриманого - адвоката ОСОБА_5

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Одеси заяву ОСОБА_4 ( ОСОБА_6 ) про затвердження згоди на спрощений порядок видачі (екстрадиції) відносно:

ОСОБА_4 ( ОСОБА_6 ), ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Кишинів, Республіки Молдова, громадянина Республіки Молдова, із середньою освітою, одруженого, маючого на утриманні малолітню дитину ІНФОРМАЦІЯ_2 , без місця реєстрації і проживання на території України, мешкаючого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого,

який розшукуєтьсякомпетентними органамиРеспубліки Кіпрдля притягненнядо кримінальноївідповідальності завчинення злочинів,передбачених ст.295,ч.1ст.324КК України(крадіжка,розбій)

ВСТАНОВИВ:

До Малиновського районного суду м.Одеси надійшла заява ОСОБА_4 ( ОСОБА_6 ) про затвердження згоди на спрощену видачу (екстрадицію)

В судовому засіданні прокурор не заперечував проти задоволення вказаної заяви.

Особа, видача якої запитується - ОСОБА_7 ( ОСОБА_6 ) підтвердив, що добровільно надає свою згоду на видачу до Республіки Кіпр та просить застосувати відносно нього спрощений порядок видачі, усвідомлюючи усі наслідки.

Захисник ОСОБА_5 підтримав думку свого підзахисного, також просив заяву задовольнити.

Вивчивши матеріали клопотання, вислухавши думку затриманого та його захисника, прокурора, слідчий суддя вважає, що заява підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до 4.2 ст. 588 КПК України особа має право у будь-який час до прийняття рішення про її видачу (екстрадицію) подати слідчому судді письмову заяву про надання згоди на її видачу (екстрадицію), в якій може зазначити про відмову від застосування спеціального правила щодо меж кримінальної відповідальності.

Судовим розглядом встановлено, що в міжнародному пункті пропуску через державний кордон для автомобільного сполучення «Кучурган» 01.03.2020 о 17:55, встановлений та затриманий громадянин Республіки Молдова ОСОБА_7 ( ОСОБА_6 ) який розшукується компетентними органами Республіки Кіпр для притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення злочинів, передбачених ст. ст. 295, 324 КК Кіпру (крадіжка, розбій).

03.03.2020 року ухвалою слідчого судді Роздільнянського районного суду Одеської області відносно ОСОБА_4 ( ОСОБА_6 ) застосовано тимчасовий арешт строком на 32 доби.

До Офісу Генерального прокурора надійшов запит Міністерства юстиції та громадського порядку Республіки Кіпр про видачу ОСОБА_4 ( ОСОБА_6 ) з метою притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення злочинів, передбачених ст. 295, ч. 1 ст. 324 КК Кіпру (крадіжка, розбій).

В подальшому ухвалою слідчого судді Малиновського районного суду м. Одеси від 31.03.2020 року до ОСОБА_4 ( ОСОБА_6 ) застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою (екстрадиційний арешт), не більше строку, встановленого ч.10 ст. 584 КПК України, до вирішення Генеральною прокуратурою України питання про його видачу та фактичну передачу компетентним органам Республіки Кіпр.

На даний час ОСОБА_7 ( ОСОБА_6 ) утримується під вартою в умовах Державної установи «Одеський слідчий ізолятор».

Інкриміновані ОСОБА_8 ( ОСОБА_6 ) правопорушення за законодавством України є екстрадиційними і відповідають правопорушенням, передбаченими ч.3 ст. 185, ч.2 ст. 194 КК України, оскільки передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк більше 1 року.

Строки давності притягнення ОСОБА_4 ( ОСОБА_6 ) до відповідальності за вчинені ним злочини, відповідно дост.49 КК України,не закінчилися.

ОСОБА_8 ( ОСОБА_6 )зрозумілий змістзгоди наспрощений порядоквидачі таїї наслідки. Вказаний документ складений у присутності захисника.

Отже, видача особи можлива без проведення в повному обсязі перевірки наявності можливих перешкод для видачі.

Сукупність наведеного приводить до висновку про відсутність перешкод для затвердження згоди.

З огляду на викладене, керуючись положеннями Європейської конвенції про видачу правопорушників від 13.12.1957,ст. 588 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Затвердити згоду ОСОБА_4 ( ОСОБА_6 ), ІНФОРМАЦІЯ_1 , на спрощену видачу компетентним органам Республіки Кіпр для притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення злочинів, передбачених ст. 295, ч.1 ст. 324 КК України (крадіжка, розбій).

Копію ухвали направити до ДУ «Одеський слідчий ізолятор».

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 89240978
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку