open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 390/1026/19

Провадження № 1-кп/390/126/20

УХВАЛА

"21" квітня 2020 р. Суддя Кіровоградського районного суду Кіровоградської області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання обвинуваченого ОСОБА_2 про проведення судових засідань в режимі відеоконференції у кримінальному провадженні по обвинуваченню ОСОБА_2 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.185, ч.2 ст.185 КК України,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Кіровоградського районного суду Кіровоградської області перебуває кримінальне провадження відносно ОСОБА_2 , обвинуваченого у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.185, ч.2 ст.185 КК України.

Розгляд вказаного кримінального провадження призначено на 25.05.2020 року.

17.04.2020 року від обвинуваченого ОСОБА_2 , який перебуває під вартою в умовах ДУ «Кропивницький слідчий ізолятор», до суду надійшла заява, в якій він просить розглядати кримінальне провадження відносно нього дистанційно, у зв`язку з введенням карантину.

Постановою Кабінету Міністрів України від 10 березня 2020 р. на усій території України запроваджено карантин, з метою з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Відповідно доп.п.1, 4 ч.1 та ч.2 ст.336 КПК Українисудове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі, яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), у разі неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження в судовому провадженні за станом здоров`я або з інших поважних причин, а також у разі необхідності вжиття таких заходів для забезпечення оперативності судового провадження. Рішення про здійснення дистанційного судового провадження суд ухвалює за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження.

Враховуючи вищевикладене, з метою дотримання права обвинуваченого на захист, дотримання розумних строків судового провадження, запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19, суд вважає за необхідне клопотання обвинуваченого ОСОБА_2 задовольнити, провести судове засідання, яке призначене на 14.00 год. 25.05.2020 року в режимі відеоконференції з ДУ «Кропивницький слідчий ізолятор», та в подальшому проводити розгляд даного кримінального провадження в режимі відеоконференції з ДУ «Кропивницький слідчий ізолятор».

Керуючись ст.ст. 336, 372, КПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання обвинуваченого ОСОБА_2 про розгляд кримінального провадження в режимі відеокоференції - задовольнити.

Судове засідання у кримінальному провадженні по обвинуваченню ОСОБА_2 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.185, ч.2 ст.185 КК України, якепризначене на 14.00 год. 25.05.2020 року, проводити в режимі відеоконференції з ДУ «Кропивницький слідчий ізолятор», та в подальшому проводити розгляд кримінального провадження по обвинуваченню ОСОБА_2 увчиненні кримінальногоправопорушення,передбаченого ч.3ст.185,ч.2ст.185КК України в режимі відеоконференції з ДУ «Кропивницький слідчий ізолятор» (м. Кропивницький, вул. Куроп`ятникова, 50).

Виконання ухвалисуду вчастині забезпеченнявідеозв`язку міжКіровоградським районнимсудом Кіровоградськоїобласті таДУ «Кропивницькийслідчий ізолятор» доручити відповідним посадовим особам вищевказаних установ.

Доручити відповідальній посадовій особі ДУ «Кропивницький слідчий ізолятор» здійснити дії, передбачені ч.4 ст.336 КПК України: встановити особу обвинуваченого ОСОБА_2 , вручити йому пам`ятку про його процесуальні права та обов`язки та перебувати з ним до закінчення судового засідання.

Застосовувані в дистанційному судовому провадженні технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення і звуку, дотримання принципу гласності та відкритості судового провадження, а також інформаційну безпеку.

Учасникам кримінального провадження має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового провадження, ставити запитання і отримувати відповіді, реалізовувати інші надані їм процесуальні права та виконувати процесуальні обов`язки, передбачені КПК України.

Хід і результати процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції повинні фіксуватися за допомогою технічних засобів відеозапису.

Копію ухвали направити за належністю для виконання.

Ухвала не оскаржується та підлягає негайному виконанню.

Суддя Кіровоградського районного суду

Кіровоградської області ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 88850263
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку