open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

РІШЕННЯ

Іменем України

23 березня 2020 року

м. Чернігів

справа № 927/38/20

Господарський суд Чернігівської області у складі судді А.С. Сидоренка, розглянувши за правилами спрощеного позовного провадження в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами позовну заяву

за позовом Акціонерного товариства Комерційний Банк «ПРИВАТБАНК» 01001, м. Київ, вул. Грушевського, 1 - д 49094, м. Дніпро, вул. Набережна Перемоги, 50 (адреса для листування)

До: 1. Товариства з обмеженою відповідальністю «СТАР - АГРО» 16623, с. Заньки Ніжинського району Чернігівської області, вул. Заньковецької, 4 - г 2. ОСОБА_1 АДРЕСА_1

про стягнення 192 650 грн. 00 коп.

ВСТАНОВИВ:

20 січня 2020 року до Господарського суду Чернігівської області надійшла позовна заява Акціонерного товариства Комерційний Банк «ПРИВАТБАНК» до Товариства з обмеженою відповідальністю «СТАР - АГРО» та ОСОБА_1 про стягнення солідарно 192 650,00 грн. заборгованості по кредиту, виданого на підставі заяви від 16.11.2018р. про приєднання до умов та правил надання банківських послуг.

В обґрунтування заявлених позовних вимог позивач посилається на неналежне виконання відповідачами взятих на себе зобов`язань щодо своєчасного повернення кредитних коштів.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 04.02.2020р.:

прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі;

постановлено здійснювати розгляд позовної заяви за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами;

встановлений процесуальний строк для подання відповідачем відзиву на позовну заяву - протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали;

встановлені процесуальні строки: для подання позивачем відповіді на відзив - протягом п`яти днів з дня отримання відзиву; для подання відповідачем заперечення - протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив.

Вказана вище ухвала суду від 04.02.2020р., що направлялась відповідачеві - 1 на адресу, вказану позивачем і яка відповідає адресі, наявній в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, була повернута до суду за закінченням встановленого строку зберігання.

Примірник ухвали суду від 04.02.2020р., що направлявся відповідачеві - 2, був ним отриманий 07.02.2020р., що підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення № 1400047162116.

Таким чином, відповідачі належним чином були повідомлені про розгляд Господарським судом Чернігівської області позовної заяви Акціонерного товариства Комерційний Банк «ПРИВАТБАНК».

У встановлений господарським судом процесуальний строк відповідачами відзив на позовну заяву поданий не був.

Згідно з ч. 9 ст. 165 Господарського процесуального кодексу України, у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Розглянувши подані документи і матеріали, з`ясувавши фактичні обставини справи, дослідивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, господарський суд ВСТАНОВИВ:

Акціонерне товариство Комерційний банк «ПРИВАТБАНК» зареєстроване в якості суб`єкта господарювання 19.03.1992р., про що у Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань внесені відомості за № 1 224 120 0000 006727.

Згідно п. 1, 2 Статуту Акціонерного товариства Комерційного банку «ПРИВАТБАНК» (нова редакція) (погоджено Національним банком України 06.09.2019р.; затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 05.06.2019р. № 594 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 14.08.2019р. № 712), Акціонерне товариство комерційний банк «Приватбанк» (надалі - Банк) є державним банком.

Банк утворений відповідно до установчого договору від 7 лютого 1992р. у формі товариства з обмеженою відповідальністю під найменуванням Комерційний банк «ПриватБанк» та зареєстрований Національним банком 19 березня 1992р. за реєстраційним № 92.

Відповідно до установчого договору від 6 липня 2000р. та на підставі рішення установчих зборів акціонерів від 6 липня 2000р. Комерційний банк «ПриватБанк» був реорганізований шляхом зміни організаційно-правової форми у закрите акціонерне товариство комерційний банк «ПриватБанк».

Рішенням загальних зборів акціонерів від 30 квітня 2009р. було змінено тип Банку на публічне акціонерне товариство комерційний банк «ПриватБанк».

Наказом Мінфіну від 21 травня 2018р. № 519 (рішення єдиного акціонера Банку) було змінено тип Банку на приватне та його найменування на акціонерне товариство комерційний банк «ПриватБанк».

Банк є правонаступником всіх прав та обов`язків публічного акціонерного товариства комерційний банк «ПриватБанк», яке було правонаступником всіх прав та обов`язків закритого акціонерного товариства комерційний банк «ПриватБанк», яке було правонаступником всіх прав та обов`язків товариства з обмеженою відповідальністю комерційний банк «ПриватБанк».

Акціонерне товариство Комерційний банк «ПРИВАТБАНК» отримало ліцензію від 05.10.2011р. № 22 на право надання банківських послуг, визначених частиною третьою статті 47 Закону України «Про банки і банківську діяльність».

Товариство з обмеженою відповідальністю «СТАР - АГРО» зареєстроване в якості суб`єкта господарювання 14.08.2015р., про що у Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань внесені відомості за № 1 063 102 0000 001945.

Згідно ст. 11 Цивільного кодексу України, цивільні права та обов`язки виникають із дій осіб, що передбачені актами цивільного законодавства, а також із дій осіб, що не передбачені цими актами, але за аналогією породжують цивільні права та обов`язки. Підставами виникнення цивільних прав та обов`язків, зокрема, є договори та інші правочини.

Договором є домовленість двох або більше сторін, спрямована на встановлення, зміну або припинення цивільних прав та обов`язків (ч. 1 ст. 626 Цивільного кодексу України).

Відповідно до статті 6 Цивільного кодексу України сторони є вільними в укладенні договору, виборі контрагента та визначенні умов договору з урахуванням вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, звичаїв ділового обороту, вимог розумності та справедливості (частина 1 статті 627 Цивільного кодексу України).

Стаття 633 Цивільного кодексу України передбачає, що публічним є договір, в якому одна сторона - підприємець взяла на себе обов`язок здійснювати продаж товарів, виконання робіт або надання послуг кожному, хто до неї звернеться (роздрібна торгівля, перевезення транспортом загального користування, послуги зв`язку, медичне, готельне, банківське обслуговування тощо). Умови публічного договору встановлюються однаковими для всіх споживачів, крім тих, кому за законом надані відповідні пільги.

Згідно з ч. 1 ст. 634 Цивільного кодексу України договором приєднання є договір, умови якого встановлені однією із сторін у формулярах або інших стандартних формах, який може бути укладений лише шляхом приєднання другої сторони до запропонованого договору в цілому. Друга сторона не може запропонувати свої умови договору.

Відповідно до п. 14.8 ст. 14 Закону України «Про платіжні системи та переказ коштів в Україні» банк та користувач укладають договір щодо порядку та умов використання електронного платіжного засобу. Банк перед укладенням договору зобов`язаний ознайомити користувача з умовами договору про використання електронного платіжного засобу (далі у цій статті - договір), ознайомити з тарифами на обслуговування електронного платіжного засобу та правилами користування електронним платіжним засобом. Банк зобов`язаний забезпечити викладення цієї інформації в доступній формі й розмістити її в доступному для користувача місці, а також надати на його вимогу в письмовій або електронній формі.

Вказані норми не встановлюють обов`язкового підписання всіх складових документів, які складають один цілий договір, а узгодження приєднання до них з боку сторони, яка не приймає участь у їх розробці та лише приєднується до них, може відбуватись у будь-якій формі, зокрема, підписанням типового бланку або типової анкети-заяви.

16 листопада 2018 року Товариством з обмеженою відповідальністю «СТАР - АГРО» в особі директора Барила Анатолія Петровича (Клієнт) було підписано Анкету-заяву клієнта юридичної особи-резидента про приєднання до умов і правил надання банківських послуг; з боку позивача документ підписаний головою Правління банку Петром Крумханзл (Банк).

Як вбачається зі змісту вказаної вище Анкети-заяви, Товариство з обмеженою відповідальністю «СТАР - АГРО», відповідно до ст. 634 Цивільного кодексу України, у повному обсязі приєдналось до Умов та правил надання банківських послуг АТ КБ «ПРИВАТБАНК» (далі - Умови та правила), розміщені на офіційному сайті банку в мережі інтернет за адресою: www.pb.ua, та які разом із пам`яткою клієнта і тарифами становлять Договір банківського обслуговування; підписанням Анкети-заяви товариство прийняло всі права та обов`язки, зазначені в Умовах та правилах, тарифах, пам`ятці клієнта.

Згідно Умов та правил (п. 3.2.1.1, 3.2.1.1.1, 3.2.1.1.3, 3.2.1.2.1.5, 3.2.12.2.1, 3.2.1.2.2.5, 3.2.1.3.2, 3.2.1.3.2.1, 3.2.1.3.2.3, 3.2.1.3.2.4, 3.2.1.4.1.4, 3.2.1.6.1), вид кредиту - «кредитний ліміт на поточний рахунок» корпоративного клієнта.

Кредитний ліміт на поточний рахунок (надалі - Кредит) надається на поповнення оборотних коштів і здійснення поточних платежів Клієнта в межах кредитного ліміту (надалі - Ліміт). Техніко-економічне обґрунтування кредиту - фінансування поточної діяльності.

Кредит надається в обмін на зобов`язання Клієнта з повернення кредиту, сплаті відсотків та винагороди.

Банк здійснює контроль за виконанням умов кредиту, цільовим використанням, своєчасним і повним погашенням кредиту.

Клієнт зобов`язався:

використовувати кредит на цілі, зазначені у п. 3.2.1.1.1;

повернути кредит у строки, встановлені п. 3.2.1.1.10, 3.2.1.2.3.4, 3.2.1.2.2.17.

Забезпеченням виконання зобов`язань по поверненню Клієнтом кредиту є надання поруки Поручителем/ями, або зазначеними у «Заяві про відкриття поточного рахунку та картки із зразками підписів та відбитка печатки», або надавшими згоду на поруку через системи електронного зв`язку Клієнта та Банка (зокрема, система інтернет клієнт-банк «Приват24» або інші), за виконання Клієнтом зобов`язань з повернення кредиту, сплати процентів за користування кредитним лімітом на умовах, визначених у розділі 3.18 цих Умов.

Порука дійсна з моменту повідомлення Банком Поручителя/лів про розмір встановленого Клієнтові кредитного ліміту або в письмовій формі або через встановлені засоби електронного зв`язку Банку і Клієнта (системи клієнт-банк, Інтернет-банку Приват24, мобільний додаток «Приват24», SMS-повідомлення або інших). При цьому, вважається, що Поручитель з умовами надання кредиту та поруки ознайомлений.

Поручитель/і відповідає перед Банком за виконання зобов`язань Клієнта в тому ж розмірі, що і Клієнт, включаючи сплату кредиту, відсотків за користування кредитом, штрафів, пені та інших платежів, відшкодування збитків.

У випадку невиконання Клієнтом зобов`язань за Кредитним договором Клієнт і Поручитель/і відповідають перед Банком як солідарні боржники.

Під «непогашенням кредиту» мається на увазі не виникнення на поточному рахунку нульового дебетового сальдо при закритті банківського дня.

Цей договір, а саме - обслуговування кредитного Ліміту на поточному рахунку Клієнта, набирає чинності з моменту надання Клієнтом розрахункових документів на використання Ліміту у межах зазначених у них сум, та діє в обсязі перерахованих коштів до повного виконання зобов`язань Сторонами за цим Договором.

Згідно ст. 628 Цивільного кодексу України зміст договору становлять умови (пункти), визначені на розсуд сторін і погоджені ними, та умови, які є обов`язковими відповідно до актів цивільного законодавства.

Сторони мають право укласти договір, в якому містяться елементи різних договорів (змішаний договір). До відносин сторін у змішаному договорі застосовуються у відповідних частинах положення актів цивільного законодавства про договори, елементи яких містяться у змішаному договорі, якщо інше не встановлено договором або не випливає із суті змішаного договору.

Частиною 1 ст. 1066 Цивільного кодексу України передбачено, що за договором банківського рахунка банк зобов`язується приймати і зараховувати на рахунок, відкритий клієнтові (володільцеві рахунка), грошові кошти, що йому надходять, виконувати розпорядження клієнта про перерахування і видачу відповідних сум з рахунка та проведення інших операцій за рахунком.

Договір банківського рахунка укладається для відкриття клієнтові або визначеній ним особі рахунка у банку на умовах, погоджених сторонами (ч. 1 ст. 1067 Цивільного кодексу України).

Відповідно до ч. 1 ст. 1054 Цивільного кодексу України за кредитним договором банк або інша фінансова установа (кредитодавець) зобов`язується надати грошові кошти (кредит) позичальникові у розмірі та на умовах, встановлених договором, а позичальник зобов`язується повернути кредит та сплатити проценти.

Отже, за юридичною природою Договір від 16.11.2018р. є змішаною формою договору на відкриття рахунку та кредитного договору.

За загальним правилом, передбаченим ч. 1 ст. 1072 Цивільного кодексу України та ч. 22.9 ст. 22 Закону України «Про платіжні системи та переказ коштів в Україні» банки виконують розрахункові документи відповідно до черговості їх надходження (крім випадків, встановлених законом) та виключно в межах залишку коштів на рахунках платників, крім випадків надання платнику обслуговуючим його банком кредиту.

Разом з тим, відповідно до ч. 1 ст. 1069 Цивільного кодексу України, якщо відповідно до договору банківського рахунку банк здійснює платежі з рахунка клієнта, незважаючи на відсутність на ньому грошових коштів (кредитування рахунка), банк вважається таким, що надав клієнтові кредит на відповідну суму від дня здійснення цього платежу.

Відповідно до пункту 3.2.1.1.16 Умов та правил, при укладанні договорів та угод, або вчиненні інших дій, що свідчать про приєднання Клієнта до «Умов та правил надання банківських послуг» (або у формі «Заяви про відкриття поточного рахунку та картки із зразками підписів і відбитка печатки» або у формі авторизації кредитної угоди в системах клієнт-банк / інтернет клієнт-банк, або у формі обміну паперовій або електронною інформацією, або в будь-якій іншій формі), Банк і Клієнт допускають використання підписів Клієнта у вигляді електронно - цифрового підпису та/або підтвердження через пароль, спрямований Банком через верифікований номер телефону, який належить уповноваженій особі Клієнта з правом «першого» підпису. Підписання договорів та угод таким чином прирівнюється до укладання договорів та угод у письмовій формі.

У відповідності до ч. 2 ст. 639 Цивільного кодексу України якщо сторони домовилися укласти договір у певній формі, він вважається укладеним з моменту надання йому цієї форми, навіть якщо законом ця форма для даного виду договорів не вимагалася.

Відповідно до ст. 174 Господарського кодексу України договір є підставою для виникнення господарських зобов`язань, які згідно зі ст. 193, 202 Господарського кодексу України та ст. 525, 526, 530 Цивільного кодексу України повинні виконуватись належним чином і в установлений строк відповідно до умов договору та вимог чинного законодавства; одностороння відмова від зобов`язання не допускається, якщо інше не передбачено договором або законом. Відповідно до ст. 202 Господарського кодексу України та ст. 599 Цивільного кодексу України зобов`язання припиняється виконанням, проведеним належним чином.

Як вбачається з матеріалів справи, на виконання Договору та визначених у пункті 3.2.1.1.1. Умов та правил відповідач - 1 користувався кредитними коштами в межах кредитного ліміту 200 000,00 грн., що підтверджується випискою з 20.04.2019р. по 23.12.2019р. по рахунку № НОМЕР_1 товариства.

За приписами статті 1 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» первинним документом вважається документ, який містить відомості про господарську операцію.

Положенням про організацію бухгалтерського обліку, бухгалтерського контролю під час здійснення операційної діяльності в банках України (надалі - Положення), затвердженим Постановою Правління Національного банку України від 04.07.2018р. № 75, встановлені основні вимоги щодо бухгалтерського обліку та бухгалтерського контролю під час здійснення операційної діяльності в банках України.

Пунктами 41 - 44, 46, 57, 60 62 Положення передбачено, що операції, які здійснює банк, мають бути належним чином задокументовані.

Підставою для бухгалтерського обліку операцій банку є первинні документи.

Первинні документи, складені в електронній формі, застосовуються в бухгалтерському обліку за умов дотримання вимог законодавства України про електронні документи та електронний документообіг.

Первинні документи банку (паперові та електронні) залежно від виду операції та типу контрагентів класифікують, зокрема за змістом на касові та меморіальні (для здійснення безготівкових розрахунків із банками, клієнтами, списання коштів з рахунків та внутрішньобанківських операцій).

Меморіальні документи застосовуються банком для здійснення і відображення в обліку операцій банку і його клієнтів за безготівковими розрахунками відповідно до нормативно-правових актів Національного банку України.

Інформація, що міститься в прийнятих для обліку первинних документах, систематизується на рахунках бухгалтерського обліку в регістрах синтетичного та аналітичного обліку шляхом подвійного запису їх на взаємопов`язаних рахунках бухгалтерського обліку.

Регістри синтетичного та аналітичного обліку ведуться на паперових носіях або в електронній формі.

Запис у регістрах аналітичного обліку здійснюється лише на підставі відповідного санкціонованого первинного документа (паперового або електронного).

Особові рахунки є регістрами аналітичного обліку, що вміщують записи про операції, здійснені протягом операційного дня.

Виписки з особових рахунків клієнтів є підтвердженням виконаних за день операцій і призначаються для видачі або відсилання клієнту.

Отже , виписка з 20.04.2019р. по 23.12.2019р. по рахунку № НОМЕР_1 відповідача - 1 є належним та допустимим доказом в розумінні ст. 76, 77 Господарського процесуального кодексу України, що підтверджує факт здійснення господарських операцій між позивачем та відповідачем - 1, виконання позивачем у повному обсязі своїх договірних зобов`язань шляхом надання товариству кредитного ліміту у відповідному розмірі та невиконання останнім взятих на себе зобов`язань щодо своєчасного повернення кредиту.

Згідно даної виписки, станом на 20.04.2019р. вхідний залишок на поточному рахунку відповідача - 1 № НОМЕР_1 складав 12 153,66 грн.; за вказаний вище період обороти по дебету склали 260 153,66 грн., по кредиту - 248 000,00 грн.; отже, за вирахуванням вхідного залишку в розмірі 12 153,66 грн., відповідач - 1 за відповідний період використав кредитних коштів на суму 192 650,00 грн. (станом на 08.12.2019р. - вихід кредиту на прострочку згідно договору банківського обслуговування (поточного рахунку)).

Відтак, відповідач - 1 свої зобов`язання з погашення кредиту за договором банківського обслуговування (поточного рахунку) від 16.11.2018р. належним чином не виконав, внаслідок чого в нього утворилась заборгованість зі сплати по тілу кредиту у сумі 192 650,00 грн.; доказів сплати вказаної заборгованості матеріали справи не містять, а відповідачем - 1, у свою чергу, доказів на спростування факту її наявності у зазначеному позивачем розмірі, суду не надано.

30 січня 2019 року, з метою забезпечення належного виконання Товариством з обмеженою відповідальністю «СТАР - АГРО» зобов`язань за договором приєднання до розділу 3.2.1 «Кредитний ліміт» Умов та правил надання банківських послуг, між ОСОБА_1 (Поручитель) та Акціонерним товариством Комерційний банк «ПРИВАТБАНК» (Кредитор) в особі Голови Правління банку Крумханзла Петра був укладений договір поруки № P1548838315675281988 (надалі - Договір).

За умовами Договору (п. 1.1, 1.2, 2.1, 2.4 та 4.1) предметом Договору є надання поруки Поручителем перед Кредитором за виконання Товариством з обмеженою відповідальністю «СТАР - АГРО» (Боржник) зобов`язань за договором приєднання до розділу 3.2.1 «Кредитний ліміт» Умов та правил надання банківських послуг, що розміщені на офіційному сайті Банку у мережі Інтернет за адресою: http://privatbank.ua/terms (Угода 1) по сплаті кредиту в розмірі 200 000,00 грн. (двісті тисяч).

Якщо під час виконання Угоди 1 зобов`язання Боржника, що забезпечені Договором, збільшуються, збільшується обсяг відповідальності Поручителя. Поручитель при укладанні Договору дає свою згоду на збільшення зобов`язань за Угодою 1 (в т.ч. щодо збільшення розміру кредиту, процентної ставки, комісійної винагороди та інших зобов`язань за Угодою 1) в розмірі таких збільшень. Додаткові узгодження, повідомлення Поручителя та укладення окремої угоди про такі збільшення з Поручителем не потрібні.

Поручитель відповідає перед Кредитором за виконання зобов`язань за Угодою 1 в тому ж розмірі, що і Боржник, включаючи сплату кредиту, процентів, нарахованих за користування кредитором, винагород, штрафів, пені та інших платежів, відшкодування збитків. Поручитель відповідає перед Кредитором всіма власними коштами та майном, яке належить йому на праві власності.

У випадку невиконання Боржником якого-небудь зобов`язання, передбаченого п. 1.1 Договору, Кредитор має право направити Поручителю вимогу із зазначенням невиконаного(их) зобов`язання(нь). Не направлення Кредитором вказаної вимоги не є перешкодою та не позбавляє права Кредитора звернутись до суду з вимогою виконати взяті на себе Поручителем зобов`язання або вимагати від Поручителя виконання взятих на себе зобов`язань іншими способами. Поручитель відповідає перед Кредитором як солідарний Боржник у випадку невиконання Боржником зобов`язань за Угодою 1 незалежно від факту направлення чи не направлення Кредитором Поручителю передбаченої даним пунктом вимоги.

Поручитель зобов`язався виконати зобов`язання Боржника, зазначені в направленій Кредитором вимозі згідно п.п. 2.1.2 п. 2.1 Договору.

Сторони взаємно домовились, що порука за Договором припиняється через 15 (п`ятнадцять) років після укладення Договору. У випадку виконання Боржником та/або Поручителем всіх зобов`язань за Угодою 1 Договір припиняє свою дію.

Відповідно до ч. 1 ст. 553 Цивільного кодексу України за договором поруки поручитель поручається перед кредитором боржника за виконання ним свого обов`язку. Поручитель відповідає перед кредитором за порушення зобов`язання боржником.

Частинами 1 та 2 ст. 554 Цивільного кодексу України передбачено, що у разі порушення боржником зобов`язання, забезпеченого порукою, боржник і поручитель відповідають перед кредитором як солідарні боржники, якщо договором поруки не встановлено додаткову (субсидіарну) відповідальність поручителя.

Поручитель відповідає перед кредитором у тому ж обсязі, що і боржник, включаючи сплату основного боргу, процентів, неустойки, відшкодування збитків, якщо інше не встановлено договором поруки.

Відповідно до ст. 610 Цивільного кодексу України порушенням зобов`язання є його невиконання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов`язання (неналежне виконання).

Таким чином, оскільки з матеріалів справи вбачається, що позивач виконав свої договірні зобов`язання, надавши відповідачу - 1 кредитний ліміт, проте, ані позичальник, ані поручитель не виконали взяті на себе зобов`язання та не повернули Банку кредитні кошти, які є предметом даного спору, позовні вимоги є обґрунтованими та підлягають задоволенню в повному обсязі.

За правилами ст. 129 Господарського процесуального кодексу України, у спорах, що виникають при виконанні договорів та з інших підстав, судовий збір покладається на сторони пропорційно розміру задоволених позовних вимог.

За подання до суду даної позовної заяви позивачем було сплачено 2 889,75 грн. судового збору, який покладається на відповідачів в повному обсязі.

Керуючись ст. 174, 193, 202 Господарського кодексу України, ст. 11, 525, 526, 530, 599, 553, 554, 610, 626 - 628, 633, 634, 639, 1054, 1066, 1067, 1069, 1072, Цивільного кодексу України, ст. 77, 76, 129, 165, 233, 238, 240, 252 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

ВИРІШИВ:

Позов Акціонерного товариства Комерційний Банк «ПРИВАТБАНК» до Товариства з обмеженою відповідальністю «СТАР - АГРО» та ОСОБА_1 про стягнення 192 650 грн. 00 коп. задовольнити повністю.

Стягнути солідарно з Товариства з обмеженою відповідальністю «СТАР - АГРО» (16623, с. Заньки Ніжинського району Чернігівської області, вул. Заньковецької, 4 - г; код 39950778) та ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; ІПН НОМЕР_2 ) на користь Акціонерного товариства Комерційний Банк «ПРИВАТБАНК» (01001, м. Київ, вул. Грушевського, 1 - д; код 14360570) 192 650 грн. 00 коп. заборгованості.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «СТАР - АГРО» (16623, с. Заньки Ніжинського району Чернігівської області, вул. Заньковецької, 4 - г; код 39950778) на користь Акціонерного товариства Комерційний Банк «ПРИВАТБАНК» (01001, м. Київ, вул. Грушевського, 1 - д; код 14360570) 1 444 грн. 88 коп. судового збору.

Стягнути з ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; ІПН НОМЕР_2 ) на користь Акціонерного товариства Комерційний Банк «ПРИВАТБАНК» (01001, м. Київ, вул. Грушевського, 1 - д; код 14360570) 1 444 грн. 88 коп. судового збору.

Накази видати після набрання рішенням законної сили.

Рішення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Рішення може бути оскаржено до Північного апеляційного господарського суду у строк, встановлений ч. 1 ст. 256 Господарського процесуального кодексу України, шляхом подання апеляційної скарги через місцевий господарський суд.

Повний текст рішення складено та підписано 23.03.2020р.

Суддя А.С.Сидоренко

Джерело: ЄДРСР 88359511
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку