open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №583/5306/19

Головуючий у суді 1-ї інстанції -

Номер провадження 23-з/816/3/20

Суддя-доповідач Рунов В. Ю.

Категорія 130 КУпАП

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 квітня 2020 року суддя Сумського апеляційного суду Рунов В. Ю. , розглянувши спільне клопотання ОСОБА_1 та його захисника БЕЗПАЛЬКА С. В. про направлення постанови Сумського апеляційного суду від 27.02.2020 у справі про адміністративне правопорушення № 583/5306/19 та розміщення її у ЄДРСР,

В С Т А Н О В И В:

В поданому клопотанні ОСОБА_1 та його захисник БЕЗПАЛЬКО С. В. просять направити на їх адресу постанову Сумського апеляційного суду від 27.02.2020, що відповідає оголошеній негайно після закінчення розгляду справи та розмістити її в ЄДРСР, оскільки під час оголошення рішення суддя проголосив постанову, де зазначив, що ОСОБА_1 визнаний винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та на нього накладене адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 600 неоподаткованих мінімумів доходів громадян в сумі 10200 грн, однак в друкованому варіанті з`явилась фраза «з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік», що свідчить про описку або порушення прав особи на справедливий суд.

Перевіривши матеріали справи про адміністративне правопорушення, вважаю, що законні підстави для задоволення поданого клопотання відсутні, виходячи з наступного.

Відповідно ч. 1 ст. 285 КУпАП, постанова оголошується негайно після закінчення розгляду справи. Копія постанови протягом трьох днів вручається або висилається особі, щодо якої її винесено, а згідно ст. 304 цього Кодексу питання, зв`язані з виконанням постанови вирішуються органом (посадовою особою), який виніс постанову.

Як убачається з матеріалів справи, постановою судді Сумського апеляційного суду від 27.02.2020 за наслідками апеляційного розгляду частково задоволена апеляційна скарга ОСОБА_1 , постанова судді Охтирського міськрайонного суду Сумської області від 24.01.2020 скасована у зв`язку з порушенням суддею суду першої інстанції норм процесуального права та прийнята нова постанова, за якою останній визнаний винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП з накладенням адміністративного стягнення у виді штрафу у розмірі 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян в сумі 10200 грн з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 рік. Крім того, на користь держави з ОСОБА_1 стягнуто судовий збір у розмірі 420,40 грн.

Оскільки стягнення за адміністративне правопорушення накладається у межах, установлених КУпАП та іншими законами України (ч. 1 ст. 33 КУпАП), то указане рішення судді апеляційного суду у повному обсязі відповідає санкції ч. 1 ст. 130 КУпАП, яка встановлює для всіх водіїв-суб`єктів цього правопорушення обов`язкові безальтернативні види стягнення: штраф у розмірі 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (основне) і позбавлення права керування транспортними засобами на строк 1 рік (додаткове) (ст. 25 КУпАП).

Зважаючи, що санкція ч. 1 ст. 130 КУпАП не передбачає будь-яких інших, альтернативних видів адміністративних стягнень для водіїв т/з, а допущена при негайному оголошенні судового рішення обмовка жодним чином не свідчить про накладення на ОСОБА_1 стягнення за вчинення адміністративного правопорушення поза межами, установленими КУпАП, тому доводи клопотання останнього та його захисника є необґрунтованими і не заслуговують на увагу.

Керуючись ст. 304 КУпАП, -

П О С Т А Н О В И В:

Відмовити ОСОБА_1 та його захиснику БЕЗПАЛЬКУ С. В. в задоволенні клопотання про направлення іншої постанови Сумського апеляційного суду від 27.02.2020 у справі про адміністративне правопорушення № 583/5306/19 та розміщення її у ЄДРСР.

Постанова набирає законної сили негайно після її винесення, є остаточною й оскарженню не підлягає.

Суддя Сумського апеляційного суду

Рунов

В. Ю.

Джерело: ЄДРСР 88608445
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку