open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 209/4936/15-ц

Провадження № 6/209/100/20

У Х В А Л А

Іменем України

22 квітня 2020 року м. Кам`янське

Дніпровський районний суд м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді Решетник Т.О.

за участі секретаря Шаповал А.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у м. Кам`янське Дніпропетровської області заяву Департаменту соціальної політики Кам`янської міської ради, Заінтересовані особи: (боржник) ОСОБА_1 , Дніпровський відділ державної виконавчої служби у місті Кам`янське Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) про заміну сторони виконавчого провадження,

ВСТАНОВИВ:

Представник Департаменту соціальної політики КМР Посилаєва О.Д. звернулася до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження, в якій просить замінити стягувача по справі №209/4936/15-ц про стягнення з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , (РНОКПП НОМЕР_1 ) на користь управління соціального захисту населення адміністрації Дніпровського району Кам`янської міської ради надміру виплачені кошти тимчасової державної допомоги на дітей, батьки яких ухиляються від сплати аліментів у розмірі 6153,60 грн. з управління соціального захисту населення адміністрації Дніпровського району Кам`янської міської ради (код ЄРДПОУ 03192537) на департамент соціальної політики Кам`янської міської ради (код ЄРДПОУ 41490026).

Заявник та боржник в судове засідання не з`явилися, про час та місце розгляду справи повідомлені належним чином.

Згідно ч. 3 ст. 442 ЦПК України, суд ухвалив розглядати заяву за відсутності сторін.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Вивчивши заяву, додані до неї документи та матеріали цивільної справи 209/4936/15-ц, провадження № 2/209/166/17 суд вважає, що заява підлягає задоволенню.

Судом встановлено, що заочним рішенням Дніпровського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області від 25.03.2016 року по справі № 209/4936/15-ц, задоволено позов Управління соціального захисту населення адміністрації Дніпровського району Кам`янської міської ради до ОСОБА_1 про стягнення надміру сплаченої суми тимчасової державної соціальної допомоги на дітей у розмірі 6153,60 грн. На виконання рішення суду видано виконавчий лист від 07.06.2016 (а.с.41-42, 56).

Згідно рішення Кам`янської міської ради від 04.10.2019 №1554-36/VII «Про внесення змін до рішення міської ради від 29.01.2016 №36-04/VII «Про структуру виконавчих органів Кам`янської міської ради VII скликання, загальну чисельність апарату міської ради та її виконавчих органів» реорганізовано юридичну особу - управління соціального захисту населення адміністрації Дніпровського району Кам`янської міської ради шляхом приєднання до управління соціальної політики Кам`янської міської ради (а.с. 51).

На підставі рішення Кам`янської міської ради від 24.12.2019 року №1672-39/УІІ «Про затвердження передавального акту управління соціального захисту населення адміністрації Дніпровського району», керуючись ст.ст.104,107,108 ЦК України, ст.4 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань», п.20 ч.І ст.43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» усі права та обов`язки Управління соціального захисту населення адміністрації Дніпровського району Кам`янської міської ради передані, як правонаступнику, Управлінню соціальної політики Кам`янської міської ради (а.с. 54-55).

Рішенням Кам`янської міської ради та від 24.12.2019 №1715-39/УІІ «Про внесення змін до відомостей управління соціальної політики Кам`янської міської ради» назву управління соціальної політики Кам`янської міської ради змінено на департамент соціальної політики Кам`янської міської ради.

Згідно ч. 1, 2 ст. 442 ЦПК України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець.

Відповідно до ст.15 Закону України "Про виконавче провадження", стягувачем є фізична або юридична особа, на користь чи в інтересах якої видано виконавчий документ. Боржником є фізична або юридична особа, визначена виконавчим документом. У разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду з заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов`язкові тією мірою, в якій вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Враховуючи вищевикладене та те, що на підставі рішення Кам`янської міської ради від 24.12.2019 року №1672-39/УІІ «Про затвердження передавального акту управління соціального захисту населення адміністрації Дніпровського району» управління соціальної політики Кам`янської міської ради» назву управління соціальної політики Кам`янської міської ради змінено на департамент соціальної політики Кам`янської міської ради, усі права та обов`язки Управління соціального захисту населення адміністрації Дніпровського району Кам`янської міської ради передані, як правонаступнику, суд приходить до висновку про заміну стягувача виконавчого провадження про стягнення з ОСОБА_1 боргу за надміру виплачені кошти тимчасової державної соціальної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів.

Керуючись статтями 260, 442 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Задовольнити заяву Департаменту соціальної політики Кам`янської міської ради, Заінтересовані особи: (боржник) ОСОБА_1 , Дніпровський відділ державної виконавчої служби у місті Кам`янське Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) про заміну сторони виконавчого провадження.

Замінити стягувача по справі №209/4936/15-ц, про стягнення з ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1 , (РНОКПП НОМЕР_1 ) на користь управління соціального захисту населення адміністрації Дніпровського району Кам`янської міської ради надміру виплачені кошти тимчасової державної допомоги на дітей, батьки яких ухиляються від сплати аліментів у розмірі 6153,60 грн. (шість тисяч сто п`ятдесят три гривні 60 коп.) з управління соціального захисту населення адміністрації Дніпровського району Кам`янської міської ради (код ЄРДПОУ 03192537) на департамент соціальної політики Кам`янської міської ради (код ЄРДПОУ 41490026).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі апеляційної скарги до Дніпровського апеляційного суду через суд першої інстанції протягом п`ятнадцяти днів з дня її підписання. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена в день її підписання має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому ухвали суду.

Роз`яснити учасникам справи, що згідно із Законом № 540-IX від 30.03.2020 р. під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), строки, визначені статтями 47, 79, 80, 114, 122, 162, 163, 164, 165, 169, 177, 193, 261, 295, 304, 309, 329, 338, 342, 363 цього Кодексу, а також інші процесуальні строки щодо зміни предмета або підстави позову, збільшення або зменшення розміру позовних вимог, подання доказів, витребування доказів, забезпечення доказів, а також строки звернення до адміністративного суду, подання відзиву та відповіді на відзив, заперечення, пояснень третьої особи щодо позову або відзиву, залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви, пред`явлення зустрічного позову, розгляду адміністративної справи, апеляційного оскарження, розгляду апеляційної скарги, касаційного оскарження, розгляду касаційної скарги, подання заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими або виключними обставинами продовжуються на строк дії такого карантину.

Суддя Т.О. Решетник

Джерело: ЄДРСР 88898381
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку